• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PALEONTOLOG: co definovat "transformaci vedomi" jako rustovy spurt. (nevim zda ten pojem znas - male dite nejak stabilne roste ale v nekterych obdobich se to hrozne zrychli, hodne ji a hodne se vyviji, uplny narez... pak se to zase zpomali).

Individualni vedomi se mohou vyvijet samozrejme nejruznejsimi zpusoby, ruzne se rekonfigurovat. Tak jako stromy mohou rust kazdy jinak. ALe - presto se da globalne mluvit o nekterych shodnych rysech, jako ze stromy rostou vzhuru za svetlem a do sirky a do hloubky. Konkretni vetve a listi je spis druhotny detail.

Transformace vedomi je bud 1) kdyz poporostes o vetsi kus rychle = uvedomi se ti nejake zasadni veci, zmenis se hodne - tomuto ja rikam 'opening', kdy vali nejaky proces, obvykle to pak zase prejde trochu. nebo 2) vseobecne to ze strom roste a clovek si ty zmeny uvedomuje a v hrubych rysech vidi ze to smeruje k te lasce/svetlu/bohu/enter-your-concept-here; pricemz jestli je rychle nebo pomalu neni az tak podstatne.

Samozrejme, vedomi roste i u cloveka, kterej si toho vedom vubec neni a kterej by na tento klub rekl WTF. Zde se sesli lidi, kteri si na tom pocitu rustu aktualne trochu ujizdi ... protoze je to neco fakt chytlavyho.
    Zaroven je fakt, ze te tahne ke svetlu trochu desivej. Nic s tim nenadelas. Hafo lidi to v podstate desi a haze do ruznych obran - vcetne intelektualizovani... a proto, predpokladam, zde VEROUNKA nechce neosobni kecy. ono se to nejak rozvine

napis zda je ti to k necemu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANGDROL: jasně, to asi chápu..
    VEROUNKA: taky si nepřipadám nevyžitý.. ale nechci přspívat příspěvky, které budou plné nepochopení... chci přispívat příspěvky.. a číst příspěvky .. které vím co znamenají.. a protože nechápu tvůj slovník.. chci si jej sjednotit... myslím že tohle nepochopíš
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    RANGDROL: ta posledni veta je se sirkou do bourky:D
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KRMELEC: sny jsou tema sami o sobe,mel jsem i par vylozene iniciacnich,ci transformujicich,ale ty sem nehodím
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KRMELEC: no ja jsem se tim smyslem zabiral konstantne od 4let tak do tech 16 a potom jse se prestal zabyvat a zacal jsem makat.nereknu ti konkretni vek,ale kolem te25 to bude;))ale moc nesohlasim,ze se to da pausalizovat na vek,nebot znam lidi,kterym je 50 a tohle nikdy neresili,lidi,kteri jsou ve stejnem veku jako ja a resi uplne jine veci a lidi,kterym je 15 a jejich moudrost je prevelika,ve finale je i asi jedno,jake zivotni kulisy se nastavi,jde o to v jake hloubce to clovek proziva a co si z toho odnese.
    kazdopadne ale dekuji za sdileni,jak predtim,tak ted velice prijemne a obohacujici.ja mam trosku problem s tim se tady uplne otevrit,v poste,nebo nejlip v realu je to neco jineho,lepe jde vymezit prostor a hranice,tady je to jak stoupnout si se sirko do borky;)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    a k těm snům... minulý rok jsem měla sen - ani tolik nešlo o děj, ale o místo ve kterém se ten sen odehrával - to místo jsem znala tak důvěrně, ale i po probuzení mi nějak nedocházelo kde by takové místo bylo. Vrtalo mi to hlavou, nedalo mi to, přemýšlela jsem kde to bylo, že je to důležité. Nakonec jsem celou půlkruhovou místnost s obrovskými okny až k samému vysokému stropu namalovala mámě. Pamatuji si že z venku šly stíny lamp přes ty čtyřmetrové záclony a sem tam byly vidět trolejové dráty. Byla to místnost, ve které jsem měla postýlku do svých dvou let života. Mámě jsem to popsala i s nábytkem a ta nechápala jak si to mohu pamatovat. "Prostě se mi to zdálo, mami. To neřeš."
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    RANGDROL: zajímalo by mě, zda je ti více než 25. Neodpovídej pokud nechceš. V mém případě platilo 100% to, že kolem dvacítky se člověk začne zabývat smyslem života, řešit jak to všechno je a zpracovávat všechno na co přišel v pubertě, začne pořádně řešit sebe, bilancovat co zvládnul a co chce zvládnout a to víc než v jiných letech - a ano nepopírám, že na to mají hodně vliv události kolem, ale od přírody ta dvacítka je taková. Já měla ty roky mezi 20-23 hodně krušný na poznávání a pak to ustalo. Stále se kolem mě dějí ty stejné věci, ale 20-23 jsem ničemu nerozuměla. Čím víc poznání, tím víc teorií jak všechno pobrat a já se v tom opravdu ztrácela a už jsem skoro nevěděla čemu věřit.
    Měla jsem období, kdy jsem věřila, že čím horší věci člověk projde tím lepším je člověkem. Bylo to po dvou nepropojených úmrtích blízkých osob, vlastních autonehodách a těžkém rozchodu, který mě takřka na rok poslal do temna. Zvládla jsem to všechno a děkuji že mi život nastolil i tyhle zkoušky. Jsem teď kvalitnější. Vím co je absolutní dno, vím jak to tam vypadá, pamatuju si to a nechci se tam nikdy vrátit ani se tomu přiblížit a to moji psychiku udržuje nad hladinou (když už mluvím o dně).
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PALEONTOLOG: byl bych ochotny a i me na nem zalezi
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    osobne mam opravdu hodne prilezitosti k tomu vymenovat si sve vlastni zazitky na titularni tema s temi, pro ktere spojeni jako nepodminena Laska nejsou jenom neznamymi pojmy, o nichz je mozne vest rozsahle filozoficke diskuze...

mym cilem neni vest rozsahle filozoficke diskuze o hovne, ktere budeme jednou nazyvat cerny chvost a podruhe bila vrana, a to hlavne proto, ze to je bajecny duvod k tomu se navzajem pohadat :)

takze pokud to tu jinak nejde, me to osobne nic nevezme :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KOKES: kdyz oni ti moudri a svati muzi zde jsou tak dotknutelni ;) ego je mocny vladce :)

stale je mozne, ze prijdou lide s vlastnimi prozitky, a ty budeme moct sdilet. stejne tak je ale mozne, ze se sem kazdy den budou vracet jen ti, kdo se potrebuji utvrdit ve svem pohledu a procvicit trochu te retoriky...

nyx na tohle neznam zase tolik, protoze pro me neni chatovacim nastrojem, ale serverem, kde se online setkavam s kamosema. pokud je tady takova uroven bezna (jak bych mohla predpokladat z toho, co me prichazelo do posty), je to proste jenom nevhodne zvoleny komunikacni kanal :)

jak jsem uz psala, ja na tom nijak nebaziruju :)

klidne to cele zrusim :)

promazavat kazdy den urazene prispevky pana paleontologa a podobne, to by me sice nevadilo kazdy den delat, ale byla by to pro me asi ztrata casu...
    vezmu-li to ciste osobne :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VEROUNKA: když si někdo nevědomky projektuje vlastní představy své nepozorné mysli do mých formulací - taky se mě to dotýká.. dokonce víc než urážky nebo zlomyslnost...
    KOKES
    KOKES --- ---
    hm. za 132 od 17:30. Odmitam to tu cist, sorry. Veru, mas asi nejprispivanejsi auditko vsech dob na Nyxu:-D
    Tema je zrejme tak horky, ze nastava komunikacni bariera, kdy vpodstate nelze prispet, protoze debata uz je jinde, pokud hodinu vynechas, neni sance cist nove prispevky:-)
    Z toho duvodu se omlouvam, ale dam si (trochu vynuceny) unbook..
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    k one Lasce - psala jsem jiz ve svech predchazejicich prispevku, ze pokud ten pocit neznas, asi ti ho nevysvetlim.

mysli si tedy napriklad, ze je to schema.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    znovu prosim o respekt.

myslis, ze kdyz nekomu napises "asi ti už z komplu hrabe", ze je to vyrazem respektu? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VEROUNKA: "ze si myslis, ze neco prijimas, jenom kdyz to vis vedome, pripadne kdyz za to nekde zaplatis" se nerovná "Ale já měl na mysli způsob uvažování o tom, proč bych se měl něčemu otvírat, zvlášť když nechci platit za kurz"
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    byla bych velmi rada, kdybyste k sobe byli schopni udrzet navzajem alespon minimalni respekt a neatakovat se v kazde druhe vete :)

mozna vas to stoji vice snahy, ale o tuto snahu vas prosim, pokud se chcete i dale ucastnit debaty v tomto klubu :)

dekuji
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VEROUNKA: Ten vztah je patrný z mého příspěvku, jsou to techniky, jak se ke koncentrované lásce dostat.

Ad přijmutí za poplatek nebo co - to jsem nikde nepsal, asi ti už z komplu hrabe; ad to schémátko - přijmi, pak můžeš dávat- imho je to dogma, koncept; možná fungující, ale ne jediná možnost, takže vlastně klapka přes oči....
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    tohle je posledni kus prispevku, ktery jsem nekomu preposilala. jestlize si nepamatujete hned vzapeti po tom, co neco napisete, ze jste to napsali, neptejte se na to spravce klubu.

nejsem vas ucitel.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    Ale já měl na mysli způsob uvažování o tom, proč bych se měl něčemu otvírat, zvlášť když nechci platit za kurz
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    PALEONTOLOG: o reiki, kurzech ani nejakych podivuhodnych technikach (cimz nevim, co mas na mysli) tady nikdo nemluvi. a uz vubec ne ve vztahu k nepodminene Lasce, to nejak nechapu.

nebo jestli tomu mam rozumet tak, ze si myslis, ze neco prijimas, jenom kdyz to vis vedome, pripadne kdyz za to nekde zaplatis... opravdu nevim... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam