pokud bys tady z tohoto klubu zvladla udelat prehled ruznych zpusobu/technik/metod transformace vedomi aniz by se lidi zacli pretahovat kdo drzi panaboha lepe za ruku budes frajerka, drzim palce.
ale nevim zda je to tvuj zamer.
dejme tomu ze je, takze prihodim svych 5 centu:
1) obvykle ma clovek nejaky 'opening', ze se mu v nejake situaci zmeni hodne vedomi a uvedomi si, ze obsahy vedomi ktere mel dotedka tak nejak RADOVE nejsou vsechno ;)
2) obvykle je to fascinujici no a kdyz pritazlivost prevladne nad desemz neznama, tak clovek to chce znovu/chce vic vedet/jde nejak za tim, bud chaoticky nebo metodicky...
[i kdyz, bod 1) asi neni "povinny", lidi ktery jsou zalozeny treba racionalne a ne zazitkove mozna provadi ruzne spiritualni metody ciste na zaklade rozumoveho rozhodnuti pac precetli prima knihu nebo tak... cili nedefinuju vlastne opening jako primo zazitek zmeneneho vedomi... ]
ad 1) Co lidi tak obvykle privede k tomu, ze misto lokace dalsi dovolene zacnou "resit" spiritualitu.
A) náraz rozsekavaci
- trip nejaky (jako ze drogy, zejmena pak psychedelicke, ale ne nutne)
- zazitek na krestanske stanove evangelizaci, contact-high, pocit pritomnosti neceho
- velke utrpeni nejake, ktere se pretavi do zmeneneho vedomi
- peak experience pri sexu, bunjee-jumpingu, behu, ... ? [ nésu sportovec ]
- porod ditete udajne muze byt ;-)
- ???
B) plíživé iniciace investic pozornosti do spirituality
- knihy/videa na YouTube/atd.: Allan Watts, Eckhart Tolle, sv. Jan od Krize, dalajlama, add-your-spiritual-advocate-here; IMO obvykle v hledani odpovedi na otazku "musi byt neco vic" nebo "jak kurva prezit tuhle hnusnou realitu"
- priklad okolnich lidi ze kterych radiantuje, ze "neco maji" co chutna fakt zajimave
- ...?
Proc te Fronemo "zacaly zajimat tydlencty veci"?
----
2) metody integrace tech "openingu" do bezneho zivota tak aby to byla kontinualni zkusenosti podkladaji bezny zivot, nee jen odpal do vesmiru nekde na party
- jogove a buddhisticke metody a ruzne 'meditacni' skoly od nich odvozene
- "mysticke" (napr. treba letnicni by asi slo) krestanske metody
- tezkotonazni fetovani ;-)
- tezkotonazni sport
- ucast na ruznych esoterickych akcich/kurzech atd.
3) zatim to chapu tak, ze drtiva vetsina cest je nakonec o tom samym - rozvinout pritomnost cehosi rikejme tomu teda Ja, zjistit ze se tim automaticky meni hodnotovy zebricek [ soucit, laska, ... ] , pribyvaji nejake zivotni moznosti, ...
ma-li zustat auditko neagresivni vyhybala bych se srovnavani tech cest a pristupu ruznych co do "kvality", pac jinak z toho bude dalsi flejm typu fetaci neprijdou do nebe a krestani mi upalili babicku
Pokud vas taky takova systematizace jak pisu zaujala, napiste svoje polozky do bodu 1) 2) 3), at uz jak jste to zazili nebo ceho jste si na svete vsimli ;)
sorry verounko ze ti to organizuju, klidne zatrhni kdyztak