• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: Když pojmenuješ žumpu jako dům plný života, pořád to bude jen žumpa.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    PALEONTOLOG: vis, ja se priznam, ze slovo "mysticky" nemam moc rada. a jak jsem jiz psala (doufam, ze tu nebudu muset vsechno opakovat desekrat, coz zatim cinim??? :))) ), vlastne jsem odpovidala jenom z donuceni. puvodne jsem odpoved na tuto otazku vynechala, jak sis vsiml a take na to reagoval. kdyz ses zeptal podruhe, odpovidala jsem jiz ciste jenom ze zdvorilosti a proto, abys nenabyl dojmu, ze na tvoji otazku seru :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANGDROL: Cítím to :D
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PALEONTOLOG: chapu;))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: tou babičkou jsi napsal to, co mam na mysli :) ona je totiž tou, co objevila to vlastni Ja (viz to, co jsem psala v tom mem prispevku :) )
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANGDROL: Uvidíme, jak odpoví VEROUNKA na otázku, zda-li se jí ty mystické stavy stávají spontánně nebo cíleně.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    PALEONTOLOG: dtto (toto proudeni je silnejsi, nez obvykle (mam osobni zkusenost, ze otevrenim se vlastnimu Ja se zvysuje celkova citlivost tohoto proudu i normalne behem dne).
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    to ze pojmenuju dum plny zivota jako dum plny zivota z neho neudela nic jineho nez dum plny zivota:)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: no ja to pocituju ted uz furt, i pri srani na hajzlu, presne jak pises :))) (do prdele nikoho nekopu, tak nevim :))) ) ale jak jsem psala, je to silnejsi, kdyz se neco "dozvidam". pak to je "mystictejsi". a je toho jeste mnoho, co nevim :)

jinak "mysticky" je asi cely zivot, resp. ne cely zivot, ale "kazda chvilka zivota". s tim bych souhlasila, a nechci se prit o slovicka, ale ja bych rekla spis: "kazda chvile je ritualem" :) to je jenom mymu slovnimu mysleni blizsi :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: To je mi jedno :D Mě to zajímá, mno co mám říct víc :)

RANGDROL: Je to hrozně subjektivní, asi fakt podle typů osobností, pro mě jsou v poslední době mystické prachobyčejné emoce :) Po dlouhé době zase něco citím.. k sobě, ostatním, k náhodným. Chápeš ;)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: Slova nejsou prázdné slupky, ale domy plné života:)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PALEONTOLOG: ja nevim,kam ses dostal;))))))))))
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Proč myslíš, že by to pro ní mělo být něco jiného. Kdyby ses ptal kokrétně mě - ze stejného důvodu jako Verounky - tak ti neodpovím už proto, že bych to považoval za povrchní a unavující.

Když už bysme mezi sebou museli řešit takové pofidérní pojmy, akorát tím odhalujeme nedůvěru nebo nedostatek empatie, nebo obojí.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    nejaka babicka,ktera kope cely zivot na poli brambory muze zit daleko plnejsi a mystictejsi zivot,nez nekdo,kdo je schopny vnimat a citit fungovani sebe sama na ruznych urovnich.nazyvat ale obycejne veci vznesenymi jmeny je kazdopadne super hra,ale porad je to jenom hra
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: ale jo, já se ptám verounky.. co to je jako pro ni...

RANGDROL: Takže jsme se dostali k vědomému prožitku sjednocení ?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: "mystický zážitek" je stejně tak volný pojem jako třeba "new age", neschovává se pod ním žádný specifický druh zážitku. Spíš celá pestrá škála zážitků, od několika vteřinové až po několika letou samadhi.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PALEONTOLOG: z toho by mohlo vyplivat,ze cely zivot je mysticky zazitek bez vyjimky,akorat v nekterych okamzicich si to je jedinec schopny uvedomit min,v nekterych vic a ty potom nazyva mystickymi,cimz uz ale opet vznika vymezeni a znehodnoceni jednoty a oddaleni moznosti,aby tuto"mystickou"skutecnost zazival v kazdem okamziku,nebo spise,aby se uvolnil natolik,ze ho tato zkutecnost pohlti a jedinec mizi jako oddelena jednotka,ale je projevem skutecnosti;)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VEROUNKA: Když se tak zamyslím, na co jsem se vlastně ptal, zajímalo mne, jak se u tebe mystický zážitek odlišuje od běžného prožitku. Předpokládám, že za normálních stavů tyto centra propojena nejsou. A je to možné aby nebyly propojené ? Nebo nejsou silně propojené ?
    Zbyly nějaké možnosti ? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VEROUNKA: Nechováš vůči mě náhodou nějaké předsudky, že ne ?! :)

Napsalas to jak to cítíš, a to je fajn. Já jen, když se tu tím sloganem "mystický zážitek" mávalo.. chtěl jsem vedět co si mám představit.
    Allright, jako mystické nazýváš spojení jistých center uvnitř tebe samotné. Přirozeně to asi souvisí i se změnami vnímání, uvažování, jednání a podobně.
    Dosahuješ těchto stavů záměrně nebo jsou to pro tebe spíš spontánní stavy ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam