MKAA: a jeste k tomu jeste moje vlastni dva mesice stare copy (vytrzeno)
Cetla jsem i to, ze udajne existovaly dva veky Atlantidy, pricemz v tom prvnim bylo vse jine a skvele, zatimco tento, o kterem se obvykle dozvidame jako o technologicky vyspelem, byl druhym obdobim, ktere predchazelo pad Atlantidy. A ptam se jedy - co je "idealniho" a "hodneho opevovani" na spolecnosti, ktera je "idealni" pouze do te doby, dokdy zije v nevedomosti, a jakmile je toto celospolecenske nevedome spocivani v idealu naruseno (udajne jedinou vrazdou!) staci velmi malo na to, aby se zaklad spolecnosti zhroutil jako domecek z karet a obyvatele zacali byt tim, kym pak byli?
Nekde je tu chyba. A proto by me zajimalo, mam-li jenom malo informaci, anebo - byla-li Atlantida takova, jak moje informace rikaji - proc bychom se k tomuto odkazu meli hlasit?
Moji pochybnost o Atlantide podporuji dale i moje tez od destvi neprijemne pocity z davneho Egypta, jehoz knezi podle mych vnitrnich setrvalych pocitu vubec nechapali, co vlastne cini, kdyz umistovaly hroby svych panovniku blaznive do pyramid, zotrocovali obyvatele a klaneli se vlastnim modlam, protoze nepochopili nic.
ja kdyz se rekne atlantida = "zabili me", "soustredene zlo", "otazník", "proč?", "znovu", "moc síly", "přetočit"
kdyz se rekne egypt = "smrt", "tma", "iluze", "hanba", "omyl s dlouhymi dusledky" - ale tohle je vzdalenejsi dojem, protoze ho vidim jenom "zhora"