• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    GAF
    GAF --- ---
    a nebo radši jinak...
    GAF
    GAF --- ---
    _B2SPIRIT_: zdůvodni to tvrzení vlastními slovy, prosímtě.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    WOA: ...ze utrpeni je jednou z moznych vyvojovych fazi cloveka, tady na zemi, tj. v horizontu jeho zivota...

zdrojem je podle me to same, jako zdroj cehokoliv jineho - "vule bozi" s hnacim motorem svobodne vule (temne strany zla :) ) - v tehle participaci, ktera je jako jedina schopna zajistovat rovnovahu i vyvoj zaroven, podle me funguje cely vesmir. utrpeni z toho nijak nevyclenuji...
    WOA
    WOA --- ---
    reply VEROUNKA|20971745}: no, zas tak strašný to snad není :) já si to představuju takhle, utrpení de facto neexistuje, jen v naší mysli - je to bolestný důsledek lidské nevědomosti.
    Říkáš, že tady na zemi je to jedna z vývojových fází, kterou většina z nás prochází...kde se tedy podle Tebe utrpení bere, co jej způsobuje?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: ja myslim, ze ted tu zadny problem neni :) a jinak souhlasim, podle me uplne teda...
    OMI
    OMI --- ---
    VEROUNKA: Takže souhlasíš, že vidět je normální?
    Jak řikám -- děsím se nutnosti studovat posledních 500 příspěvků, abych zjistil, jestli tady je nějakej banánovej hon na čarodejnice, nebo v čem vlastně je ten problém.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _B2SPIRIT_: hmmmmm... obcas me to teda taky tak prijde - ale to opravdu z cech konkretne v praze! - ze se tu nad nama rozpousti nejakej cernej hnusnej mrak, snizuje kmitani a paralyzuje ustrasene... tojo...

ale to jsou ty "odvracene" strany mesice, podle me teda :)

mesic se otaci kolem sve osy a stejne tak kolem slunce, takze je na jedne strane z naseho pohledu vzdycky tma, zatimco druha zari (i kdyz vlastne jenom odrazi slunecni svetlo). ve skutecnosti jsou obe polokoule naprosto nedilnou soucasti cele koule mesice, a my z neho vidime bud svetlo, nebo tmu. muzeme se taky rozhodnout, ze od nej odvratime zrak a nebudeme ho pozorovat. dokud se nezmeni trajektorie jeho obeznice, hustota a vaha nejenom jeho, ale i dalsich objektu v galaxii (i mimo ni, protoze zde jsou vlivy propojene), budeme to tak videt. muzeme se o tom neco dozvedet a vedet, ze to tak neni, ale pouhym okem to tak budeme videt stale. do te doby, do niz budou platit ty "vesmirne" podminky, ktere jsou. a tak je to stejne i s clovekem a jeho vyvojem, s vyvojem lidstva...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    EXCITE: no uplne tim ted proplouvam prosimte, jak jsi to napsal... :)) to je pekny zazitek :)
    MKAA
    MKAA --- ---
    EXCITE: myslis virtualni? tim bych si taky nebyla jista... :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MKAA: Jakoze v tomhle svete ohranicenem nulami a jendickami,ktere tvori tento klub :)
    MKAA
    MKAA --- ---
    VEROUNKA: jj je :)
    _B2SPIRIT_: tak pro tebe je dravec mistrem.... tak buh vi, kde te jakou magii ovlada :))) ale jinak jak pise Verounka... tohle je tva cesta.. ja jsem na jine.. tady dravci nejsou.. jen spousta krasnych bytosti .)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: my jsme si materializovali intelektualni schopnosti, cimz jsme se tohle "umeni", naprosto prirozene, poprit snazili (i kdyz ne zcela ve vedome rovine, ale vyvoj vedomi je imho btw prave take o tom), ale jak ukazuje i jenom kratka lidska historie, proste to nelze. myslim, ze by to nebylo v souladu s bozim zamerem, ci tak neco...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: no, tak jsme stvoreni, abychom to vedeli. kdybys to chtel poprit (zcela), tak je to jako kdyby ses snaziil utect z buddhovy dlane :)
    OMI
    OMI --- ---
    hele, lidi, otázka na ty, co byli tak tvrdě proti "nahlížení pod sukni" z té fotky.
    nechme stranou nějakou mravnost nebo co s tím, rpostě jenom otázka: vy sami vidíet enbo byste aspoň rádi viděli do lidí tak dobře, že se stačí podívat a víte o člověku svoje? Povahu, zdraví, úmysly a rozpoložení?
    Chtěli bysteto umět, nebo ne?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    WOA: brrrrr... to je ale oskliva cesta :/ jj, lpet na cemkoli je jiste prvni krok k utrpeni (patrne i k zavisti, o tom teda nemuzu podat zadne svedectvi, ale urcite joooo...) byt Bohu bliz je teda asi dost zlovestna fikce :) respektive - ja osobne bych se v tomhle uvazovani necitila dobre, takhle to na me pusobi...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _B2SPIRIT_: njn, ale mluvis za sebe :)))
    WOA
    WOA --- ---
    Když se zamyslím nad utrpením, ptám se, kde se tady vzalo... Dívám se kolem sebe a hledám bolest (ne tu fyzickou) a utrpení. Zjišťuji, že je to vyloženě lidský fenomén, když vyrazím za město, mizí. V přírodě není nespravedlnosti, křivdy, dobra nebo zla, příroda je krutá a spravedlivá, všechno živé má své místo a čas, jedni jsou druhým za potravu - ale netrápí se, prostě ŽIJOU, jepice i sloni....
    Považuju-li se za součást matky přírody, stejně jako chladného a lhostejného vesmíru (řekněme třeba "Boha" za obojí), není ve mě pro utrpení místo...alespoň dokaď se příliš neponořím do svého lidství a nezačnu si něco přát. Z vnitřní nespokojenosti budu chtít změnit vnější svět, tak, aby se mi život zase (ještě víc) líbil a čím víc se o to budu snažit, tím víc se budu onomu Bohu vzdalovat a čím bude větší vzdálenost tím větší bude ve mě stesk po Něm. Pak se stesk změní ve vztek, když začnu ostatním závidět, že jsou "Bohu" blíž a začnu to vnímat jako nespravedlnost. Začnu proti ní bojovat a můj vnitřní mír se změní ve válku a láska v nenávist k domělému zlu....
    A až v té nejhlubší tmě otevřu oči a zahlídnu světýlko na konci tunelu, kterým jsem přišel a kterým se budu muset vrátit, uvidím svou dosavadní cestu, plnou lidské, mé vlastní hlouposti, uvědomím si, že jsem to byl já, kdo zradil - Boha, i sám sebe - a že to budu já, koho budu žádat o odpuštění a šanci se vrátit, protože to světýlko tam je věčné a má dost času a trpělivosti na to, aby si počkalo až se vrátí i ta nejposlednější dušička z nejvzdálenějšího a nejtemnějšího koutu vesmíru....
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    MKAA: neni to z takovyho serialu, co bezel tak pred rokem (ci drive :) v televizi? :)
    MKAA
    MKAA --- ---
    SUBHAM: ja ti rozumim... chlapika zkusim to nekde najit..
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    MKAA: no právě,proto označení "jen" optický klam je takové...hmm...nevim jak to říct,ale já sem toho názoru,že celé naše nazírání na tento svět je "jen" optický klam
    btw.nespomeneš jak se ten chlápek jmenuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam