• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    DOLCINA
    DOLCINA --- ---
    MOSX: týjo, to jsem netušila, díky moc za info, moc ráda vyzkouším :)
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    MOSX: v pohodě ,měla vyčesáno ,ale svlékla se a teď vypadá nádherně .
    MOSX
    MOSX --- ---
    DOLCINA:
    Poecilotheria regalis, resp celej tento rod je vyjmecny mj. tim, ze se nechá covat ve vetsim mnozstvi...lit. uvadi az 6kusu ve vetsim terariu pochopitelne. Dalsi sou treba holothele incei kde pocet neni omezen(pokud vim dalsi rody uz tak urcité ohledne souziti nejsou), ale je to pavouk mensiho vzrustu...me poecky maji uz 7cm v tele, sou jiz jen 2(diskineticky syndrom) a je to parecek. Hromadny chov mi prijde velice zajimavy, vrele doporucuji:) Skousel sem to napriklad jeste u avicularii versicolor, ale tam sem se setkal s kanibalizmem uz nekdy kolem 5. 6. svleku:/ presto ze autori uvadejí ze tento rod je velice mirny a nema snahu o pojídání ostatních jedinců:) Ja mam ze 3 uz jen 1, jak jednou okusila uz nechce jinak:) Pritom dostatek potravy mela,...
    DOLCINA
    DOLCINA --- ---
    MOSX: ahoj, mám dotaz
    koukala jsem na fotky tvých pavouků na rajčeti a překvapilo mě, že tam máš některé po více kusech v terárku. Nevím přesně, co to je za druh, nějaká Poecilotheria (ornata?), ale jestli mě oči neklamou, tak jsou tam aspoň 4 vedle sebe :D

Teda, mě totiž doma učili, že pavouci se mezi sebou rádi požírají :) Tak jak to teda je?

(jestli se to tady už probíralo, tak se omlouvám;)
    WANAH
    WANAH --- ---
    CANADA_TONY: Přesně to se nám stalo také u třech pavouků u těch které jsme přesouvali do nových terárek prej je to normální kvůli stresu ph lignocelu atp.
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    GAVINMAGNUS: moc pěkné
    MOSX
    MOSX --- ---
    CANADA_TONY: Hod sem nejakou fotku, pravdepodobne pouze vycesava, asi ji moc provokujes, driv se ji to svlekem obnovovalo ale v 5ti letech uz se svleka tak za rok ne?:) Mohla by byt i napadena plisnemi, tezko rici...moc bych se toho ale nebal.
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    Zdarec všem .

Chtěl jsem poprosit o radu .Mám 5ti letou samici Lasiodora Striatipes (doufám že to píšu dobře ) Na zadečku si sama ůplně vydřela díru v kůži ,dříve tam měla takovou jemnou prachovou vrstvu .Můžete mi říci zda je to normální nebo se mám pomalu snažit obstarat si nového miláčka .

Díky za pomoc .
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    ja vim, mám dva imerátory pohromadě, dokonce myslim, že to je párek.........ale s tamtim si to fakt netroufnu........něco mi říká, že to není imperátor....asic ho vezmu za měsíc na burzu do Ládví :)
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: a chovas je dohromady? pokud ne, tak to udelej, usetris misto :o) tenhle druh je zvyklej zit pohromade.
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    JERMAINE :jinak mocinky dík za radu zkrs tu knížku od Kovaříka....už jí mám doma.... a písa tam o té míře jedovatosti...tak parááda
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    JERMAINE :jj taky můj, mám párek imerátorů...a na burze v Ládví jsem si koupila kdysi právě toho neznámého, navíc to bylo od nějakých Madarů :) ....právě že se na té burze dají sehnat docela zajímavé druhy štírů aj právě i ty jedovaté:) dokonce jsem tam viděla prodávat i ty prudce jedovaté za babku:)
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: hele vzhledem k tomu, ze se tu vpodstate jinej stir neda sehnat, tak to je rozhodne imperator. ta barva, to je fakt jen o tom, ze ma slabsi kutikulu. a pokud se ti zdaj klepeta mensi, tak to s tim muze taky souviset. Ten druhej je taky tvuj?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ja nejsem odbornik na stiry, ale posledni 2 kousky, co jsem dostala od znameho byli v hroznym stavu (po kratky dobe umreli, nedokazala jsem je dat do kupy) a vypadali jeste hur. taky si myslim, ze mu neco chybi. muze byt i starsi, ale to ti asi rekne profik...
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    ne jen zbarvení, ale i velikost klepet....
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---

aha aha..nj ale myslim že mezi tím to a tímhle je docela rozdíl

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    JERMAINE: je to imperator podle me taky. viz. jarmanie.
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: je to Imperator, ale blbe zivenej, pruhledny klepeta=malo vapniku :o) jedinej s kym si ho muzes splest je heteromenus spinifer, ale ten ma uplne hladky klepeta. (snad me tu nekdo neztrapni :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam