• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BEDUANFREEZE FEST aneb KULTURA JINAK xx.-xx. 202x ?? !!
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    KOZLIKK: ten tvar se na to oko uplne vybizel.) okodom uz k cocce vysel nahodou..
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM: tak Nepraš přiveze instalaci,která byla zatím k vidění jen v Sanghai na Expu !
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    neco malo z workshopu:


    Žonglovací workshop

    Žongléři z kmenů Kruhová parabola a Tribo Fuego budou sdílet své triky a umění pohybové magie. Na místě bude možné si zapůjčit a vyzkoušet nejrůznější žonglovací náčiní i naučit se jak si vyrobit své vlastní. Nezáleží na tom, jestli jste začátečníci nebo pokročilí, stačí mít chuť zažívat radost z pohybu a dělit se o ni.


    Preapokalyptické symposium

    V pátek 14.9. a sobotu 15.9. bude probíhat u bunkru Hackerspace setkání lidí, kteří žijí přítomností, ale nebojí se podívat i do vzdálenější budoucnosti. Nečekáme konec, ale nový začátek a ten bude takový, jaký si ho společně uděláme.
    Volná panelová diskuze bude probíhat v několika tematických okruzích a na závěr sobotního odpoledne se pokusíme vše shrnout do životaschopného memu.


    Bristlebot workshop a solární závody

    V rámci programu BRMLAB v prostoru Hackerspace proběhne workshop na výrobu miniaturních robůtků Bristlebot. K dispozici bude omezený počet součástek,
    proto doporučujeme donést si vlastní zubní kartáček a 3V knoflíkovou baterii. Hotoví robůtci podstoupí evoluční souboj v sumo miniaréně.
    Dále budou průběžně probíhat závody zrcadélkem řízených miniautíček na solární pohon.

    Bublinový workshop
    Vstup volný pro děti i dospělé..
    Nenechte si ujít možnost vyzkoušet si udělat nádherné duhové bubliny od nejmenších až po ty veliké! Vedeno zkušenými lektory a klauny ;o) Soutěž o nejlepší fotografii. Vítěz získá 2 litry roztoku na velké bubliny.
    sobota 10-12, 13-15 a 17-19 hodin @ Psytrance & chillout stage

    Arteterapeutický koutek
    malba, kresba, mandaly, landart

    Placky Workshop
    Zabýváme se wokshopem s výrobou odznaků a designových triček Placky Workshop je snaha o zvýšení kreativity a aktivity lidí na různých festivalech a akcích.

    V našem workshopu si může sami namalovat a vyrobit odznak/placku. Placku můžete malovat přímo na místě (pastelkama, fixama, atd...) nebo doma (podle návodu a vzoru staženého z našeho webu).

    Svoje návrhy na placky si můžete namalovat (pastelkama, fixama, atd.. nebo na počítači a vytisknout) i doma. Na místě potom jenom vyrobíme placky. Je to velice jednoduché.
    Nebo samozřejmě můžete malovat přímo na akci (všechno vybavení - pastelky, barvy, fixy budeme mít s sebou, jako vždy).

    Pokud si chcete připravit návrhy doma:
    Stáhněte si tento soubor
    http://zwuk.sweb.cz/vzor.cdr (Corel Dwar 11) a podle návodu uvnitř namalujte placku, poté vytiskněte na obyčejný papír a přivezte do workshopu. Zbytek je dílem okamžiku.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Možná by tu moh někdo o někom vědět. potřebujem odvézt z Čáslavi do Bratronic 15 tun dřeva. Ofiko autodoprava je celkem draha, takže berem cokoli:) kdyžtak pošta. dik.)
    BARCIA
    BARCIA --- ---
    prosim Vas shanim odvoz na sobotu pro jednoho naseho vystupujiciho s aparaturou. Nema ji moc jen stary gramofon a pocitac s kabelama. Odvoz potrebuju splasit co nejdriv. Umelce potrebuju dovezt na Freeze v sobotu, tak na 3ti hodinu. Kdyby ste o nekom vedeli piste mi prosim do posty.
    diky
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    v domecku vedle sub bass campu vystavi Jakub Nepras jednu ze svých videoinstalací.

    kdo nezná, tak doporučuju projet jeho web!


    http://jakubnepras.com/
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    a v jednom z baráků:

    RANDOM ARTISTS, HEKATE, PITCHLESS

    Synthetic Gardens Presents
    Wasteland Alchemy - exploring transformation and journeys

    Wasteland Alchemy will be a cohesive installation, using the strengths of a group show to create an immersive environment.

    As a 21st century perspective of the human situation, the installation will strip back the elements of western society, modern and ancient. Through a reimagining of 'alchemical' experimentation as a scenario for a set of responses to the problems of late capitalism, we explore the effect our actions have on ourselves, our environment and each other.

    Using the world of the Synthetic Gardens as the setting for this experimentation, the installation will become the alchemist's laboratory - fusing and bonding creative elements, playing with sacred geometry and quantum physics and manipulating interactive triggers, reimagined sacred objects and symbology to find the cultural elixir of life.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    a v jednom z hangárů:

    Kinect OSC DYI interactive experimental freeparty

    The video artists are basically expected to make some devices perform something in reaction to music.
    This time let's try to do it upside down - let the devices produce music based on how they see the auditor himself (no matter what:).
    Sounds serious, but some fun should also be involved actually.

    class ofxKinect : public ofxBase3DVideo, protected ofThread {
    public:
    ofxKinect();
    virtual ~ofxKinect();
    SALE
    SALE --- ---
    součástí kinokavárny na Freezu bude část Salé distra.

    Infocentrum Salé
    http://sale.s.cz/
    [ Salé / On the one hand, we want to live communism; on the other, to spread anarchy. ]
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    D4NIX: Bohužel nám to pronajimatel neschválil a museli jsme zařídit toiky :/ Snad příští rok, pokud to nebude na stejném místě :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    LAYUP: ty ne, já jo..rád si hraju:) ale s tím dětským koutkem ses docela trefil. a cením hlavně to že to někdo přiveze obyčejným lidem, že si na to bude moct člověk šáhnout:)

    D4NIX: přesně..pro lidi co nehrajou a pro děti to může sloužit dost dobře jako vodítko a učební pomůcka k dalšímu tvoření se složitějšími nástroji..+ je ta interaktivita a možnost kolaborace
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    SUOTAM & LAYUP: Pro lidi co nehrajou je to super hracka, najednou maj pocit, ze jsou schopni vytvaret neco jako elektronickou hudbu bez vetsich znalosti syntaku a sekvenceru a hlavne je to nejvetsi kouzlo, ze je to interaktivni - coz je muj pripad =)

    Btw budou letos zase ty luxusni latriny co byly loni, napad s lightstickem pod podlahou byl uzasnej.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    LAYUP: vono tam takovejch koutku, kde se bude dat na necem vytvaret "muzika" bude vic.) ARP sice zrovna ne, ale zase jiny zajimavy hracky:)
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    SUOTAM: Jasne no, urcite to nejakym zpusobem pouzitelny je.. ale prijde mi to spis jako takovy pozlatko na oko, lidem se vseobecne urcite libi na to koukat.. ja bych si radsi osahal treba nakyho ARPa.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    LAYUP: ja kdyz sem si to poprvy zkousel letos na biu, tak me taky prekvapilo, ze je to celkem nuda, ze sem od toho celkal vic, ale myslim ze se u toho dost lidi vyblbne. kor kdyz to chtej brmlab propojovat jeste s dalsima zarizenima..
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    OTZ: Nevim no, v detskym koutku by se to mozna mohlo libit, jinak na tom nevidim nic zajimavyho.
    CMAN
    CMAN --- ---
    Sesmolil MXL:

    I letos najdete na Freeze Festu (ne)tradiční stage Okodom, která prodělává upgrade hned na třech frontách. Zaprvé se pokračuje v nastoupeném trendu a uvidíte živá vystoupení pestré směsice alternativních uskupení napříč hudebními žánry. Dále je připravená vychytávka ve formě kruhové projekce po vnitřním obvodu stanu a do třetice všeho dobrého dojde k posílení soundu o nějaký ten kilowatt. Opět můžete očekávat originální dekorace, koncerty přes den až do půlnoci a poté DJ party do rána.
    Že pozvání přijali všeumělové ze všech koutů české planety posuďte sami. Páteční program odpálí DJ Kosmen (RDC), který si tentokrát přizve i perkusistu.
    Prvním živým projektem bude audio-vizuální BANNED SPACE z Českých Budějovic. Spolupráce dvojice Honza Vozáry a Roman Špička se osvědčila už ve spřízněných Trailex nebo Banana Zeros. Ačkoliv si na oficiální nahrávku budeme muset ještě chvíli počkat, určitě uslyšíme kvalitně podanou atmosférickou elektroniku podpořenou projekcí.
    http://bandzone.cz/bananaspace
    Stálici domácí industriální a experimentální scény DO SHASKA! znají snad i ti méně zasvěcení jedinci. Originální spolek pod taktovkou Michala Čiháka alias Finsternicha stačil za patnáct let existence vydat úctyhodnou sbírku nahrávek, celkem pravidelně se jako jedni z mála domácích uskupení objevují na zahraničních podiích a hlavně jsou pokaždé jiní. Temnější elektronika prostoupená zvukem fagotu v poslední době stále více inklinuje k dubu a halucinogenní projekce jsou u pánů již standartem. Pozor na podprahové působení!
    http://www.youtube.com/watch?v=lJW-4oZ2Hb4
    http://www.myspace.com/doshaska
    Poslední živou kapelou pátečního večera budou Pražáci MONOSKOP. Příjemná poslechovka v sobě spojuje poctivou instrumentaci a elektroniku. Výsledkem je hudba na pomezí downtempa, trip-hopu a nezávislé indie tvorby. Svou hudbu ozvláštňuje využití trubky, houslí a v neposlední řadě ženský vokální projev a texty v češtině.
    http://bandzone.cz/monoskop
    www.monoskop.cz

    Následující zábava se ponese v produkci DJs různých elektronických stylů viz. program.

    O sobotní start se postará pražská blues rocková kapela NIGHT FICTION. Sami hudebníci svou hudbu charakterizují jako protest songy v bluesovém ladění s rockovým feelingem. Věnují se i převzatým peckám ve vlastních aranžích. Nekompromisně a od srdce.

    Věděli jste, že soudci jsou fašisti? Tak to se mimo jiné dozvíte od jablonecké partičky VOMIT ELECTRONIC, která vás kromě přímočarých textů v češtině oblaží energickým mixem elektroniky a punk-rocku. Jistě se dostane na průřez letošním eponymním albem, bude pařba!
    http://bandzone.cz/vomitelectronic

    Zatím tajuplně se tváří GOLDEN ARROW. Vedlejší projekt Nod Nod z Tábora nás může lecčíms překvapit. Jejich domácí kapela produkuje hodně zatěžkané a lehce depresivní kytarové downtempo s ženským vokálem. Jsme zvědaví, jakým směrem se vydá jejich „Zlatý šíp“. http://bandzone.cz/nodnod
    PEDRO ZAKATCHKU budou mít po loňském povedeném koncertě v Okodomu repete. Kapela sama sebe vidí jako „elegantní disco/punk, žvýkačkové songy na hranici kýče, obligátní samply a beaty, kytary, zdivočelý bubeník a žádná karma.“ Hudba ovlivněná elektronikou 80. a 90. léty funguje naživo výborně a vystoupení neratovických pařmenů slibuje skvělou zábavu.
    http://bandzone.cz/pedrozakatchku
    Pravděpodobně největší nátěr na letošním FF předvede legendární pražská formace MAC OF MAD. Intenzivně namíchaný mix industriální elektroniky, techna a death metalu slibuje řádnou válcovnu pro otrlé. Partička počátkem léta absolvovala řadu koncertů v Rakousku, Itálii a Velké Británii, pročež se dá předpokládat ideální forma bandu pro totální anihilaci sluchovodů!
    http://bandzone.cz/macofmad
    SPECTRAL SCENERY je improvizované audiovizuální představení, postavené na propojení gramofonu, laptopu a projekce. Divoký a špinavý sampling v reálném čase, scenérie nesmlouvavé zvukové krajiny.
    Za projektem se skrývá audiovizuální performer, zvukový umělec, člen projektu Data-live Lasonick (Stanislav Abrahám) a jeho bývalý spolužák z Centra audiovizuálních studií FAMU Kryštof Pešek alias Kof. Ten je tvůrcem vizuálu a umělec počítačového kódu.
    www.stanislav-abraham.com
    http://vimeo.com/kof
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/vytvarno/_zprava/824490
    Za audiovizuální projektem PRINTER se skrývá trio výtvarníků Michal Cimala (Printer), Radim Vychopeň (Radimo) a Aleš Zemene (Rootkit). Pánové hrají na vlastnoručně vyrobené designové hudební nástroje. Očekávat můžete produkci na pomezí experimentálního ambientu a akustických manipulací. Na Freeze Fest skupina připravuje nový materiál a impozantní show.
    http://ales.mur.at/printer/index.php
    http://www.michalcimala.cz/
    http://www.youtube.com/watch?v=uSdx9uCbtdQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=EbOD03LjZZ8&feature=relmfu
    B4 jsou jakýmsi power triem, hrající divokou směs krautrocku, noise a psychedelie. Vše je bohatě obaleno do vesmírných efektů a elektronického chrčení. Oblíbeným kořením jsou také polyrytmy a disharmonie. Hudba projektu se muže pohybovat od meditativního minimalismu po noisový nářez. B4 hraje na české poměry neobvyklou hudbu, kterou vždy svým zájmem dotvářejí samotní její posluchači.
    http://bandzone.cz/b4musicfortrees?at=info
    JEŽÍŠ TÁHNE NA BERLÍN si pro letošní vystoupení na FF připravili opravdu speciální vystoupení. Eklektický experimental breakcore s přesahy od ambientu po noise v podání Ondřeje Skaly bude tentokrát zpestřen díky hudební podpoře jeho bratra, videoprojekci Dana Gregora a originální UV show s laserovým osvětlením od Jakuba Nepraše. Počáteční vyklidněná a experimentálně pojatá produkce by se postupně měla morfovat do sonického inferna. JTNB je jedním z nejvýraznějších artiklů domácí elektronické scény, tak si je nenechte v Okodomu ujít.
    http://bandzone.cz/jtnb
    Od sobotní půlnoci opět pestrá škála DJ´s a elektroniky.
    (sepsal a zkompiloval MXL)
    PROGRAM OKODOMu:
    20:00-20:45 Dj Kosmen (RDC)

    21:00-21:45 Banned Space
    http://bandzone.cz/bananaspace

    22:00-22:45 DoSashka!
    http://www.myspace.com/doshaska

    23:45-23:45 Monoskop
    http://bandzone.cz/monoskop

    24:00-01:30 Brada (LosDodos, funky)
    http://soundcloud.com/brada

    01:30-03:00 Mesmer (RO, breakbeat)
    http://soundcloud.com/mesmer

    03:00-04:30 Kaplick&Saku (breakbeat.cz)
    http://soundcloud.com/saku http://www.mixcloud.com/kaplick/

    04:30-06:00 Line of sight (BG, psybreak)
    http://soundcloud.com/lineofsight

    06:00-07:30 QBE (Metro, breakbeat)

    07:30-09:00 Mgl & MC Dawe (AKA.IO, Electroswing + live trumpet)
    http://soundcloud.com/dj_mgl

    09:00-10:30 Berry (Kinetix, Freestyle)

    ==============================
    10:30 - 12:00 POLEDNÍ PAUZA
    ==============================
    sobota/neděle (živé projekty):
    ------------------------------------------------------

    12:00-12:50 - Night Fiction
    http://bandzone.cz/nightfiction

    13:20-14:10 - Vomit Electronic
    http://bandzone.cz/vomitelectronic

    14:40-15:30 - Golden Arrow
    http://bandzone.cz/nodnod

    16:00-16:50 - Pedro Zakatchku
    http://bandzone.cz/pedrozakatchku

    17:20-18:10 – MAC of Mad
    http://bandzone.cz/macofmad

    18:40-19:00 - Spectral Scenery - Lasonick_zvuk / Kof_obraz
    www.stanislav-abraham.com
    http://vimeo.com/kof
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/vytvarno/_zprava/824490

    19:30-20:30 - Printer
    http://ales.mur.at/printer/index.php
    http://www.michalcimala.cz/
    http://www.youtube.com/watch?v=uSdx9uCbtdQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=EbOD03LjZZ8&feature=relmfu

    21:00-21:50 - B4
    http://bandzone.cz/b4musicfortrees?at=info

    22:20-23:30 - Jezis tahne na Berlin
    http://bandzone.cz/jtnb

    00:00-01:30 RUSTY (MATCHBOX, elektro-breakbeat)
    http://www.myspace.com/matchboxsoundsystem

    01:30-03:00 AZTEK (METRO, elektro-breakbeat/acid)

    03:00-04:30 ADIK (SPACE PATROL, acid)
    http://soundcloud.com/adik

    04:30-06:00 AALA (LEGO, acid)

    06:00-07:30 ALERT (CIRKUS ALIEN, acid)
    http://http://soundcloud.com/alert

    07:30-??:?? TNC vs. SUOTAM Liveset (KINETIX + BANDAZI, experimental acid psy techno)
    http://soundcloud.com/tnc
    http://soundcloud.com/suotam
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    jo a za ten reactable 100 palců hore!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam