• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHIMAIRA606Universum B
    BAKA
    BAKA --- ---
    ještě mě napadla k dodatku ona stará známá sentence: "Strach plodí monstra"
    BAKA
    BAKA --- ---
    a) Které směry (dotýkající se LHP) vám vyhovují + literatura (je-li)

    Vyhovuje mi vlastní směr,)
    Ad literatura: to, co uvedla Anna + dostupné dílo A. O. Sparea, texty Louise Martinié, Orryelle a dalších autorů kolem HML a magazínu SilkMilk, místy i ty Bertiauxovy spisy (ale se značnou rezervou) a imo výběhová a pro LHP inspirující je i literatura o ryzím divokém ženství, čarodějnictví, Velké Bohyni v mnoha jejích aspektech, o předpatriarchálních kultech & kulturách (např. Demetra Georgeová - Mystéria Temné Luny, R. A. Wilson - Ištařin návrat, H.P. Duerr - Sedna, Catherine Blackledgeová - Vagina, C. Pinkola Estés - Ženy, které běhaly s vlky, C. Lecouteux - Víly, čarodějnice a vlkodlaci ve středověku, C. Müller-Ebelingová, Ch. Rätsch, W.D. Storl - Čarodějná medicína), místy a spíše okrajově mi přijdou zajímavé (a v tomto kontextu výběhové) knihy Černá mše od J. Bricauda a Satanova církev od J. Boise či Kabelákova kompilace Magia Nigrae, semtam si přečtu i něco od H.P. Lovecrafta...
    Můj literární záběr se postupně rozrůstá, takže brzy určitě přibudou i další tituly, kterými se budu ve větší či menší míře zabývat,)


    b) K čemu je LHP podle vás dobrá? (Čím vás obohacuje?)

    IMO obecně vyrovnává tu patologickou nerovnováhu způsobenou potlačováním všeho levorukého (tj. pravohemisférového) a stelárně-lunárního patristicko-análními a totalitně solaristickými ideologiemi a monoteistickými náboženstvími.
    Osobně mě inspiruje v mé tvorbě a vyrovnává solárně-thelémské influence. Preferuji spíše pravo-levou harmonii, než přiklonění k jedné ze stran.


    c) Už jste se setkali s člověkem co koketoval s LHP a "nezvládl to"?

    Myslím, že jsem se setkal jak s těmi, co nezvládli koketování s LHP, tak i s RHP, přičemž těch z druhé kategorie bude (vlivem určité konvenčnosti "pravé ruky" v tzv. západní civilizaci) zřejmě víc. Přesto jsou zástupců obou kategorií imo plná okultní diskuzní fóra a chaty,)


    ---------------------------------------------------

    Dodatek:

    Universum B a LHP pro mě souvisí především s pravou hemisférou, snovým časem a (ne-)vědomím, stelárně-dračím proudem, orálností či nonverbálností, divokým (rozuměj nedomestikovaným) a dominantním ženstvím, tzv. klifotem apod.
    Horibilní morbidity jako zothyriánská metafyzika, lovecraftiánská gnóze, kult Cthulhu apod. jsou imo už degradovaným pojetím, vzniklým z interpretací kosmoxenofobie samotného HPL.
    Kupř. Tiamat je tak pro mě personifikací Velké dračí Bohyně (podobně byla původně vnímána i staroegyptská Nuit) a nikoliv nějakým vetřelčím parazitickým monstrem. Jde imo o dezinterpretace.
    Podobně jako kupř. Lilit (původně totožná s Bohyní Ištar) byla později strachem z nedomestikovaného (a tudíž neorganizovatelného a nekontrolovatelného) ženství dezinterpretována židovským monoteismem, který potřeboval předobraz ženy v patriarchátu: poslušnou Evu, pokorně podléhající Adamovi... a nikoliv divokou a nespoutanou ženu, jíž nelze zkrotit a lze jí jen těžko čelit.
    Ze snahy o kontrolu a dominanci nad ženstvím mj. pochází trend (d-)epilace ženského pubického ochlupení, které přirozeně vaginu kryje. Ti co mají z divokého a živočišného ženství strach, vyžadují přehlednost a troufají si jen na hladce vyholené ženy, snad i proto, že srsti zbavená vulva připomíná pohlaví mladé dívky ("čisté panny"), kterou lze manipulovat a organizovat opravdu poněkud odvážněji, než zralou a zkušenou ženu. Zde rovněž odkazuji na původní etiopskou verzi legendy o králi Šalamounovi a královně ze Sáby, dle níž ji Šalamoun nakonec přece jen přiměl, aby si své zvířecky srstnaté nohy oholila.

    A ještě úryvek z básně Peklo ženy od Jonelle Maisonové:

    Dej to Lilit,
    to byla žena.
    Raději, říkala,
    s démony smilnila na pláži,
    než léhala pod tělem a pro Adama sténala,
    a z ráje uprchla...


    ---------

    Lilit:




    Ištar:

    ANNA
    ANNA --- ---
    ANNA
    ANNA --- ---
    CHIMAIRA606 --- --- 15:04:40 6.7.2008

    tak je to jupiterská sféra,)) pokud nekecají zdroje tedy,)

    já se teď intenzivněji dostala do kontaktu se Saturnem a jakousi saturnskou entitou, tak mě to zajímalo. nicméně vnímám saturn trochu s jinými konotacemi, než jak je to bráno konzervativci.
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    ANNA: Cadkiel? A možná není saturnská :)

    RHP je západní cesta, má to kořeny i v kultuře, netěleské křesťanství - ale pořád to není špatná cesta, i když nevím kolik hermetiků skutečně překročí práh... vždycky stejně musí sáhnout po LHP
    ANNA
    ANNA --- ---
    CHIMAIRA606 --- --- 3:15:13 6.7.2008
    Docela by mě zajímalo jméno té saturnské entity.

    Nejlepší přirovnání by mi přišlo lingam v yóni, použiju-li východní terminologii. Neb když dojdeš do určitého "stádia", dualita se spojuje... člověk "spoupá" a zároveň proniká "hlouběji". LHP, tak jak to vnímám já, neodvrhuje, alébrž proniká ke kořenům. Když se to nešidí, pronikne člověk hloubkou na vrchol, opíšu-li to jazykem hermetiků, Strom rozkvete v samém Lůně Všehomíra.

    Ne že by RHP nemohla být plnohodnotná, jen po několika tisících letech odvrhování, jehož následky jsou vidět všude okolo, mi to přijde jako cesta s více pomatenými a matoucími rezonancemi.
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    ANNA: já bych to i koupil, ale nechce se mi to lovit někde na amazonu, navíc to bude off-print, tzn. drahý jak prase... btw. Falorio má u toho Kraiga portrét - v Modern Sexual Magick (to je to co vykradl Veselý - ty fotky s bondáží v podlení Magii :-) - zde si však mistr dopřál chvíli originality - zatímco Kraig tam má jen kresbičky svázané holky, má tam Veselý fotky nějaké baby (snad přítelkyně Pakostové :-) )

    ad. pokrytci - projevuje se to hlavně v českém hermetismu, kdo textově kradl, ten si na to zadělává (ten renesanční heremtismus si myslím, nebyl taková dekadence), heremtikové míří rovnou k theurgii a když se setkaj se stínem, tak hned zažehnávají a přitom to zatlačí... navíc zapomínají na vliv astrálu, tzn. podceňují psychurgii - stejně tam na konci čeká Choronzon, nebo jak oni říkají ... (si nepamatuju nějakej saturnskej anděl) - a ten tě do ne-duálu nepustí...

    celý to jede na křivce postavenýho péra a nahoře to stříká, LHP se spíš otevírá jako "jeskyně" a jde se hlouběji (stokrát použitý přirovnání) - český hermetismus = lidové kutilství
    ANNA
    ANNA --- ---
    CHIMAIRA606 --- --- 2:33:31 6.7.2008
    si piš, že karty koupený nemám,))) ale kdo ví...

    jakmile tito lidé sáhnou na LHP, tak neunesou míru upřímnosti k sama sobě...
    dobře formulováno, vytlačuje-li se něco nebo potlačuje, byť to je v bytí (toho či onoho, všeho...) přítomno a třeba i bytí vlastní, tak to asi nikdy (přinejmenším dlouhodobě) dobrotu nedělá. to ví i psychologie.
    on vůbec těžko (pokud vůbec) smiřitelný dualismus vede k svému vlastnímu zániku. viz poučka o Černém Bratrstvu...

    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    a) máš ty karty koupený? Já jsem našel o tom dobrou zmínku v Kraigovi - Magie a tarot (taková hnusná knížka, zdánlivě jen new age) - jak ho to málem odrovnalo :)

    b + c) klasicky mířím tam, kam cpou hermetikové LHP - že ti to přivodí zpětný odraz, protože se to "nemá" --- osobně si myslím, že odraz dělají nepojmenované touhy magika, který něco podvědomě chce a zároveň ví, že to nesmí (viz. Kefer a jeho potlačená homo-pedofilie) - jakmile tito lidé sáhnou na LHP, tak neunesou míru upřímnosti k sama sobě...

    Co když je LHP jen cesta být v rámci magie k sama sobě upřímnější :-) (na dřeň a všechny uchylárny)
    ANNA
    ANNA --- ---
    a) Které směry (dotýkající se LHP) vám vyhovují + literatura (je-li)
    Tak asi ponejvíce mi vyhovuje vlastní směr, literatura (dost tradičně asi) Grant, v poslední době jsem si vcelku oblíbila Shadow Tarot od Lindy Falorio, který pojímá stínovou stranu Stromu Života a příslušné entity. A neopomenu Schreckovi (tuším) s jejich knihou Demons of the Flesh (či tak nějak). A směs všemožných dalších...

    b) K čemu je LHP podle vás dobrá? (Čím vás obohacuje?)
    Vyhovuje mi, min. momentálně. Obohacuje mě (snad,)) poznáním.

    c) Už jste se setkali s člověkem co koketovals LHP a "nezvládl to"?
    Ne. Zato jsem se setkala s lidmi, kteří koketovali s RHP a nezvládli to (resp. nezvládají) ,))
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    pozn.
    mýtus Cthulhu je markatně ovlivněn Blavatskou a Knihou Dzyan + její teosofické pojetí Lemurie (odtamtud má pocházet Cthulhu):

    2 méně známí autoři, co to rozvádějí:

    - C.A.Smith: http://www.eldritchdark.com/
    - Lin Carter (série věnovaná synům Cthulhu) - povídky asi nebudou on-line

    Travel to Lemuria: http://en.wikipedia.org/wiki/Lemuria_%28continent%29#Use_of_Lemuria_in_modern_fiction

    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    2 dotazy pro příchozí (kterých se to jakkoliv týká) a taky abychom rozproudili diskusi:

    a) Které směry (dotýkající se LHP) vám vyhovují + literatura (je-li)
    b) K čemu je LHP podle vás dobrá? (Čím vás obohacuje?)
    c) Už jste se setkali s člověkem co koketovals LHP a "nezvládl to"?

    (v případné diskuzi bych to rád rozvedl)
    ANNA
    ANNA --- ---
    zdravím,)
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    Tak to konečně admin rozchodil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam