• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: To rozhodne ne:) Vsimla jsi si ze deti rvou kdyz v nich neco vyvola "spatny pocit"?:)))))))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: jj, souhlasim (s pritomnym okamzikem)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: jo ano, s tim souhlasim, jiste ze cokoliv delas, v tobe nevyvolava spatny pocit... pokud by to tak bylo, tak by tam nebylo neco v poradku... ale tohle clovek zjisti uz jako velmi male dite, ne?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A mimochodem v tomhle stavu neexistuje ani zadna minulost ani budoucnost mimo jine :)
    Jen Pritomnost jak to Ymladris nazvala... Jen jeden existujici okamzik, ktery se "pohybuje" a tento pohyb my nazyvame "behem casu"...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: Ee Verounko, v tuhle chvili nejde o "vybirani si". To samozrejme delas atd, ale to je uplne sumak.
    Ja taky radeji jedu tramvaji, ale ja kvuli tomu ze si tam ctu a vnimam lepe okoli. Ale to je jedno.

V tom co popisuje Ymladris jde o to ze cokoliv delas tak vnimas, ale nevyvolava to v tobe zadny "spatny pocit". Neni tam tedy zadna interpretace a posuzovani.
    Ty vidis ze veci jsou tak a tak, (napr muzes vnimat ze te ta zlomena noha boli,) ale vubec nijak to nemeni stav tve mysli, k nicemu te to nenuti, nemeni to nijak dalsi procesy.
    Stejne tak s tim metrem - pokud v tomhle stavu vlezes do metra tak se citis uplne stejne jako kdekoliv jinde - treba v prirode. Vnimas ty lidi, co delaji, co jsou zac atd. Ale nic vic :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: ale jinak to metro/tramvaj neni zase tak dulezity :DD
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: No s jezdenim metrem a autem pokud si nepamatujes:)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: jezdim tramvaji, kde je denni svetlo, takze se tam lepe cte :) jsou tam sklenena okna, takze je mozno pozorovat, co se deje mimo. neni to tak klaustrofobni prostredi, zkratka receno jednou vetou - libi se mi to mnohem vic. proto to delam. vybiram si :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: To co zde je popisujes je celkem funkcni model toho jak clovek prichazi k zadanemu stavu.... Jak jsi zvykla popisovat a tridit tak to mas celkem dobre rozebrane na zaklade vlastni zkusenosti... Ma to svou hodnotu protoze je to pristupne jinym lidem...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: dobre rano :))) tak s cimpak mam problem dneska? ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MONKOK: zkus nejaky studium, to na pry pomaha jsem slysel :)

VEROUNKA: ja nerekl ze MA problem s moci, ale ze MEL. Jak je na tom ted to ti nepovim protoze nechci scanovat carodeje - to nemusi byt povazovano za prilis pratelsky cin a vzhledem k tomu ze se s nim stejne v nejblizsich dnech asi potkam tak to neni nutne...

VEROUNKA: A jeje Verounka ma problem:) Musis pekne trenovat a uvolnovat to co ti vadi:)
    Mimochodem trochu to souvisi i s tou pozdejsi diskusi o "vykryvani" - u tebe si treba velmi dobre dovedu predstavit ze se ti nelibi jezdit metrem tak pokud se potrebujes nekam dostat tak si to vykrejes tim ze pujdes radeji pesky i kdyz to neni nejlepsi reseni (a sama sobe si to ruzne zduvodnis)...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: já bych s tebou tak úplně nesouhlasil, k bodu jedna bych řekl to, že lidi sou normálně rozpolcení a z palety toho, co by mohli prožívat, prožívají jenom malinkej kousíček, kousky duše se jim často ztrácí někde v prdeli a teda nejsou tady a teď, vězí někde.. v hajzlu a komplementarita je teda taky nulová;
    k bodu dva bych ti řekl asi tolik, že ne vždycky víš, co si volíš - do čeho jdeš;
    a k tomu třetímu bodu.. bych si troufnul říct že je to jen slovní hříčka.. protože zastavené energetické proudy (roky zastavené energetické pr.) se moc spontánně nechovají..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    YMLADRIS: ne každej je neurotik, ale já to mám třeba podobně, i když teď si myslím, že už jsem na tom podstatně líp, než třeba před deseti lety. vymotat se z toho je samo na dlouho a viděl bych to na cestu životních rozhodnutí, ze kterých můžem mít v tu chvíli strach je udělat (protože vycházíme z ulit konceptů). pomocníkem by mohla být konzultace se svědomím a skutečnýma touhama, protože ta je za neurózou i konceptem.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GRAMEC: ted zrovna minim to, ze at reknes cokoliv co by mohlo/melo byt, tak ono uz to je, akorat treba tak jako vtipne schovany... treba:

1. zit tady a ted = no ale ono se fakt neda zit jinde nez tady a jindy nez ted tomu se neda vyhnout! :-D

2. delat si co chci = no ale kazdej si dela uplne presne co chce, vzdycky je moznost volby a vzdycky si volime co chceme ;-)

3. byt spontanni = kdyz to clovek promysli do konce, tak NEJDE NEBYT spontanni ;-D
    protoze, dejme tomu ze je ve mne nejakej proces kterej "blokuje" "spontaneitu": co to je ale za proces? neco co samo spontanne porad bezi a blokuje!! tj. zase se to chova spontanne ;-)

atd. ... jako ze dyz mystik vali ty svoje kecy 'neni kam jit' tak to vypada ze ma mozna fakt pravdu v plnem rozsahu a to mi pripada opravdu vtipny ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: jo je to nekonecny... slast... ;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KOKES: i ja :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    VEROUNKA: je, a ja jsem za nej vdecny:-)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KOKES: nojo tak nikdo nerika, ze buh nema smysl pro humor :) ale je to velmi shovivavy humor :D
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    YMLADRIS: tak aspon mas porad co objevovat, ne? .) a kdyz ne, tak si urcite neco k objeveni vymyslis, zejo? :D
    KOKES
    KOKES --- ---
    YMLADRIS: :ja jsem sveho casu resil, jak vse ve svete zapada logicky a krasne do sebe, ze v tom musi byt nejaky smysl, buh, nebo stvoritel.. bohuzel, mame ke zkoumani jen tento svet a kdyby v nem vse nezapadalo o sebe, tak neni a nejsme ani my, abychom se mohli obdivovat.. trosku ironie, ze?:-)
    [asi jsemkrapet odbocil, ale zarizenej je fakt vtipne, ouhlasim:-)]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam