• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FLUMO: neblazni, zbytecne vyhozeny prachy, je to nekde na nyxu ;-)

trik neni jen v tom co dela ten chlap/partner, ale zena samotna musi byt ochotna a disponovana...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    INK_FLO: já si to asi objednám :-/
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DARUMA: koukni se na to. uvedomeni si existenci mimozemstanu ti muze transformovat vedomi velice efektivne. protoze verit ze jsme ve vesmiru sami taky patri ke starejm dogmatum a hodne zkresluje, zuzuje pohled na svet.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ARIAEL: A proč by se to sem nehodilo? Jako bavme se na rovinu, ne? ;-)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: ano, rikas to spravne. me zhodnoceni kritiky je negativni. nekritizuji ovsem lidi, v tom je ten rozdil.

v jednote zijeme vsichni a nikdy jsme od ni nebyli oddeleni. v tomto prostoru jednoty ma kazdy svobodnou vuli k tomu, aby si v nasem casoprostoru vybral z mnozstvi jevu, stavu, atd., ktere se nabizeji. jednotu toto nikterak neohrozuje. prave toto nyni cinim.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    LOOK: ano, take jsem si to myslela... ale nebojim se prehodnotit sve nazory...

kritika je mocnym nastrojem uceni a vlastniho rozvoje. ovsem pouze do urcite doby. je to jako s karmou. v urcitem okamziku neni duvod se do ni navracet. s kritikou je to naprosto to same.

takze stop interpretacim cizich vyroku a kritice.

a ted uz to rikam opravdu naposledy. v jakemkoli dalsim prispevku se objevi kritika, ma ban.

zmenila jsem nazor a nechci, aby toto bylo auditko pristupne vsem. mnozi, kteri by si odsud neco skutecne odnesli, si totiz do soucasne chvili nemohli odnest zhola nic, krome toho, ze ma par lidi chut kritizovat.

kdo to vidi jinak, necht odejde.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LOOK: souhlas. kdysi jsem tohle rikal.
    Pokud nekdo nerekne co je jeho postoj/nazor atd, tak muze pocitat s tim ze jiny clovek co ho nezna se ho zcela jiste dotkne. Proste jen proto ze pravdepodobnost ze se to nestane je astronomicky mala - viz uz jen proto ze kazdy clovek je jiny.

A to samozrejme plati jen o vedome casti komunikace. Ta nevedoma (a interpretace ciziho vyroku cloveka co ho nezname) situaci jeste zhorsi.
    LOOK
    LOOK --- ---
    VEROUNKA: "mozna tedy jina vyvojova faze, nez ta, pro niz je urceno toto auditko. ve stavu, v nemz se ocitaji lide pri probihajici transformaci vedomi (respektive asi tedy v nekterych dalsich fazich) nesehrava kritika absolutne zadnou "pozitivni" roli. "

mozna tusim, co tim myslis, ale toho lze imho dosahnout jen v uzavrene skupince, kde jsou lide na sebe navzajem vyladeni, jinak do sebe budou narazet nevedomymi obsahy a potlacovat sve tendence ke kritice. rozhodne ne verejne forum na nyxu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: tohle radeji v poste ci na tom srazu, to se sem prilis nehodi pls...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    nevím no, moc do toho nevidím, ale např. někteří budhističtí lamové se vyjadřovali v tom smyslu, že jedno z největších nebezpečí dnešní doby je informační chaos a přesycenost.
    A jelikož se transformace vědomí asi často děje pomocí různých pomůcek zvenčí (techniky, učitelé, knihy atd...) a těch pomůcek je na tomto trhu čím dál tím víc, tak tím podle mě vzrůstá i potřeba být opatrný, střízlivý a kritický...

mě osobně víc sedí přístup, který se nebojí říct, že jsou některé věci mimo (i když to je přesně to, co popuzuje typ lidí jako je Veounka), než opačný přístup ve stylu "na všem něco je, všechno někam vede, všichni máme stejný cíl, není žádných omylů atd."
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: a co kdyz tady nikde zadna kritika neni a vnimas to tak jenom pres svuj filtr,coz ale nemuzes videt,protoze tve ego je tak silne stotoznene s tim,ze nevidi veci dualne,ze si dualni pohled(kritiku)musi projektovat do druhych?-ciste hypoteticka otazka.vadi ti ariaelovo hodnoceni,ale pritom ho hodnotis-napr.ze utoci na monkoka-tohle uz je hodnoceni a drzis se ho i presto ze ti napsal,ze to byl vtip.to jak reagujes na ostatni prispevky vychazi z tveho hodnoceni,ktere vychazi z tveho momentalniho nastaveni systemu,ktere vychazi ze zkusenosti v minulosti.tve reakce jsou hodnotici a nevychazeji z cisteho svobodneho prostoru srdce,ale z podminenosti ega.trosku zavani i to,jak pises,ze nekdo je v nejake fazi,ze to sem patri,to uz ne,ze tohle je zastarale a tohle nema nic do cineni s transformaci vedomi.v jednote je vsechno,jakmile z toho neco vydelujes,treba i sebe ze svym pokrokovym nazorem,narozdil od tech s kritickym nazorem vznika vymezeni ja a oni,vznika dualita,jina vec je to co psala ymladris nastavit tento prostor a komunikacni pravidla,coz samozrejme zustava v tve moci,jak posodis co tady jeste muze byt a co uz ne
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VEROUNKA: jinak jakžto způsob samoprogramování teď zkoušim autosugesci(což je vlastně to, o čem tu je řeč), je to silnější, než sem myslel
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    kritika je proste jenom kritika, nejakej nastroj kterej k necemu slouzi

vybavila jsem si ted tu vymenu s tim "kroucenim hlavou", jak jsi psala ze transformovany clovek prece nemuze 'kroutit hlavou', ted pises ze nemuze 'kritizovat' ...

ale pokud jde o to, ze se v ariaelove "humoru" necitis dobre a rada bys tady sdilela nejake intimnejsi veci, coz nejde pac nehodlas schytat dalsi jeho "vtipek" ... tak tomu plne rozumim ... je to tvoje auditko a muzes si zde nastavit atmosferu jakou chces, jasne

tak si to vylad nejak tak aby to bylo co nejprinosnejsi, good luck
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VEROUNKA: to je vpohodě, fakt to na nikom zkoušet nebudu, ani by mi to nešlo...jsem naopak v situaci, že jsem se teprv naučil věřit sobě, mít dobrej základ, abych se nenechal "tvarovat" jinejma lidma... holt takovej defekt lidí ve znamení ryb...
    jinak vim, že někteří to umí, naštěstí sem se setkal jenom s tim, že to bylo s láskou a šlo to spíš skrz a shora...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    LOOK:

pardon, byla to odpoved pro ARIAELA, omylem jsem dala reply tobe
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _JOAN_: ano, to mas jiste pravdu :) ale lze s tim hybat mozna jednoduseji, nez se "obecne" vi... muzes si to zkusit sam (ale na sobe prosim :DDD)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LOOK: A nejvtipnejsi na cele situaci je ze daleko nejkritictejsi jsem sam k sobe... Bez kritiky se nikam nedojde, je to jedina zpetna vazba a pojitko s realitou ktere mame.

A to musi byt vyvazeno zase duverou ve vedeni a mistra - ovsem vyvazeno! Ne jedno ci druhe.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    LOOK: mozna tedy jina vyvojova faze, nez ta, pro niz je urceno toto auditko. ve stavu, v nemz se ocitaji lide pri probihajici transformaci vedomi (respektive asi tedy v nekterych dalsich fazich) nesehrava kritika absolutne zadnou "pozitivni" roli. je to v tomhle pohledu uplne jiny svet.

kdo tomu nerozumi, tomu to sotva vysvetlim. nejedna se o ruzovy iluzorni halici plast, kdyz je neco v neporadku (to ostatne dale budiz i moji odpovedci rangdrolovi). je to svet, vnemz absolutne neni potreba cokoli kritizovat, protoze tim se clovek uz nic nenauci. kritika v tomto svete je naprostym a stoprocentnim plytvanim energie.

kdo se v tomto svete pohybuje, at tu zustane, chce-li. jak jsem jiz rekla, nikoho tu nenutim setrvavat.

ariael:

opet HODNOTIS: "udelas jen trideni dobre/zle".

NIKOLIV!!! zadne dobre a zle neznam. je i toto pro tebe tezke pochopit? jsi-li sam ukotven v dualite dobre/zle, neobtezuj s tim ostatni.

ostatni, co pises, je opet jen TVE hodnoceni. zduraznuji tve.

nechci tu nikoho, kdo bude hodnotit ostatni.

nebavi me to uz opakovat. nejste-li na takovou komunikaci zvykli, bud odejdete do dnesniho vecera, nebo dostanete ban. jinak to nejde.

nemyslis-li si, ze je monkok divnej, neutoc na nej. to, co si myslis, by melo byt v souladu s tim, co rikas, jak se projevujes. musis se jiste jeste mnohe ucit, ale nevim, proc by ses to mel ucit v prostoru, ktery neni urcen lidem, kteri toto nemaji zpracovane. a to je tohle auditko.

nevim, jestli uplne vse, s cim jsi sem prisel ty, je kritika, v poslednich prispevcich ano.

sve osobni zazitky s transformaci tu zacnu i ja zverejnovat, a to pote, az odejdou vsichni posmevackove a kritici.

sem kritika nepatri.

jestli jeste zde nejste, co tu delate????? mate prece na nyxu moznost k sebevyjadreni a k vzajemne kritice, ktera vas tedy tak strasne bavi, porad mista dost. nebo se pletu?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: jiste ze. Presne totez jako kdyz nekdo napise ze jsi dlouhonoha blondyna.
    Ve skutecnosti o zadny popis vubec nejde.

Jde o to ze mag (ci clovek s magickym nadanim) muze ovlivnovat jine lidi. To ze to dela ci nedela je na nem. To je jeho zodpovednost/karma.

Lide kteri to neumi samozrejme nic neudelaji.

Verounka jen nebere v uvahu ze lide kteri daji jinym svou fotku tohle delaji - vystavuji se ostatnim. Ostatne proto stare domorodci z rucnych zemi rikali ze fotka krade dusi.
    Je to jen presnejsi vizitka. Nic vic.

To ze ji nekdo popise (telesne, psychicky, fyzicky, energeticky) je zase jen vizitka. A pokud je tu nekdo takovy ze kdyz se o nekom rekne "je kouknete ta je blba" tak si zahodi vse sve a zacne si myslet "ta je preci blba" - mno takovy clovek asi nebude zrovna supermagem. Uz jen proto ze nema sanci se nic naucit, nema zadny vlastni postoj a nazor.

Ale zaver je tu porad jen jeden - ten clovek fotku ostatnim dal SAM za sebe!!!! A tim padem akceptoval i to ze si ji ostatni budou prohlizet.

A na konec jedna poznamka - kdokoliv z pokrocilejsich se velice snadno ubrani magii podobne tridy o jake se tu mluvi... At uz ma vlastni obranu (magicke stity) a nebo ma obranu od vyssich bytosti...
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    LOOK: hele já nevim, já se do týhle debaty moc nepletl pokud vim ;-))
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    no velké imho, poněvadž já su takový vcelku začínající a vůbec ne jasnovidec a tak, ale stav čaker vychází řekl bych z karmy - z adžny- spíš než z tlaku vnějšího okolí(pokud to snad neni kontinuální tlak na denním pořádku, ale i to je naše karma :-) - tj. možná to vidění a očekávání okolí na chvíly může ovlivnit, ale po čase se to zase přizpůsobí vyzařování zevnitř. I v tom pozitivním slova smyslu :-) Ale což, docela zajímavý téma...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam