• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    SOUMRAKOSVIT: tak nevim, jestli ti dobře rozumim. Jinými slovy řikáš, že všechna magie, alchymie, joga, zen a další...že jsou to prostě všechno nesmysly? Že věnovat se tomu je prostě ztráta času?
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    YMLADRIS: to je samozrejme symbolicky, oznaceni reality s novym, povznesenym vedomim, nedualni, propojeny mysleni atd.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    VEROUNKA: jj presne vymaneni se z tech dogmatickejch pristupu, systemu viry to je uplne nejdulezitejsi a asi nejtezsi. ve vetsine pripadu to znamena prekonavat strach a to je tezky pro spousty lidi. dyt celej zivot se vychovavame tim ze se urcitejch veci bojime a vyhybame misto abysme sli do nich a prestali se jich bat. dokud si clovek neuvedomi ze vsechno je mozny a vsechno muze bejt uplne jinak nez se nam ted zda tak nema sanci se vyvijet pribrat si dalsi dimenze do vedomi. clovek na to narazi dnes a denne, tady na nyxu je to v jednom kuse. zvlaste ruzny politicky kluby atd ale vesmes vsude. staci napsat neco trochu nad ramec bezny viry, pochopit to vetsinou znamena prekonat nejakej strach, tak hned je clovek pitomec a zije ve spiknuti, a banujou. je to smutny, jak si branej starej matrix. :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já mám chutí 6. to jsem už taky mistr? :)
    OMI
    OMI --- ---
    YMLADRIS: U whisky by to znamenalo, že pátý mistr přišel s další, v pořadí pátou chutí, ke které bude celou várku směřovat a šlechtit.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: Víš, jaké to bude, až budeš vědět, jaké to bude? :-)
    Tak nějak si řikám, že jestli jsi natolik osvícen, že jsi pochopil pomíjivost...co tad potom, sakra, děláš!?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a verounko, co je to to 5D?
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    ja vim o cem mluvim :)
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    VEROUNKA:
    Ano, napriklad prave kvuli dogmatickemu pristupu. Ale hlavne proto, ze clovek ktery prozdrel, vidi zpetne celou tu svou lopotu, vsechny sve omyly a chyby.. a vidi take celou tu silenost, kterou jsou lidi ochotni podstupovat pro pomijivy sen o poznani.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: ...já nevím... hele, přijde mi, že tohle bychom měli řešit, až se nám to jednou stane. Protože do tý doby nemáme ani tušení, o čem to vlastně filosofujeme.
    OMI
    OMI --- ---
    FLUMO: MOžná proto, že češi jsou v lecčems velmi specifičtí. A to už vůbbec nemluviím o MOravácích. A Slovácích. A Polácích. A Uzbecích...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SOUMRAKOSVIT: hezky jsi to napsal, ale kroutit hlavou, to snad ne... maximalne tak nad zneuzitim a dogmatickym pristupem, to ano :) dle meho osobniho presvedceni je tohle nejvetsim ukolem, ktery pred nami stoji pri pomyslnem i realnem vzestupu ze 3D do 5D, neumoznit jakemukoliv dogmatickemu pristupu (tj. system viry), aby mel nad nami jako nad svebytnou osobou a bozim kolektivem jakoukoli moc. z toho plynou veskera evolucni nedorozumeni v lidske historii. a to je jedina cesta k miru, atsi to komukoli zni jako otrepana fraze. ale clovek se zpracovanym egem a pripadne nadja a krouceni hlavy mi zas az tak uplne dohromady nejde :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    OMI: líbí se mi, že trvá na přístupu teď a tady - ten je třeba mít při každém cvičení, ale to že hází klasiky do koše, to je trošku zbytečný. jak může tvrdit, že oni při tzv. "dlouhé" cestě nebyli a netrvali na přítomnosti stejně. zkrátka zakladatelé typu paťandžali si tohle nezaslouží. češi objevili jógu a už mají patent na rozum :-/
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    pro me to nejsou jen fraze
    OMI
    OMI --- ---
    ...obávám se, že už jenom opakujeme fráze a nic z toho nového nevyždímáme...
    Tak aspoň něco pro pobavení:
    http://www.iprima.cz/var/plain_site/storage/images/media/images/pořady/zábavné-pořady/volejte-věštce/ivr-strom-věštců-prima/53864-1-cze-CZ/IVR-strom-věštců-prima.jpg
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    No pro kabalisty by to asi byla kouzelna skolka, ale jen pro tu hloupejsi (nevedomou) cast. Cesta intelektu (mysly) nebo cesta srdce neni jako Sparta nebo Viktorka. Kazda vede k necemu jinemu. Cesta mysly te muze dovest k pravde, ale cesta srdce ti umozni to pritome zit.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: nerozuměli jsme si -- říkal jsem, že dávat Tomášovce do fora ke kabalistům, kde se řešej jejich věci, by mi přišlo jako dávat tam link na Kouzelnou školku, že je to přece taky o kouzlení... Ti, kterejm by to něco dalo, to už znaj a ti ostatní... no, dle obsahu debat soudím, že tady to potěší víc lidí.

Kabala je taky jenom "cesta k pochopení", k uvědomění si. Něčí cesta vede přes mozek, něčí přes srdce a jsou to hádky dlouhé, stále se bezezměny opakující a stále zbytečné a nikamnevedoucí, pokoušet se rozhodnout jestli je lepší Sparta nebo Viktorka... pardon -- cesta srdce nebo intelektu.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    Jisteze.. a mluvis ted pravdu, nebo jen tak aby si oponoval?
    Proc si pripodobnoval nahravky Eduarda Tomase ke kouzelne skolce (ve vztahu ke Kabale)?

ps: aby si muj predchozi prispevek lepe pochopil - pokud se clovek dostane i "nad ja", tak pochopi, ze vlastne vsechno co do teto chvile delal, byla jen cesta k tomuto uvedomeni. Vse se pak stava irelevantni.. a on se nad systemy jako Kabala (stejne tak i nad slovy Eduarda Tomase) jen usmiva nebo krouti hlavou.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: to už je věc přístupu ke světu, ne věc vyzrání či nedejbože "úrovně". Někdo zpytuje a zkoumá, někdo přijímá a užívá si, někdo ovládá a pokořuje... beztak nikdo neudělá nic, o čem by si nemyslel, že je to pro něj to nejlepší.

Takže věřím, že na kabalisty nebudu nikdy koukat povýšenecky spatra. Když na to nemám mozkovnu a nekoukám se na ni "poníženě vzhůru", musel bych být pytlem ovsa praštěnej, abych to na stará kolena takhle obracel... :-)
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI
    Velice prinosny prispevek, co se tyce tohoto auditka.
    Ke kouzelne skolce v Kabale bych to ale rozhodne neprirovnaval.. Pokud se clovek dostane az ke sve prave podstate (viz napr. hledani duse stopa 2, cast kdy opusti ego i "nad ja"), tak se nad nejakou Kabalou a jinymi systemy bude jen usmivat, nebo kroutit hlavou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam