• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    RANGDROL: kde by byli lidi typu mahariši, kdyby se v patnácti nebo kolika neodebral a neodešel na megatrip? je možné pak dožít normálně, o tom se nepřu, ale teď nějak nemám co integrovat. Třeba nebude potřeba dělat vůbec nic, ale aby sme byli ve stavu kdy nic dělat nemusíme (ale můžem), musíme udělat ještě mnoho :).
    INK_FLO: jak jinak
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ono je to taky riziko samouka, všechno má svý pro a proti, když někdo nemá vedení, tak se může spálit a naopak, když někdo ve všem spoléhá na autority, tak je cesta vpřed pomalá....a jsme zase u té zlaté střevní cesty :-)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    FLUMO: ale nechme tedy ji, protože to nemáme z první ruky, stejně si myslím, že nejde sloužit dvěma pánům, minimálně ze začátku (když připustíme, že to někdo umí)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    INK_FLO: nojo, tak to asi zalezi na tom, co si pod tim predstavujes :) kazdopadne nevim, jestli je cesta za osvicenim "pachtit se za osvicenim" :))) muhehe. ale to jsem si jenom tak trochu rypla :D

ale ta prace na sobe je samozrejme nutnym zakladem - chtit byt opravdu srovnany sam se sebou, se svetem atd. ... cili "pachtit" se i za "vlastni" pohodou... to do toho naprosto nezbytne patri, to jo :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    INK_FLO: k tomu přesně došlo: pročistila nádís a pak se jí probudila kundaliní (jak tomu říkají) se všema klasickýma příznakama plus několik a neklasickýma
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    INK_FLO: jj, to jsem taky slysela...

taky jsem o tom uvazovala, jak se hodne rikavalo - ze na neco musi byt clovek pripraveny... ze vlastne i tohle je svym zpusobem priprava... :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    my se tady jakože pachtíme za osvícením, a možná že kdyby opravdu přišlo, tak bysme byli tak zaskočení, že bysme se z toho radši zbláznili :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    další věc je, jak se k tomu dostala....tohle riziko je prý třeba v různých systémech, kdy se pracuje přímo s čakrama/energetickýma kanálama atd., že si někdo "omylem" probudí třeba takovou tu kundalíni nebojaktomuříkají a pak se diví, že ho to logicky semele
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    INK_FLO: připouštím...
    ad jogíni: prodej osvícení vynáší víc než kytky vlastně :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    případ té holky, co popisoval FLUMO mi příjde spíš tak, že TO získala moc brzy a neuměla si s tím poradit, než že by z toho automaticky vyplývalo, že jsou všichni vidoucí, jogíni, sadhuové a osvícení odkázáni k prodeji kytek v metru

asi něco, jako kdyby jste někoho, kdo se neudrží ani na kole posadili bez varování na závodní motorku se zcvaknutým plným plynem a potom, co by se logicky po pár metrech rozsekal prohlásili, že to je důkaz toho, že na takhle silné motorce se musí po pár metrech rozsekat úplně všichni
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    YMLADRIS: dík, mrknu doma, kam teď hned mířím:).

Sem realista a kladu si postupný cíle. Vidím jak se lidi přemáhaj, aby se odsekli třeba na dvě hoďky denně i při práci. No a k tomu to chcem 24/7 full servis, to musíš nějak rozjet (režim ala klášter i kdybys zůstala doma), že jo a k tomu vydělávat vatu a ještě mít čtyři děti a být činnej, koníčky a vnoučata...jako já sem jen člověk ymladris, imo to nebudu mít zároveň všecko.

ad. meditace, beru jako cíl a spočívání v něm, jinak tomu říkám cvičení.
    LOOK
    LOOK --- ---
    VEROUNKA: a jses teda 24h denne v bode 8? :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: jj neni to moc zrejmy o cem presne mluvis... jak rikam, bude potreba se na tebe nekdy mrknout ve volne prirode ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VEROUNKA: to bude asi nějakej ten věk vodnáře ne? :-)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    YMLADRIS: aha, tak tim se to vysvetluje. ja jsem myslela, ze celou dobu mluvite o bodu 8, o tom jsem totiz mluvila predtim ja a vy jste na to reagovali :)

jinak meditace je jiste jedna z cest, jak se k bodu 8 dostat
    (pak je jeste bod 9 a pak bod G :DDD)

btw neni bez zajimavosti, ze tam mas tech bodu 8 :)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FLUMO: toz realizace ktera by fungovala jen kdyz nejsem cinna mne nezajima ;-)

urcite je v tom i kdyz je cinnej ... o to prave jde...

shodou okolnosti ma na youtube o 'myslenkach' kratke videjko ;-), doporucuju

http://youtube.com/watch?v=UHmaBRlmYNw
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: slovo meditace je hodne matouci, protoze zahrnuje radu pojmu, sama v tom nemam uplne jasno. ale kdyz to desne zjednodusim, tak treba cesta pres jednobodovou meditaci

1. meditujes - cvicis mysl dle nejake instrukce "na co mas myslet" atd.
    2. mysl se postupne zklidnuje a poddava, utisuje, anebo naopak prudi, haze spoustu rozptylujicich obsahu nebo neprijemnych obsahu ...
    3. ale ty dale pokracujes v meditacni praxi, porad se vracis k meditacni instrukci... a mysl kdyz vidi ze nedavas energii do jejich napadu, nakonec se uklidni a ztisi
    4. a muze se stat ze si vsimnes toho co je za mysli, co pro ted ztotoznim s tou nize popsanou 'kotvickou'
    5. pritomnost kotvicky ma nejruznejsi uzasne dusledky tak jak o tom tady plkame ... moznost byt ted a tady atd. ... ale zpocatku te kdeco rozptyli, kdyz zrovna formalne nesedis a nemedis ... [ zde mame rozdil, ty rikas ze jak je TO uz to nejde ztratit ]
    6. casem se ale da rozvinout TO jako podklad jakehokoliv stavu mysli i kdyz delas treba slozite veci. pricemz se te pritomnosti rika nadale 'meditace' i kdyz uz to znamena neco uplne jineho nez "trenovat mysl dle urcite meditacni instrukce" coz to znamenalo zezacatku
    7. casem i 24h
    [ 8. v dalsich dilech pak zmizi i jakykoliv rozdil mezi meditaci a nemeditaci ale o tom muzu jen spekulovat ]
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    YMLADRIS: většina významných jogínů a podobnejch nepracuje. Myslíš, že p. Norbu je pořád v tom, když je činnej? já si nejsem jistej, nicméně nezavrhuju možnost, že to nejde (jak si správně poznala jsem začátčník :)). jen říkám, že znám protipříklad. Zatím mě zkušenost přesvědčuje o biblické nemožnosti sloužit dvěma pánům.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FLUMO: ad toto
    YMLADRIS: reaguju na tvou prekoncepci ze v tom stavu se neda pracovat jako lekar, pouze prodavat kvetiny v metru
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    FLUMO: :)

nojo ale teda ja nevim, jestli s ymladris porad vedete debatu o tom stavu "pritomnosti", "byt v tom"? (sorry, jestli jsem prehledla, prosim za prominuti :) ), ale jak souvisi to, ze nekdo 24 hodin medituje s timhletim stavem? tady mi neco unika... ? :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    VEROUNKA: tak na to jsem zvědav. makacku a plozeni deti v bolestech beru jako konstantu sveta, znas to bez prace nejsou tydle kulaty...kolace :)

YMLADRIS: nevím (nemluvim o sobe), ale prej jo, konzultovala to s vetsinou ucitelu jog ty doby v cr a slovensku, trvalo to par let ... 24hodin bdela meditace i ve spanku

YMLADRIS: s děsem to nemělo co dělat, spíš s tím, že v době kdy ostatní studovali a makali, ona seděla a meditovala, no a když odešli rodiče...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam