STILL_PRIMITIVE: Tak já sice znám tamní končiny jen teoreticky, ale pokusím se nějak poradit. Nevím kde přesně máš chatu, ale kokořínskem vede tzv. "Liběchovská příčka" (Mělník-Dubá-Mimoň-Jitrava), která u Mělníka navazuje na takzvanou "Pražskou čáru" (známou i jako Vnější Obrana Prahy-VOP). Liběchovská příčka je jednou z tzv. vnitrozemských linií, které se začaly budouvat v rámci "Husárkova opevňovacího programu", který počítal s výstavbou několika záchytných linií ve vnitrozemí. Tyto linie, složené převážně z objektů LO (lehké opevnění- lidově "řopík"), na některých místech zesílené několika obj. TO (těžké opevnění), měly sloužit k rozdělení území republiky od severu na jih a umožnit obranu ve směru západ-východ. (Severní a později i jižní hranice měly být opevněny TO, tudíž relativně neprůchodné).
Na Liběchovské příčce se do září 38 podařilo postavit jen část plánovaných LO (281 z 558 plánovaných), výstavba TO ani nezačala. Jedná se o objekty LO vz. 37, tedy objekty využívající důsledně progresivní koncepci bočních paleb a vzájemného krytí. Tzn. že objekty byly budovány v liniích (nejméně ve dvou) tedy najdu-li jeden, na pravo i na levo od něj jsou další (často i dnes na dohled). Tyto objekty byly typizované a tak nejsou pro znalce zase tak zajímavé jako obj.TO, kdy byl každý originál. Vyskytují se sice i atypická řešení, ale pouze minimálně. V oblasti kokořínska mě nenapadá žádný, ale musel bych se podívat do odborné lit. Takže to chce spíš hledat zajímavé pohledy a kompozice- i "obyčejné" LO-čko může vypadat na fotce pěkně. Jinak na mapách KČT (1:50 000) jsou už obj. opevnění značené, taky na Seznam mapách (verze "turistická") jsou obj. zakreskené. Bohužel LO nejsou očíslované. Z literatury můžu doporučit knížku nakladatelství Fort Print J. Škody, z edice Pevnosti, sv. 17 Liběchovská příčka.
Takže jsem Ti asi moc neporadil, ale snad je Ti alespoň jasnější, proč a na co tam ty objekty vůbec byly.