• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    Mnozí lidé při pohledu na jakýkoli druh pavouka propadají nesmyslné hrůze. Pavouci ovšem, až na vyjímky, na člověka útočit nemohou a ani nechtějí .) Sklípkani jsou proslulí z mnoha důvodů. Patří k největším suchozemským bezobratlým živočichům a dosahují také nejvyššího věku.
    rozbalit záhlaví
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SAGEMA: zalezi na tom kolik davas zradla.....a neni kam spechat...cim rychlejc se svlika tim driv skonci....
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Mám dotaz. Jak často můžu očekávat svlékání u 3,5 roku staré B. smithii (momentálně 12. svlek) a naposledy se svlékala loni na začátku února? A pořád nevypadá, že by se jí chtělo do dalšího.
    ORC23
    ORC23 --- ---
    ARTUR: znamka neduhu by to byla, kdyby ty nohy uz nevyndavala, ale takoveto chovani u poecek je clkem normalni ...proste odpocivaji.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    Z elektrických drátů v Brazílii pršeli pavouci – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/292808-z-elektrickych-dratu-v-brazilii-prseli-pavouci.html
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Zdravím všechny chovatele. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Mám Poecilotherii Ornatu po sedmém svleku. Občas když je na bočním skle terária hlavou dolů, tak visí jen za tři, čtyři zadní nohy a zbytek si složí pod tělo, konkrétně pod chelicery. Chelicery v této pozici také nejsou složené do ústního otvoru, ale volně visí, či se i překřižují. Pak se zase srovná do klasické pozice, jakoby nic. Zajímalo by mě, jestli to může být známka nejakého neduhu, nebo můj miláček prostě jen rozvalenej chrápe s otevřenou hubou.
    SILVAR
    SILVAR --- ---
    a terárko stromáčka :)

DSC_0278.JPG (3467161 B)
    SILVAR
    SILVAR --- ---
    a druhá

DSC_0286.JPG (2565418 B)
    SILVAR
    SILVAR --- ---
    moji dva miláčci :)větší je Brachypelma Klaasi její jmeno je kerriganová :) a druhý menší je Psalmopoeus Irminia a zatím nevim co to je jestli samec nebo samička :)

DSC_0280.JPG (2382433 B)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    REALBALOO: paradni ulovek :]
    REALBALOO
    REALBALOO --- ---
    sklípkanisté jistě prominou tohoto labidognáta z australské buše

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SILVAR: zpocatku (co si pamatuju), jsem ji moc nevidala.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SILVAR: ja ji mela plachou celou dobu chovu. ale je to uzasny sklipkan. kdyz zere, tak se neboj, chce to cas.
    SILVAR
    SILVAR --- ---
    no je ale fakt ze mam vytvorenou docela velkou vrstvu lignocelu....pomahal mi s tim kamarad co uz pavouky doma ma.pozdeji to asik predelam,stejne mam v planu poridit vetsi terarko....
    SILVAR
    SILVAR --- ---
    diky za rady,jak ho tak pozoruju je hodne plachy jen se pohnu a uz mizi v tom svojem doupeti,prijde mi ze je tam spokojeny.asik ho zatim necham tak a az povyroste zkusim mu to predelat.zravy je docela dost rekl bych:)jj mam ho zhruba tri tydny...
    WANAH
    WANAH --- ---
    SILVAR: 14. dní je i doba co ho máš? Pak se neboj. I dospělý pavouk občas potřebuje delší dobu aby si zvykl a irminie jsou plašší. jestli žere nemusíš mít strach.

Jedna větev ho ale asi moc nevytrhne, aby si udělal hnízdo v prostoru musíš mu na to vytvořit podmínky. Čili spleť větví tak aby si v jednom místě podobný kokon na bydlení vytvořil. Zároveň mu dát minimální možnost aby pro něj bylo snadnější se zahrabat, koukal sem že se často doporučuje hrabanka s rašelinou když dáš tenkou vrstvu bude to ideální. Dekorace je lepší přidat až když má hnízdo hotové. Nejvíc se mi osvědčilo nedávat pavouka do už vlhkého terária, ale ze začátku vlhčit jenom místo ve kterém chceš, aby měl příbytek. Pokud trváš na lignocelu tak tím spíš, když mu budeš lít vodu jen do jednoho rohu vytvoří si hnízdo do kterého ze stran uvidíš.
    A někdy se můžeš přetrhnout a pavouk si stejně bude dělat co chce :).
    Prostě si hraj, terárko budeš určitě předělávat ještě mnohokrát neb je to ještě mrňous.
    SILVAR
    SILVAR --- ---
    zdravím,jsem novacek tak mam dotaz...poridil jsem si Psalmopoeus irminia,zatim je docela maly asik kolem 6 cm i s nohama,nevim kolik mam zasebou svleku,rekl bych tak 1 mozna dva.no jelikoz je to stromak tak ten muj se chova dost podivne...ma v terarku vetev ale tu prdi a hnizdo si postavil v rohu terarka kde je takovy vetsi sutr tak prave za nim a vystup z hnizda je jako komin posypany lignocelem....a moc z tam nevyleza.jinak ji normalne uz si dal 3 cvrcky behem asi 14 dni.jinak v terarku mam kolem 25 stupnu a vlhkost neco pres 80%.takze je to normalni ze je tak zalezly?diky za odpovedi
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    Nechce někdo dospělýho samce Brachypelma vagans? Prodám, vyměním. Nabídky do pošty :o)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    do vody vitaminy??? ..to sem jeste neslysel :]] ....pabouk neni plaz, aby potreboval doplnovat vitamin D.

pokad bude hladova,tak sni vse, co se hybe do jeji velikosti
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Neměl by někdo tip na krmivo pro sklípkana, mám Brachyplemu smithi a krom cvrčků a výjimečně larvy Potemníka nic jiného nejí... nyní ji do vody přidávám i vitamíny... ale i tak bych jí rád zpestřil jídelníček... holátka nikdy nesnědla, švába rovněž a u sarančat se bojím, jelikož vím, že málokdy útočí na něco většího, aby ji nepokousala...
    ALICKA
    ALICKA --- ---
    vlhko mají oba... cvrka si dali... tak budou dostávat cvrcky asi jim stačí a zas někdy to zkusím. díky
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    ALICKA:
    ORC23: Přesně tak.. měli jsme to samé.. navlhčili a do týdne byla svlečená :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam