• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KOKES: já jsem možná měla jeden dva takové záblesky... nejsem si jistá zda jsem si to nevymyslela ale ve chvíli hodně silného lidského spojení jsem najednou "věděla" jak vypadá celá situace způsobem který jsem nemohla ze své pozice vidět.... ale jak říkám dávám tomu tak 50 procent ze jsem si to vymyslela...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    KOKES --- --- 19:50:03 8.7.2008
    zažíváte někdo stavy pohledu toho druhého? Když se s někým bavíte , nebo dohadujete a spontanně vklouznete do jeho pozice a vidíte sebe, jak obhajuje své názory?

KOKES: no tohle mi přijde dobrá věc na řešení. Pracuji na tom poslední tři roky. Kdykoli dojde k nedorozumění jednoho, dvou i více lidí, snažím se... no jak to popsat ? Nejen vlézt si do toho druhého a podívat se na to jeho očima, odpoutat se od svého pohledu na věc, ale hlavně... slova mi na to nějak nestačí - no sednout si na mráček nad ty dva lidi kt. mají problém, nedorozumění, porozumění (to je jedno) a vidět to taky z pohledu třetí nestranné osoby. Tohle je pro mě jediný způsob jak řešit věci, jak navrhovat správné kompromisy, jak vědět že jsem / nejsem v právu (popř. ten druhý) a jak být objektivní a například uznat svou chybu a řešit to nezaslepeně.

Shrnutí: Jde jen o to si uvědomit že pokud dva něco řeší, je třeba se na to koukat minimálně ze tří pohledů - dvě zůčastněné osoby a minimálně jedna nezůčastněná. Je to něco jako vnitřní soudní proces. Málokdo ale dokáže nebýt ponořen jen do své hlavy a málokdo si zacestuje i jinam. Stačí zavřít oči a teleportovat se na malou chvilku.

No jsem moc ráda že to někdo nadhodil, sama bych vypadala jako blázen kdybych s tím přišla jen tak. Začíná to smrdět telepatií, ale tohoto stupně je schopen myslím každý KDYŽ CHCE !
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KOKES: zrovna jsem o tom nedavno premyslela, kdyz jsem cetla Umeni Salamounovo :) (coz je mimochodem pro me osobne skvela knizka). nezazivam nic takoveho :) kdybych se ptala proc, nasla bych asi velmi zahy odpoved, ze to fakt nepotrebuju :))) kazdy ma sve zpusoby, jak ziskavt poznani. myslim, ze tyhlety "astralni" vylety lepe a radostneji zazije clovek, ktery touto cestou ziskava nejake informace. ziskame-li je jinak, ziskame je jinak :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOKES: Ty ani ne. Odlítnutí od těla se mi stalo, i různé úhly pohledu se mi stávají, ale takhle přímo ne. Někdy se jakoby slyším odjinud než obvykle. Občas semi prostor okolo nafoukne, občas se do něho nafouknu já. Ale cizíma očima jsem se na sebe nekoukal.
    KOKES
    KOKES --- ---
    zažíváte někdo stavy pohledu toho druhého? Když se s někým bavíte , nebo dohadujete a spontanně vklouznete do jeho pozice a vidíte sebe, jak obhajuje své názory?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KALIPH: ano presne tak jsem to myslel-to jsou ale mysticke vety panecku
    VEROUNKA: ale tahle babicka nic neobjevila,ona proste zije.nic vic,nic min.to je potom duchovno az do prdele:)))))))))))))))
    proste zivot ji naucil a ona to prijmula.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    PALEONTOLOG: predsudky k tobe opravdu nechovam, nemam k tomu zadny duvod :)))

ptas se trikrat na vec, ktera jiz byla zodpovezena jeste pred tim, nez ses na to zeptal podruhe a potreti... :)

spontanne x cilene: absolutne spontanne
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: Když pojmenuješ žumpu jako dům plný života, pořád to bude jen žumpa.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    PALEONTOLOG: vis, ja se priznam, ze slovo "mysticky" nemam moc rada. a jak jsem jiz psala (doufam, ze tu nebudu muset vsechno opakovat desekrat, coz zatim cinim??? :))) ), vlastne jsem odpovidala jenom z donuceni. puvodne jsem odpoved na tuto otazku vynechala, jak sis vsiml a take na to reagoval. kdyz ses zeptal podruhe, odpovidala jsem jiz ciste jenom ze zdvorilosti a proto, abys nenabyl dojmu, ze na tvoji otazku seru :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANGDROL: Cítím to :D
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PALEONTOLOG: chapu;))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: tou babičkou jsi napsal to, co mam na mysli :) ona je totiž tou, co objevila to vlastni Ja (viz to, co jsem psala v tom mem prispevku :) )
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANGDROL: Uvidíme, jak odpoví VEROUNKA na otázku, zda-li se jí ty mystické stavy stávají spontánně nebo cíleně.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    PALEONTOLOG: dtto (toto proudeni je silnejsi, nez obvykle (mam osobni zkusenost, ze otevrenim se vlastnimu Ja se zvysuje celkova citlivost tohoto proudu i normalne behem dne).
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    to ze pojmenuju dum plny zivota jako dum plny zivota z neho neudela nic jineho nez dum plny zivota:)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: no ja to pocituju ted uz furt, i pri srani na hajzlu, presne jak pises :))) (do prdele nikoho nekopu, tak nevim :))) ) ale jak jsem psala, je to silnejsi, kdyz se neco "dozvidam". pak to je "mystictejsi". a je toho jeste mnoho, co nevim :)

jinak "mysticky" je asi cely zivot, resp. ne cely zivot, ale "kazda chvilka zivota". s tim bych souhlasila, a nechci se prit o slovicka, ale ja bych rekla spis: "kazda chvile je ritualem" :) to je jenom mymu slovnimu mysleni blizsi :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: To je mi jedno :D Mě to zajímá, mno co mám říct víc :)

RANGDROL: Je to hrozně subjektivní, asi fakt podle typů osobností, pro mě jsou v poslední době mystické prachobyčejné emoce :) Po dlouhé době zase něco citím.. k sobě, ostatním, k náhodným. Chápeš ;)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: Slova nejsou prázdné slupky, ale domy plné života:)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PALEONTOLOG: ja nevim,kam ses dostal;))))))))))
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Proč myslíš, že by to pro ní mělo být něco jiného. Kdyby ses ptal kokrétně mě - ze stejného důvodu jako Verounky - tak ti neodpovím už proto, že bych to považoval za povrchní a unavující.

Když už bysme mezi sebou museli řešit takové pofidérní pojmy, akorát tím odhalujeme nedůvěru nebo nedostatek empatie, nebo obojí.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    nejaka babicka,ktera kope cely zivot na poli brambory muze zit daleko plnejsi a mystictejsi zivot,nez nekdo,kdo je schopny vnimat a citit fungovani sebe sama na ruznych urovnich.nazyvat ale obycejne veci vznesenymi jmeny je kazdopadne super hra,ale porad je to jenom hra
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: ale jo, já se ptám verounky.. co to je jako pro ni...

RANGDROL: Takže jsme se dostali k vědomému prožitku sjednocení ?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: "mystický zážitek" je stejně tak volný pojem jako třeba "new age", neschovává se pod ním žádný specifický druh zážitku. Spíš celá pestrá škála zážitků, od několika vteřinové až po několika letou samadhi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam