• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: Používat slova tak, jak existují. A vnímat jejich význam, ani o ň víc nebo míň. Každé slovo je dům plný života. Je to nástroj komunikace. Nejen prostředek nedorozumění, ale také prostředek porozumění.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KALIPH: co chces?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: To jsem studoval, když mi bylo 15.. pověz mi něco o mých slibech..
    MARISH
    MARISH --- ---
    KOKES --- --- 19:50:03 8.7.2008
    zažíváte někdo stavy pohledu toho druhého? Když se s někým bavíte , nebo dohadujete a spontanně vklouznete do jeho pozice a vidíte sebe, jak obhajuje své názory?

ano ale častěji z pohledu třetího nad dvěma se dohadujícíma, kdy se střídavě snažím vcítit do pohledu jednoho a druhého a říct to, co by neřekli nebo to řekli způsobem pro toho druhého nesrozumitelným.... (doufám, že je to srozumitelné :))
    Nejspíš od té doby co se mi rozváděli rodiče, protože jsem byla prostředníkem... a čím jsem se snažila být objektivnější, tím víc jsem byla jednou stranou obviňována, že nadrdžuju té druhé... a historie se opakuje i po letech i když v jiném případě. ale naštěstí mám s tím víc dobrých zkušeností ;)

p.s.: jsem ráda, že jsem našla tuhle diskuzi... nepřipadám si tak nemístná
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KALIPH: 2 mnisi jdou kolem reky,kde stoji krasna mlada zena a nemuze se dostat pres reku.jeden mnich ji vezme na zada a prenese ji.potom dal pokracuji v ceste,po par hodinach se druhy mnich obori-jaktoze jsi nesl tu krasnou zenu pres reku?ty neznas sve sliby?Ten mu na to odpovedel.Ja jsem ji nechal na druhem břehu,ale zda se,ze ty ji stale neses.
    WOOD
    WOOD --- ---
    _B2SPIRIT_: ...nene, ta otazka je: kdo jsem!? ...ptej se ;D

...jsem odraz mesicniho svitu, v misce vody pro psa ;}
    WOOD
    WOOD --- ---
    KRMELEC: vecna smycka nezacina ani nekonci ;DD

...zacina u: ja jsem... a konci to u: kdo jsem?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    VEROUNKA: věčná smyčka ? :c)))) začíná i končí to u JÁ JSEM ??? :c))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _B2SPIRIT_: neni my ani oni
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    VEROUNKA: Díky ti za warning. To mi zrovna teď celkem bodlo .c)

Osobně mám tu zkušenost, že čím víc rozumím sama sobě, tím méně mi rozumí ostatní. Netrápí to - trápí to je (to už není můj problém).
    Ze slušnosti mluvim obecně a hodně obrazně právě proto, že lidé okolo neunesou přímost a to že se mám ráda, že se starám v první řadě o sebe a že se snažím víc rozumět sobě než ostatním i když je třeba obojí! Vše co pustím ven se mi nějak vrátí - jsem si toho plně vědoma. Čím víc budu mít ráda sebe, tím víc budu schopna mít ráda ještě někoho jiného a naopak čím víc budu rozumět sobě tím pochopitelnější mi budou i ostatní. Nevyplácí se mi být upřímná a říkat co si myslím. Okolí na to není připraveno. Přesto se s tím peru. NYX je zrovna místo, kde se to vyhrotilo jinam - to je kapitola sama pro sebe. Uvidíš, že se někdo nachytá a bude mě nazývat bezohledným egoistou, protože není normální se mít rád.

Jakmile jsem se začala mít ráda, začala jsem masivně opouštět známé, kamarády a přátele, protože mi bez nich bylo lépe. Dnes už vím, že jaké si to udělám, takové to mám (ani ne tak manuální jako spíš myšlenkové a citové záležitosti). S tím už se dá žít i o samotě, ne?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    RANGDROL: Těžko popsatelná.. obzvlášť když slovům nedáte žádnou šanci.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: tezko rict jestli tva vize auditka je zivota schopna.premyslel jsem nad tim uz vcera.transformace vedomi a prace na sobe je hodne jemna vec,tezko popsatelna a hodici se k diskutovani.pojem transformace vedomi je navic tak siroky,ze v nem muze byt uplne cokoliv,pro nekoho to muze byt,ze presel z hambacu na sirovou stravu a pro nekoho ze se vcera dobre pomiloval se zenou.
    kdyz se ymladris pokusila rozepsat se o technikach nesetkalo se to s odezvou,ale podle me je fajn nastavit nejaky ramec,zvolit treba na kazdy tyden nejaky aspekt prace na sobe,ktera primo souvisi s transformaci vedomi at uz osobniho nebo kolektivniho a v tomto ramci se pohybovat.prostor a volnost je super,ale struktura a rad taky nejsou na skodu;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    byla bych moc rada, kdybychom se v tomhle auditku zabyvali mnohem mene tim, CO DELAJI (ONI), jaci jsou (ONI). vydelujeme-li je takhle, znamena to patrne, ze jim nerozumime (pokud pochopime "jejich" ulohu, neresime jejich jinakost, protoze zadna jinakost pak neni). takze bychom se meli vice zabyvat tim, co delame my. clovek pozorujici a spolutvorici transformaci vedomi zpracovava sve ego (dovolim si rict velmi rychle) takovym zpusobem, ze nepotrebuje v jakemsi radobyelitarskem klubu dokazovat ostatnim nebo sobe, ze je opravdu necim vyjimecny, protoze ma urcite zazitky a vnima veci tak, jak to "ostatni" neumi.

navic zadne ONI neexistuje, protoze my i oni jsme dohromady MY.

konkretne to krmelec: je sice skvele, kdyz v sobe nekdo objevi, ze je na vysostnou miru empaticky, ale nemusi to nutne znamenat, ze je divne neco na tom, kdyz ostatni empaticti nejsou, ze :)

i toto vsechno je samozrejme cesta nasi zkusenosti, naseho otevirani se, praci s nasim vedomim, a jako takove to nepochybne i do tohoto klubu patri.

ale presto by to melo byt vic auditko o nasich konkretnich zazitcich s transformaci vedomi, s objevovanim Ja, a ne o hodnoceni toho, jak premysli "ostatni" a o tom, ze my jsme jini nez nekdo "jiny". neberte to prosim opravdu nijak ve zlem :) tohle je prvotni ucel tohoto auditka, stejne jako ten, abychom pri komunikaci zde splnovali minimalne dve podminky ze ctyr dohod: nebrat si nic osobne a nevytvaret si domnenky.

opakuji, neberte to ve zlem a dekuji :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    VEROUNKA: IMHO věřím že lidé mohou být širokospektrální.
    To jak kdo řeší problémy nemusí mít přímou vazbu na to zda dovedou mít vyšší vědomí, astrálno se mi jako slovo nezamlouvá zrovna teď.

Nemusím mít pravdu - proto IMHO :c)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KRMELEC: prave :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    WOOD: promiň že se do toho vměšuji, ale zrcadlo ti nastavují i lidé kteří to nemají v úmyslu a to každý den tak jako ty jim - jde o to kdo si z toho co vezme.
    WOOD
    WOOD --- ---
    KRMELEC: jasne, tak to jo... ja uz se bal ze lezes cizim lidem do tela ;DD
    WOOD
    WOOD --- ---
    VEROUNKA: prave ;}

Diaman se tezko hleda...
    jak jiste vis, reknu ti jen co je treba,
    pak pochopis...

(od Zuby nehty, skvela pisnicka)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    dokonce byva obvykle (coz samozrejme neplati, ze to plati zcela ve vsech pripadech :))) ), ze velmi empaticti lide jako krmelec astralne behem tohoto zivot vubec necestuji, nebo jen velmi malo (bylo by to neco jako zduplikovany "talent")
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    WOOD: astralni cestovani a empatie ale nejsou totez
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam