Mám dotaz. Své B. smithi (viz. obr. níže) jsem asi před měsícem obohatila terárko kapradinou. Do té doby měla jen lignocel a kokos. Od té doby, co ji tam má, docela změnila své chování. Před tím byla velice často zalezlá v kokosu nebo jen tak postávala někde, ale žádná velká pohybová aktivita. Spíš byla schovaná, lezla jen, když byla hladová. Od té doby co má kapradinu je neustále venku, ani jednou nebyla v kokosu, pohybuje se hlavně v té kapradině nebo jejím bezprostředním okolí a leze velice často. Neustále se přesunuje. Pár cm, po několika minutách zase změna a tak pořád dokola. Dneska jsem ji dokonce viděla, jak manipuluje s listy. Chytla je zubama a tahala, pak je začala odstrkávat nohama. Nebylo to jen prodírání se porostem, ale připadala mi jako když to chce někam přesunout nebo z toho něco postavit. Co to znamená? Buď za A) se jí to nelíbí a nechce ji tam a nebo za B) naopak připadá si víc chráněná, protože prostor v terárku není tak volný a tak se jí tam lépe žije a ta dnešní manipulace byla jen přestavba? Co je správně? Já si teda myslím, že kdyby jí tam opravdu vadila, tak se bude od kytky držet co nejdál to půjde a nepoleze po ní.