_JOAN_: imo pokud nejses krishnamurti kterej se tak narodi tak se celkem neda delat nic jinyho, nez zkouset ruzny veci a bdele sledovat jaky to ma ucinky...
ok, zatim se ti dopocitalo ze je treba "uvolnit". to mne taky. takze zkousim ruzne veci/zpusoby jak "uvolnit" a snazim se byt co nejvic pritomna v tom, co to dela. Pokud to prohlubuje 'to', fajn pokracujmez. POkud to vyrabi zaseky, nutno prehodnotit.
Komplikace je dynamika celyho systemu (zmeny vytvari protizmeny) jak to sebou haze tak neni hned jasny jak co vlastne ucinkuje... za druhe PYCHA ;-).
Hlavni 'aha' pro mne je, ze nema cenu se snazit smer/cestu vyresit rozumem. Mysl je super vec, ale v podstate jen furt interpretuje zivot, nemuze nic vedet o vecech, ktere se jeste nestaly. Je potreba veci konkretne zkouset, s veskerou nejistotou, kterou to prinasi = nejde predem vysmyslet, co bude dobry a co ne. Ja jsem porad chtela vymyslet nejake neprustrelne reseni, nejake 'nazory' ktere odpovi vsechno. To proste nelze (nebo jsem na to moc hloupa).