• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DRAGEL: to zni,jak kdyby si sel na popravu;))))))
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    FRONEMA: pokud jsi si jista ze svého srdce, pak jdeš dobře. Není odtud návrat zpět ...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    FRONEMA: Lidé mají dvě cesty.
    Jedna je jednoduchá, žiješ protože jsi se narodila. Hledáš co ti naplní život. Obvykle je to rodina, práce, něco fyzického ...
    Druhá je cesta ducha. Čím více po ní jdeš zjišťuješ že tím více nevíš a musíš se chovat ukázněněji k sobě i kdruhým protože je tahle cesta velmi ostrá. Někomu třeba nevadí, že mu stejná věc už X krát nafackovala a jde se do dalšího kola. Pokud jednou jedinkrát otevřeš dveře duchovního světa nelze je zavřít a dělat slepou. Naučil jsem se v lidech číst. Je jedno co mi říkají a jaký mají image, co jsou poznám i bez toho. Stačí nebýt slepý. "Je to prima něco takového vidět" si řekneš, ale vidět proč ten či onen umírá a když mu řekneš důvod, tak se na tebe osopí s tím, že to není pravda, protože to nechce vidět, nebo přijít do situací, které drtí lidi a ty to vidíš a nemáš šanci s tím nic dělat ... tomu říkám poznání, poznání sebe, prožívání, tolerance, pokora .... a další ...

Dobře si rozmysli, kam se svou hloupu zvědavostí lezeš. Můj život je dán mou minulostí a jen rozvíjím co mi bylo dáno před tisici lety, prožívám to a léčím si své hluboké rány ...
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    VEROUNKA: ja tedy, co jsem se vzdy setkal s channelingem /a) zprostredkovane - z vypraveni lidi zucastnenych ch.sezeni b)nahlednutim do knihy ch.zazitku/, tak vzdy byla rec o napojeni se, kcemuz je potreba ztrata vedomi ch-jiciho, jinak nejde o channeling..ale zrejme vykladu je vic, jak koukam..

..pardon, "gabba" je druh muziky (hardcore) - tys mela na mysli pravdep. GABA (gamma-amino-butyric acid, kys.gamaaminomáselná)
    DMT = dimethyltryptamin, prirodni halucinogen vyskyt.se v min.mnozstvi udajne i v polnich travinach..
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    FRONEMA: ono to neni podle me o tom byt racionální nebo iracionální;)
    ja jsem racionální až až,používám zdravý selský rozum a logiku,ale přitom jdu cestou srdce,miluji proud života a rád nechávám skutečnost přítomnosti prostoupit každou buňkou svého těla.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    QUAACA:
    ja znam:D

MARSHUS:
    zalezi na slovnicku jedince.co pro koho znamená vědomí,každý podtím může mít ledacos.od části osobnosti v rámci podvědomí-vědomí-nadvědomí až po všezahrnující samozářící vědomí jako základní princip vesmíru.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: pekne...:)

proc me zacaly zajimat tyhle veci? ja jsem byla celej zivot desne racionalni a v posledni dobe se to prehouplo na druhou stranu... najednou bych chtela hrozne moc znat z te druhe strany ale je mi jasny ze nic takovyho se neda uspechat ze musim nechat zivot plynout a ono to nejak prijde... maximalne tomu malinko pomoci vedome...

a cim se to zlomilo? asi vypraveni od kamarada ktery neni zadny spirito-maniak a pak pár chycených myšlenek od něj při hraní...a najednou by člověk hrozně rád to zažil znova a víc a víc... uplně nejhrubeji z tveho vyctu by se to dalo zaradit do "peak experience pri sexu" ale je to opravdu velmi nepresne protoze tam ten sex vlastne nebyl:).. spis "peak experience ze vztahu a pocitu blizkosti cloveka"
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    YMLADRIS: ad transformování vědomí, ono existuje vědomí který se netransformuje?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pokud bys tady z tohoto klubu zvladla udelat prehled ruznych zpusobu/technik/metod transformace vedomi aniz by se lidi zacli pretahovat kdo drzi panaboha lepe za ruku budes frajerka, drzim palce.

ale nevim zda je to tvuj zamer.

dejme tomu ze je, takze prihodim svych 5 centu:

1) obvykle ma clovek nejaky 'opening', ze se mu v nejake situaci zmeni hodne vedomi a uvedomi si, ze obsahy vedomi ktere mel dotedka tak nejak RADOVE nejsou vsechno ;)

2) obvykle je to fascinujici no a kdyz pritazlivost prevladne nad desemz neznama, tak clovek to chce znovu/chce vic vedet/jde nejak za tim, bud chaoticky nebo metodicky...

[i kdyz, bod 1) asi neni "povinny", lidi ktery jsou zalozeny treba racionalne a ne zazitkove mozna provadi ruzne spiritualni metody ciste na zaklade rozumoveho rozhodnuti pac precetli prima knihu nebo tak... cili nedefinuju vlastne opening jako primo zazitek zmeneneho vedomi... ]

ad 1) Co lidi tak obvykle privede k tomu, ze misto lokace dalsi dovolene zacnou "resit" spiritualitu.

A) náraz rozsekavaci

- trip nejaky (jako ze drogy, zejmena pak psychedelicke, ale ne nutne)
    - zazitek na krestanske stanove evangelizaci, contact-high, pocit pritomnosti neceho
    - velke utrpeni nejake, ktere se pretavi do zmeneneho vedomi
    - peak experience pri sexu, bunjee-jumpingu, behu, ... ? [ nésu sportovec ]
    - porod ditete udajne muze byt ;-)
    - ???

B) plíživé iniciace investic pozornosti do spirituality

- knihy/videa na YouTube/atd.: Allan Watts, Eckhart Tolle, sv. Jan od Krize, dalajlama, add-your-spiritual-advocate-here; IMO obvykle v hledani odpovedi na otazku "musi byt neco vic" nebo "jak kurva prezit tuhle hnusnou realitu"
    - priklad okolnich lidi ze kterych radiantuje, ze "neco maji" co chutna fakt zajimave
    - ...?

Proc te Fronemo "zacaly zajimat tydlencty veci"?

----

2) metody integrace tech "openingu" do bezneho zivota tak aby to byla kontinualni zkusenosti podkladaji bezny zivot, nee jen odpal do vesmiru nekde na party

- jogove a buddhisticke metody a ruzne 'meditacni' skoly od nich odvozene
    - "mysticke" (napr. treba letnicni by asi slo) krestanske metody
    - tezkotonazni fetovani ;-)
    - tezkotonazni sport
    - ucast na ruznych esoterickych akcich/kurzech atd.

3) zatim to chapu tak, ze drtiva vetsina cest je nakonec o tom samym - rozvinout pritomnost cehosi rikejme tomu teda Ja, zjistit ze se tim automaticky meni hodnotovy zebricek [ soucit, laska, ... ] , pribyvaji nejake zivotni moznosti, ...

ma-li zustat auditko neagresivni vyhybala bych se srovnavani tech cest a pristupu ruznych co do "kvality", pac jinak z toho bude dalsi flejm typu fetaci neprijdou do nebe a krestani mi upalili babicku

Pokud vas taky takova systematizace jak pisu zaujala, napiste svoje polozky do bodu 1) 2) 3), at uz jak jste to zazili nebo ceho jste si na svete vsimli ;)

sorry verounko ze ti to organizuju, klidne zatrhni kdyztak
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VEROUNKA: no tak ad.1 plně souhlasím
    ad.2 jsem myslela konkrétně halucinogeny
    ad.3 - to máš pravdu, tak se ptám, je tu někdo "duchovně orientovaný, kdo by mi na mou otázku mohl odpovědět
    a ad.4 se tedy opravuji, na "kdo započal proces transformace vědomí"
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    QUAACA:
    :)
    znam hromadu lidi, kteri transformace vedomi "nedosahli" a pozivaji drog hafo :)

jinak "osobne" znam vubec asi hrozne malo lidi, kteri by v zivote nepozili zadnou drogu, takze na tu otazku fakt nemuzu odpovedet jinak, nez ne :)))

existuje spousta "duchovne" orientovanych lidi – tj. tech, ktere zajima vic nez vlastni materialni a emocni pseudozazemi – kteri drogy neberou. u tech by asi bylo na miste se ptat :)))

jinak transformace vedomi je proces, nikoliv stav, takze ho neni mozne jen tak "dosahnout".
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    veru a znáš osobně někoho, kdo dosáhnul "transformace vědomí", aniž by v životě požil nějakou drogu?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    _H2O_:nemusi jit o uplny trans.ty muzes poslouchat sam sebe,jak mluvis jinym hlasem nejaky text:D
    zapisovat se to da,nebo nahrat n magnetak.musis si ale uvedomit ze vetsina chanellingu nejsou chanellingy ale nemocna mysl lidi.potreba byt zjimavy-krivy zamer-krivy vysledek.
    kdyz uz konecne dojde na ch.jde o to,jak je dotycny schopny predat informaci dal,aniz by ji zprasil a dezinterpretoval.
    jak psal kalph, cesky ch.jsou totalne mimo.z angl.90procent mimo.
    v podstate je to celkem neuzitecnej fenomen,pokud jedinec provadejici tuto aktivitu neni ready na to ji provadet
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    N_I: koukam, ze skritci jsou pruvodni jev DMT - co jsem zaznamenal z popisu zazitku z tripu s touto substanci ..
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    VEROUNKA: rekl bych, ze tady je rec spis o necem jinem..pri channellingu je preci potreba osoby, ktera zaznamenava to, co channelujici interpretuje, jelikoz sam prijimane informace nevnima, nybrz je pouhym channelem - kanalem, takze o nejakem zaznamenavani vlastnich vizi tuzkou apod.nemuze byt rec, protoze ch-jici si, stejne jako pri hypnoze informace, jez zprostredkovava, nepamatuje..
    (nemylim-li se)
    ;)
    N_I
    N_I --- ---
    no on nas vratil vcelku brzo..asi za deset minut...a to co nam ukazal..nevypadalo jako fake....navic to bez dmt funguje taky...kdyz se clovek zastavi a pusti trochu realitu z hlavy..

porad ale nevim esli nejsem uplne mimo debatu...
    N_I
    N_I --- ---
    nevim esli tomu dobre rozumim o cem tu je rec............

je to o tom jak slecna z faunova labyrintu videla svuj svet?

je to o tom jak jsem potkal v bulgarii po dmt skritka co me vzal sebou?

je to o nich ktery na me koukaj ze zrcadla?

je to o lidech ktery vstavaj ve wakate az tesne pred zavirackou?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    jo, btw jeste k tomu ukrizovanemu, jak se pravi v pistis sofia (viz v mem prispevku nize), to telo, ktere "pouzije", je z barabase - jak jinak :)

jmeno barabas - hebr. "bar abb" a vykládá se jako "syn otce" nebo "syn mistra" (a jsme u te trojjedinosti "bozi")

gnosticka evangelia jsou fakt uletova!!! kolik tajemstvi v tech souvislostech obsahujou :)
    WOOD
    WOOD --- ---
    SUBHAM: chachaa, to je vyborny, bratre ;DD ...no kazdopadne toto sem si do nedavna take myslel...ted uz ale konecne ne-myslim...a prave s uctou klepu na dvere centra a modlim se abych se setkal s me blizkou entitou mistra ;}

...jednou jsem se ptal ucitele...jak dulezite je mit ziveho mistra...kdyz toho sveho mistra plne citim ve svem srdci...???

...odpovedel ve smyslu, ze: ted sem jiz uplne kapitanem na sve lodi kterou vedu do pristavu... mistr je vsak vybornej navigator, kormidelnik...znalec vesmiru i bourkovych mraku a vsech skrytejch nebezpecnejch proudu... a ze i bez nej jiste jednou doplavu k cily...ale muze to trvat opravdu zbytecne dlouho, zbytecne dlouho budu sve namorniky trapit, zbytecne mnoho piratskych lodi poskodi mou lod a pripravi me o silu a bohatstvi duchovni cesty... proto je dulezita spoluprace obou, aby byl naklad rychle a bezpecne dopraven na misto urceni :DD
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    WOOD: Zen miluji jako cestu...ale vážně nemám potřebu ani chuť se združovat v nějakých centrech a školách.což mi však nebrání jej praktikovat že?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam