VEROUNKA: Jenže meditace je, když to řekneme tvrdě, ověřitelná. to co ti napovídá někdo v chanellingu, nebo nějakej bubák při seanci se skleničkou, se ověřuje dost blbě, protože obvykle součástí toho poselství je pokyn "a nepochybujte o mne, byl by to důkaz, že nejse hodni mých slov".
Takže tomu lidi prostě bezhlavě důvěřujou a odmítaj se nad tím třebas i jen zamyslet.
Ale upřímně -- je to jedno, pokud podle toho jedou oni sami. Je to jen hlas jejich nitra a je naprosto šumák, jestli si to píšou automatickou kresbou jao poselství anděla z planety B523-nadruhou, nebo jestli píchnou prstem do Bible či v Naučném slovníku (to jsem zažil a nebyl to hloupej člověk, prostě jen specifická kontemplace) a následně rozjímaj, co to pro ně může znamenat. Kdž to začnou kázat jako pravdy pro ostatní, je z toho průšvih.
Celej I-ting je takováhle veliká gumová matrice, kterou si máme natáhnout přes svoje představy a přání, aby se pěkně vyrejsovaly, jako když nevíme, kudy zatejká, tak přes tu mokrou stěnu hodíme lopatku popela a ve chvilce se cestičky ukážou.
Je nemístné apriori zahodit chanelling. Ale naprosto namístě je politovat ty, kteří mu bezmezně věřej jako zdroji novinek: nedá to žádnou skutečně převratnou novinku.
Kdyby Hospodin měl v plánu, že nám bude dávat rozumy rovnou do ucha od nějakého ducha, rodili bychom se s anténkou a do prdelky bychom si strkali baterie, aby ten tranzistorák dobře ladil.
Jo, vím už celkem přesně, jak vesmír funguje. Vím i docela přesně, co mohu od své duše čekat, co kde vrže... jasně, Golema bych si tvořit nedovolil, počítat "černé planety" jakbysmet, ale mám povědomí o principu. Asi jako každej, kdo se v duši pár let vrtá. To není zas tak těžký.
Těžší je se polepšit.
Jestli ta zmínka o banánech má bejt výhrůžka... no, mně to žíly netrhá, je to tvůj boj, co potřebuješ ze světa filtrovat, aby tvůj světanázor nebyl rušen nesprávnými otázkami. Je to jenom věc tvojí odvahy, upřímnosti a otevřenosti. Nic víc.