• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    Dokad zere?

ORC23
    ORC23 --- ---
    GANCARCIK: krmit dokad zere a na geniculatu to nevypada, posli jeste nakou fotku...
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    Ahoj, jsem zacatecnik a poridil jsem si nedavno A. Geniculata .. tak bych se chtel zeptat na pripadne rady do zacatku.. jak poznat kolik davat potravy, jestli ma dost tepla a tak.. diky :)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    ALICKA: neboj se, stejne ho sezere :] ...aspon nakrmis samici
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ALICKA: s pářením sklípkanů? Kdysi jsem pářil přímo grammostoly, měl jsem na to udělané spešl terárko, který se přepážkou dá rozdělit na dvě části. Páření většinou není problém, ale samice netvoří kokon, nebo ho nedonosí.

Tady je video z páření, je potřeba si uvědomit že je tak deset let staré, tomu taky odpovídá kvalita záznamu:) http://reptilweb.wz.cz/1.avi
    ALICKA
    ALICKA --- ---
    REDSNAKE: no tu mám ale bojím se je připustit. Máš s tím zkušenost....
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ALICKA: tak jestli je to samec, tak je to skoro jasný. Mu zkus sehnat aspoň holku, ať před exitem aspoň jednou zasune bulbus
    ALICKA
    ALICKA --- ---
    Ahoj všichni mám dotaz. Pavouk samec gramostola rosea, mi ted výrazně pohubl na zadečku, ve středu měl cvrčka ale působí na mne hodně zesláble. mam ho přes 3 roky a tak rok ho měl majitel předemnou.
    Začal se mni ted zahrabávat pod mech... to prý znamená, že si hledá místo na usnutí :(. Díky za každou radu
    FIDA
    FIDA --- ---
    TOXYGEN: dik za reakci, vsechno se to po par dnech vratilo do normalu, žužu je plna zivota a pri chuti:)
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    FIDA: davanie si noh pod seba moze byt jednym zo znakov, ze jej je zima. je terarko dobre vyhrievane?
    FIDA
    FIDA --- ---
    Ahoj, prosim o radu/zkusenosti:
    - mame brachypelmu vagans, je ji 14 let, cca. pred mesicem se svlekla, dva dny nato snedla dve sarancata, misku s vodou tam ma, kvuli dehydrataci po svleku terarko rosime, ALE - posledni dny se chova prapodivne - vsechny nohy na jedne strane si dava pod sebe, na druhy strane v pohode a zustava to tak i po zmene jeji polohy, moc toho nenachodi, uz je to starsi dama:)
    mame strach, co s ni je... netusi nekdo? nebo mohl by mi nekdo doporucit veterinare, ktery bez problemu osetruje i pavouky a rozumi jim? kdyby takhle mela nozky slozeny pod sebe na obouch stranach, tak bychom rekli, ze se uz chysta odejit do vecnych lovist, ale takhle??
    a mame ji ted davat zrat, kdyz se nam nezda v poradku? normalne dostava tak jednou za mesic az 5 tydnu, coz uz vychazi na ted... dekuju!
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    EELISHKA: urcite souhlasim s ORG23.
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    ORC23: ok, děkuju za názor
    ORC23
    ORC23 --- ---
    EELISHKA: lepsi je mit pro oba pavouky terarka zvlast.
    - sou to naprosto rozlisny druhy a kazdy potrebuje jiny prostor a podminky
    - manipulace s terariem je pak horsi

Osobne jsem mel driv taky terarka s prepazkama, ale uplne jsem od toho upustil, novy terarka uz jedine oddeleny.
    Jako da se to, ale nedoporucuji.
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    prosím o radu - chtěla bych koupit nejlépe jedno velký terárko, ale s přičkou, aby tam mohli být oba moji pavouci.
    avicularia potřebuje vyšší s větvema a nebude to na toho smitháka zbytečný takhle velký?

resp. řeším to, jestli je výhodnější koupit jedno velký a nebo dvě každý jiný a přizpůsobit..
    díky
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    EELISHKA: já mám u smithi kapradinu. A ačkoli se smithina velice snaží, kytka zatím velmi dobře odolává. Udělám fotku. A mělo to jeden i pozitivní efekt pro mě. Od té doby co v terárku kytka je (víc jak rok a půl) je pavouk stále venku a často něco dělá, takže je i krásně vidět :)
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    JERMAINE:
    ORC23: děkuju!
    ORC23
    ORC23 --- ---
    EELISHKA: smithina ti bude kytky v terarku devastovat, dela to rada.
    K avicularkam a vubec obecne do terarka se dobre dari scindapsus viz. foto nize. Ja osobne tam nic jineho nedavam, ostatni pokusy vetsinou skoncili neuspechem.
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    EELISHKA: Moje Smithi moc nebuduje, takze terarko zustava porad skoro stejny, ikdyz tahle fotka je tesne po celkovym uklidu a vymene substratu. Kytka je klasickej Scindapsus.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam