_B2SPIRIT_:
_B2SPIRIT_:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mysticismus
...Pokud se člověk drží etického jednání, které je naznačeno ve výše uvedených mravních kodexech, dochází k uvolňování jeho světských vazeb, což mu dává základní podmínky k pokroku na mystické cestě. Člověk, který se především honí za majetkem a jinými světskými statky sotva dojde klidu mysli, který je základem pravé mystické zkušenosti...
Jeden zajímavý text, který jistě znáš, také říká že "Jak nahoře tak i dole" a něco mi napovídá, že etické chování -vs- bohatství, připoutanost, hrabivost nebo atd... je to dole. A ti "dravci", zdá se mi, patří do sorty připoutání, a asiže přišli zezhora, ze světa nehmotného řekl bych. (jestliže jsou z našeho, tak je to už je to zase dole). Možná že potřebuješ nějak pomoct nebo co. Já tomu ale nerozumim a naštěstí jsem tě ani neodsoudil. Jenom se mi nechce s tebou něco mít a jestli nadejde jiný čas nevim, je mi to jedno.
Možná že máš rád texty a zrovna te z wiki mluví o něčem takovém co stojí za to. Držim palce, ať se ti daří. Ale lásku k "dravcům" rozhodně nesdílim podobně jako když třeba sůl prostě do rány nepatří ať už jí jakkoliv tělo potřebuje v jídle...