• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    ARIAEL: Uvidime se znovu za 500 let :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GRAMEC: Nejlepe bude kdyz si prectes sva slova...
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Nepodminena laska? - Dalsi produkt mysleni, slova natukane spacem :). Chci cist ziva slova probuzeneho! Kde jsou?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    FRONEMA: avaloketisvara je budha neomezeneho soucitu,pokud bys chtela tak se o nem neco asi dozvis v budhistickym auditku.samozrejme ale arielova interpretace a osobni zkusenost by mohla byt fajn,taky me to zajima
    ARIAEL:
    to s tema bytostma v kruhu je hodne dobry,odpovida to jedne budhisticke praxi.kazdopadne jak na tyto skutecnosti pohlizis?beres je jako dar,prirozeny beh veci o ktery se neni potreba starat,nebo jako vysledek minulych snah a vyvoje na kterem je ale dal potreba pracovat,jinak se vycerpa?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: co si pamatuju,tak jsem spis byl nespokojeny s tim,ze tady neni tolik lasky jako tam;)a zpetne,kdyz jsem se vracel do prenatalu a tesne pred,tak jsem mel pocit,ze to moc dobrovolne nebylo,ale tento pocit vychazel z komplexnosti mych zraneni a z toho v jake casti procesu jsem byl,kdyz sem se tam vracel.odpovidalo to memu moznemu pochopeni skutečnosti v te dobe.
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Vychladnete! Rekl Transrormer a promenil se v rypadlo.

VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: NepodminenaLaska/Soucit? mohl bys to nejak rozvest, prosim?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: hhmmm
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL
    moc hezky jsi to vypsal.
    jj, opravdu maji ty transformacni pribehy spolu mnoho podobneho, zajimave je, jak kazdy trochu jinak reaguje na to prizpusobovani se svetu okolo, ktery vubec jako deti nechapeme. nekdo se rozhodne prizpusobit, nekdo jen nechape a zira. muj pripad byl nechapave zirat a neprizpusobovat se, to mi vydrzelo dlouho, a naopak mi to privedlo do zivota mnoho dobrych lidi, ktere jsem mela nebo mam rada. ale samozrejme v tom byl urcity kompromis. i ta ranna sexualita je v tech pribezich pritomna velmi casto :)

zajimalo by me, kde jsi vzal to presvedceni, ze jsi sem byl nedobrovolne poslan? to byl tvuj pocit jako ditete?

ARIAEL
    ja si uvedomuju cas, minulost, pritomnost i budoucnost. musim priznat, ze prestoze znam jine reality, kde tohle neplati, sama bych se citila neco jako nedostatecne inkarnovana, kdybych si cas neuvedomovala zde. jina vec je samozrejme byti tady a ted.

YMLADRIS
    k tem ucitelum - mela jsem nedavno takovy sen, kde mi muj momentalni ucitel (ani hlas, ani svetlo, jenom takovy ten "mluvici" pocit :)) ) rikal, ze jsem mela celkem 4 ucitele a on ze je muj posledni. pak mi ukazal, cemu jsem se ucila, kdyz jsem mela tretiho ucitele. volnym padem jsem klesala ve vode pod hladinou dolu a uzivala jsem si to. voda byla pruzracna, prijemna na dotek, libilo se mi tam. klesala jsem porad dolu. pak zacala voda tmavnout a houstnout, pomalu menila konzistenci a ja jsem si uvedomila, ze bych se mela zacit starat, jak se odtud dostanu. vubec jsem nepodlehala panice, ale vedela jsem, ze uz neco musim udelat. nastesti se objevilo pode mnou dno, kde byla voda uz uplne cerna, tak jsem se od nej vsi silou odrazila a bez problemu uz jsem si to sinula k hladine. nejak par dni potom jsem se pak v nejake knizce docetla o indianskem uceni 4 zrcadel a symbolu 4 svetovych stran.

ale jinak myslim, ze mas pravdu, a ucitelem ti muze byt vlastne kazdy nebo cokoliv :)

PALEONTOLOG
    mas pravdu, je tech zpusobu minimalne strane moc, mozna i nekonecno :) to je prave to skvele :D a skvele taky je to, ze ta realita, s niz "pracujeme" je sirsi nez ta, kterou vidime nasimi smysly :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ARIAEL: no a ne-v-principu?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRONEMA: V principu? Nepodminena laska/soucit (tohle jsou jen dve tvare jedne veci)....
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ARIAEL: a co je zac?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Prozitek:

Sedel jsem v cajovne v Brne, sam u okna u maleho stolecku a dival se kolem na lidi a cekal na pritelkyni.
    Popijel caj a byl jsem ve stavu uplneho klidu. Nahle vse vybledlo skoro do nuly, zbyl jen takovy "slaby opar reality na okrajich obrazu" - nevim jak to lepe popsat.
    Prede mnou stala bytost. Zvlastni bytost. Divala se mi do oci a ja zpetne ji. Vnimal jsem klid, nejak jsem se vubec nebal...
    Bytost po chvili rekla "Prijmes me?". A ja vedel ze to mysli zcela a naplno. A ja ji odpovedel "Ano, vejdi". A ta bytost si otevrela mou hrud a vesla dovnitr a zase ji za sebou zavrela...
    Obratil jsem zrak za ni a videl jsem jak se usadila do lotosu a zacala cosi tvorit.
    Mel jsem z toho spokojeny pocit a tak jsem se vratil zpet do reality.
    Za nekolik minut me napadlo ze se zase podivam co dela - zjistil jsem ze se k te bytosti mohu prepnout pohledem zcela bez problemu.
    Bytost tam sedela a kolem ni se zacali tvorit dalsi podobne bytosti obihajici v kruzich podobne jako slunecni soustava, jen slozitejsi a vicero bytosti na ruznych drahach... Take zacal byt slyset zvuk - byl neustale stejny, ale kdyz ho clovek poslouchal, tak jako by se menil od Om do Hum...
    Uvedomil jsem si ze to co ta bytost stavi je odraz vesmiru. Tak zvlastne vyssi i nizsi rovina odrazu zaroven nez "realna"... Chvili jsem to pozoroval a potom me napadlo se zeptat "A jak se jmenujes?". Bytost odpovedela "Avalokitesvara"... A ja z toho mel velice dobry pocit ackoliv jsem tehdy vubec nevedel co to znamena...
    A vratil jsem se zpet do realu....

Uz je to mnoho let zpet ale tato bytost me vede celou dobu a ridi mou kazdodenni praxi...
    Co je zac jsem zjistil az po mnoha letech ze specializovanych textu. Nemam zase prilis ve zvyku je cist, prijdou me relativne zbytecne. Ale mohou pomoci s vysvetlenim veci pokud je potreba.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: Mno, je vidět, že to samé lze popsat několika způsoby. Ocituju šéfku klubu - ne, neocituju - ať nehromadím balast - mě se líbí jak to VEROUNKA vystihla transformaci v. už na nástěnce, to se mi opravdu líbí. Tvůj popis je taky fajn, ale nechává míň prostoru pro případy, který to mají ještě trošku jinak :)
    A já na základě svých zkušeností věřím tomu, že způsobů prožívání a pracování s realitou je nekonečno. Nebo alespoň mnohem víc, než si myslíme. Než bylo řečeno. Co člověk to vesmír.
    Ad-neosobní kecy - hm, zamyslím se nad tím.
    Imho používat mozek a intelektualizovat není to samé.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: dobre... :)

YMLADRIS: Tak jak se bohuzel od te doby stava lidem kolem (az na par vyjimek). Na okamzik poslouzi jako spoustec a predaji neco co je v tom okamziku daleko za jejich "beznym ramcem konani" a potom se vrati zpet aniz by je to samotne posunulo - obvykle si to ani nepamatuji. A na me to pusobi jako hrozna rana ktera me zase nakopne daleko kupredu kde uz jsou zase jini lide a jine zmeny....
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    a co se týče učitelů... V první řadě je mi učitelem život, pak jsem si učitelem sama, pak jsou tu tři lidé. Jeden mě naučil svou krutostí a nezájmem, druhý mě učil předáváním informací a zájmem a třetí mě doufám ještě bude učit dál (je momentálně mimo můj svět, ale věřím že se v plné síle vrátí). Ten třetí je buď nejsilnější ze všech a nebo je za ty poslední čtyři roky nejaktuálnější, ale pořád mám chuť děkovat, že mi ho osud přistrčil. Stal se mi vzorem, který chci poupravit ku obrazu svému. Je fajn mít kam mířit. Pak je mnoho lidí, které neberu jako učitele, ale jsou mi vzácní tím co mi předávají.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

ARIAEL:
    ARIAEL:

zaujaly mne ty "muzy". to ja asi nepoberu, jak to na chlapa / v nem vlastne pusobi. stava se ti to casteji?
    A co se stalo s tou soucitnost divkou z prvniho prispevku?
    LOOK
    LOOK --- ---
    VEROUNKA: nehazej flintu do zita, nekteri uz pochopili, o co ti jde, ostatni snad pochopej casem.. ale nebude to jednoduche, tendence analyzovat, rozebirat a teoretizovat je na nyxu zazrana dost :) pokud budes jen upozornovat, moc to nepomuze, jen to rozvine dalsi debatu a mnozstvi 'balastu' odradi lidi, kteri maji stejny zajem jako ty. spis dusledne (denne) mazat chat a teoretizovani a stat si za tim, casem to lidi pochopej. alternativni moznost je privatni auditko s malym poctem ucastniku.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RANGDROL: proto ti asi tak duveruju neb mi pripadas tolik svym zpusobem podobnej, ale pritom o kus dal - starsi bracha jako ze.

sorry za chat, ...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    YMLADRIS: hlavne to propojeni je mazec,pred chvili spolu a o chvili pozdeji spolecny trauma:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam