• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    prosím o radu - chtěla bych koupit nejlépe jedno velký terárko, ale s přičkou, aby tam mohli být oba moji pavouci.
    avicularia potřebuje vyšší s větvema a nebude to na toho smitháka zbytečný takhle velký?

resp. řeším to, jestli je výhodnější koupit jedno velký a nebo dvě každý jiný a přizpůsobit..
    díky
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    EELISHKA: já mám u smithi kapradinu. A ačkoli se smithina velice snaží, kytka zatím velmi dobře odolává. Udělám fotku. A mělo to jeden i pozitivní efekt pro mě. Od té doby co v terárku kytka je (víc jak rok a půl) je pavouk stále venku a často něco dělá, takže je i krásně vidět :)
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    JERMAINE:
    ORC23: děkuju!
    ORC23
    ORC23 --- ---
    EELISHKA: smithina ti bude kytky v terarku devastovat, dela to rada.
    K avicularkam a vubec obecne do terarka se dobre dari scindapsus viz. foto nize. Ja osobne tam nic jineho nedavam, ostatni pokusy vetsinou skoncili neuspechem.
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    EELISHKA: Moje Smithi moc nebuduje, takze terarko zustava porad skoro stejny, ikdyz tahle fotka je tesne po celkovym uklidu a vymene substratu. Kytka je klasickej Scindapsus.

EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    prosím nějaké typy na živé rostliny do terárka?
    b.smithi mi už pěkně roste a bude potřebovat přestěhovat, tak řeším, jak moc hezký to terárko udělám :)
    btw. doma už je i avicularia versicolor, cca měsíc stará a té asi taky rovnou pořídim bydlení.

nechcete někdo nahodit fotky jak vypadají vaše terárka, ráda se inspiruji :)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    SRNECEK: ja nevidim v chovani zadnej problem, dle tveho popisu bych o ni strach rozhodne nemel. Proste se ji libi vic v dire, at uz z duvodu ukrytu, vlhkosti, teploty, etc....
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    SRNECEK: teraz cez leto urcite vypnut svietenie. strava nebude problem, ale z casu na cas nie je odveci hodit nejake saranca. urcite vlhcit viac, teraz ako je teplo nech tam ma co najviac vlhkosti. moj typ je, ze sa chce zvliect, ale nema dostatocnu vlhkost + velke teploty, tak sa schovava a setri vlhkost ako moze. lignocel sa velmi dobre napije vodou, tak kludne tam nalej kolko to da (ak sa da, tak jej nechaj kusok suchy, napr. v rohu). aky hlboky je substrat?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, mám problém, má samička Brachypelmi smithi - cca 14 let - skoro vůbec nevylézá z úkrytu nebo celkově necestuje po terárku... když byla mladší, tak hojně prozkoumávala okolí... nevím, zdali není nemocná... (nezatahuje nohy pod tělo) ... v terárku má kolem 30 stupnů, svítí se jí 5 hodin denně... žere cvrčky, sem tam larvu potemníka... občas se jí lehce vlhčí... (což jedině, že by ji trápila ta nízká vlhkost) substrát je kokosové vlákno, misku s vodou má pořád k dispozici... nebo rovnež může být spokojená... již delší dobu má nový interiér terárka (i když její nízká fyzická aktivita byla i před ním)... převisy ze substrátu a menší úkryt, v němž se lépe schová...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    EELISHKA: nejlepsi je ho pri svleku nechat uplne napokoji a jen z povzdali sledovat :o)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    po svleku neni od veci tam mit misku z vodou (kterou ti smithak stejne vylije :] ) nebo navlhcit poradne roh terarka, pac se behem svleku dehydrujou.

Klid maj radi pavouci vzdycky nejen behem svleku, nicmene zadne specialni veci delat nemusis jinak vpodstate stejny podminky.
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    přátelé, včera se mi poprvý svlíknul ten můj smithák.. vim že se nemá krmit ted chvíli, ale co běhěm toho? potřebuje pořád klid? vlhčit hodně, málo? to sem nějak nikde nevyčetla..
    ORC23
    ORC23 --- ---
    jj ...brachypelmi obecne nemaji moc radi stale vlhky substrat. Idealne nechavat vyschnout a pak navlhcit.
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    ahoj, mám od včera doma brachypelmu smithi, tak centimetrovýho.. jak dlouho vydrží aniž by pil? on si bere i vlhkost z tý rašeliny, že?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SAGEMA: my krmime podobne...tak 5-7 cvrcku za 3-4 tejdny...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    KLATIC: aha, no, moc ji nepřekrmuju. Krmím nepravidelně, dávám saranče tak 1x za 3-4 týdny. A stále je pěkná, téměř jako po svleku :)
    děkuju
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SAGEMA: zalezi na tom kolik davas zradla.....a neni kam spechat...cim rychlejc se svlika tim driv skonci....
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Mám dotaz. Jak často můžu očekávat svlékání u 3,5 roku staré B. smithii (momentálně 12. svlek) a naposledy se svlékala loni na začátku února? A pořád nevypadá, že by se jí chtělo do dalšího.
    ORC23
    ORC23 --- ---
    ARTUR: znamka neduhu by to byla, kdyby ty nohy uz nevyndavala, ale takoveto chovani u poecek je clkem normalni ...proste odpocivaji.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    Z elektrických drátů v Brazílii pršeli pavouci – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/292808-z-elektrickych-dratu-v-brazilii-prseli-pavouci.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam