• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    jinak ja jsem tim nechtela rict ani to, ze tu vedu nejak podcenuju... z hlediska poznavani tady tehle reality nam ma myslim porad mnoho co rici, coz ostatne dosvedcuje spousta novych poznatku (kvantova fyzika a tak)... jenomze bych nic z toho nebrala za definitivni, protoze vzdycky se prijde na neco, co se drive nevedelo, tim se zase zmeni pohled na danou vec... a tak to zatim jde porad dal .)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    WIZZ: no, vzhledem k tomu, ze se to melo stat v dobe, kdy jiz existovala na zemi vsude skutecne velkolepa astronomicka zarizeni, a zadne nic takoveho nezmerilo, ani nezaznamenalo pro casy budouci (bylo by to jiste na povazenou, takovy jev by musel mit velky vyznam pro spolecnost odvozujici svuj puvod z kosmu velmi bytostne - oproti nam - a takove byly vsechny staroveke civilizace te doby), nuti me to - alespon prozatim - dat za pravdu vsem astronomuma fyzikum, kteri popisuji radu jevu, k nimz by po takovem prevraceni doslo, a ktere by byly pro mnoho dalsich nebeskych teles likvidacni. krome toho existuje i teorie o tom, proc k takovemu prevraceni dojit nemuze (vzhledem ke gravitacnim silam, temne hmote a dalsim vazbam mezi planetami konkretne v nasi galaxii), pricemz tato vychazi z toho, ze tyto vesmirne podminky se za (pomerne nepatrne) obdobi cca 5 tisic let od doby, kdy k tomu melo dojit, nezmenily.

to je tedy vedecke, exaktni pojeti, z jehoz hlediska je neco takoveho za stejnych podminek nemozne.

jinak calleman tohle o tom prevraceni osy rika jednou vetou - v te knizce - na webu nevim, jestli se k tomu vubec vyjadruje, neni to pro nej stezejni (coz pro me treba taky ne). takze nevim, jestli to nejak blize zkoumal. blize to zkoumal treba ten cotterell, ovsem ten to bere tak jako ze "protoze ma cernunnos na parozi 7 trnu, znamena to, ze jezis je jelen" :)

moje pojeti techhle skutecnosti ani tak z techhle vedeckych teorii nepochazi. ja spis vychazim z vlastni intuice, z vedeni, ktere je mi dano, a ze zkusenosti kris-kros ruznymi zivoty, to vzdy a vsude. o nicem vic poneti mit nemuzu.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    jinak mnoho informaci je zde: http://www.calleman.com/

tech "vykladacu" je mnoho, me se libi callemanuv pristup, protoze je empiricky, muze si to cele vyzkouset kazdy sam - tj. tak, ze najde udalosti, ktere se vztahuji k jednotlivym obdobim ozubenych do sebe zapadajicich mayskych kol. zadny dalsi vyklad to totiz ve skutecnosti nepotrebuje. taky uvadi na pravou miru nektere zvracenosti napriklad cotterellovy o pretaceni os zemskych nebo osy venuse - to jsou myty, ke kterym ve vesmiru nikdy nedoslo. ale ten cotterelluv pristup je takovy ... no dost osobity... ;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    respektive ono jim to cele - pro tuhle epochu - zacina uz pred 16 miliardama lety (tak nejak te dobe je pripisovan dneska velky tresk), tohle je jenom vynatek z vynatku, protoze oni tim kalendarem pojimaji jeste vetsi pocitani nez to, co se vejde do vyvoje zivota na Zemi...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SCHWEPZ: no, melo by to byt prave naopak :) pocinaje rokem 3115 pr. Kr. nam zacala dualita (to, co jine tradice oznacuji jako Pad cloveka, prvotni hrich a tak), a z te bychom se definitivne meli vyhrabat prave v roce 2012. mame vzdycky exponencialne vetsi vedomi, nez nasi predchudci (je to jako kdyby ty jednotlive etapy byly na sobe naskladany jako pyramidy, a my jsme ted v predposlednim nejvyssim stupni - takze stavime na vsech tech urovnich, ktere jsou pod nami, a navic mame jeste neco "navic" :) ) celkove by to melo vest prave k rozsirovani vedomi.

s tim rozsirovanim konkretni zkusenost mam, a ma ji skutecne spousta lidi, uz ted... to posledni obdobi "podsveti" by melo zacit pokud me pamet neklame v roce 2011.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    VEROUNKA: a jo! tak teď je mi tvůj postoj a to co si napsala mnohem jasnější. takže jsme v období, kdy toho jako lidstvo (celoplanetárně) z "vědomí" (kolektivní? kosmické?) můžeme čerpat méně než dřív? a co rok 2012 - zlepší se to? nemyslím to ironicky, jen nemám s úbytkem možnosti čerpání konkrétní zkušenost? a ty?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SCHWEPZ: s tim nejde ruku v ruce zadna "myslenka", to je jenom pocitani obdobi podle tzolkinu, nic vic... a tzolkin nemapuje nic jineho nez siri vedomi, z niz muzeme jako bytosti cerpat

"podsveti" je jenom oznaceni pro etapu - "pod svetem" - tedy to, co neni mozna az tak zjevne (je to samozrejme preklad, takze...) nejde o nejake podsveti v nejakem evropskem mystickem kontextu
    OMI
    OMI --- ---
    SCHWEPZ: Potom budou titulky a pak napíšou scénáristi druhej díl. Bude v něm ale poctivě prostor pro reklamní bloky každejch dvacet minut, to už se proslýchá.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    VEROUNKA: "v roce 1992 jsme vstoupili do 7. dne 13. nebe a 1999 konecne do 8. podsveti".
    jak to myslíš? kdo vstoupil? celá planeta? jen lidi? zvířata? jak se to projevuje? jak vnímáš "nebe" a podsvětí" v tomto kontextu? já ty pojmy vnímám, jako(zjednodušeně) (trans)individuální záležitost - nebe a peklo máš "ve své hlavě", jde o to co vytváříš, v čem přebýváš - nevědomost a chaos/přirozenost(rigpa) a boddhicitta.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GOG23: no tak to je zhruba samozrejme :) vlastne spravneji by bylo od roku 1992 a potom od roku 1999 :))

v roce 1992 jsme vstoupili do 7. dne 13. nebe a 1999 konecne do 8. podsveti (predposledniho) - podle tzlokinu
    GOG23
    GOG23 --- ---
    VEROUNKA: proč zrovna od roku 1999 ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    TADEAS: hm, no tak vidis, to je zajimavy pristup zase z jine strany :)

pravda je, ze od roku 1999 musime pocitat s trochu jinymi vlivy vseho na lidskou psychiku, to predevsim... prave proto ma meditace dneska mozna i trochu jinou podobu, coz je jedine dobre, prave proto se meni leciva sila starych energii a prichazeji nove.

kazdopadne ja osobne meditaci rozhodne nezatracuju, to vubec ne :) myslim, ze kazdemu na miru prislusi jina moznost prace na sobe, a komu vyhovuje toto, a prave prostrednictvim tohoto dosahuje dobrych "vysledku" :))), tak skvele to kazdopadne o sobe vedet :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    VEROUNKA: je dulezity nesmesovat dve veci - 1- meditacni praxi samotnou a 2- vysledky teto praxe.
    zivot se naplni temi vysledky - automaticke, nekomplikovane soustredeni, rozhodne. je to ale vysledek praxe meditace, ne meditace samotna. soustredeni se na vysledky a zanechani ty praxe samotny by byl velkej omyl. tu zmenu prozivani a promenu prinasi praxe, bohuzel ne pouze ziti toho vysledku (coz je vhodnejsi meditaci nenazyvat). tahle zamena priciny a nasledku je chybna.

pripadne se zmeny v cloveku mohou samozrejme odehravat i vcelku prirozene, je to ale pomaly a zdlouhavy oproti tomu, co se da delat efektivnima technikama. clovek, ktery se treba narodi uz s nejakou vyhodou v tomhle smeru pak muze snadneji propadnout iluzi, ze neni kam jit, popripade ze jeho rozvoj uz je u konce a meditovat nepotrebuje. jsou to standardni pasti psychiky na urcitych stupnich vyvoje a je to zdokumentovany :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    TADEAS: ve skutecnosti je to tak, ze takovou jakousi "meditaci" se pak stava plny zivot, ovsem neni to uz meditace tak, jak je obvykle chapana, tzn. usebrani se na klidne misto pouze sam se sebou, meditaci se potom stava jakakoliv cinnost, ktera je konana s (potom jiz) automatickym a nekomplikovanym soustredenim na ziti tady a ted a jeho souvislosti (byti vs. jednani).

lide, kteri nemaji zpracovano sve tzv. "vnitrni dite" muzou ovsem skutecne "meditovat" (tak, jak je mysleno casto dnes), a neprinese jim to nez kratkodobe "ulevy". tech ovsem mohou vyuzit, ale to pouze, pokud jsou i v poznani a svem vlastnim rozvoji dale. ten meditace spoluumozni, ale nikoliv zajisti sama o sobe. (o cem svedci i teoreticke publikace meditujicich - u nas vychazejici - a jejich prakticke zavery - jsou prodchnuty velkou silou a virou jednotlivce, ktere vsak chybi rozvinute vyssi vedomi).

samozrejme ze zkusenost cloveka v tomto je naprosto individualni, takze nic z toho nemuze byt brano generalne jako platne pro vsechny :)
    MTO
    MTO --- ---
    OMI: super diky!

btw mozna pro ty co radi poslouchaji se neco najde i tady

[ Mluvene slovo CZ i ENG ]
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OMI: díky
    OMI
    OMI --- ---
    OMI
    OMI --- ---
    Já ulítnul na Andělu západního okna, i jsem to dlouho sháněl, z nostalgie, v té podobě co jsem znal, ne s tou debilní novou ilustrací, kdy je na titulu prožina nebo kus zábradlí, nebo co to vlastně je.
    Jó, mládí...
    OMI
    OMI --- ---
    Meyrinka jsem sprostě re-uploudoval, protože nemám link na původní zdroj. Jo, bylo by slušné nekořistit na něčí práci, ale hledal bych to dlouho, tohle je rychlejší:
    http://rapidshare.com/files/134326704/Meyrink_-_Jak_dr_Paupersum_prinesl_sve_dceri_rude_ruze.mp3
    http://rapidshare.com/files/134323807/Meyrink_-_Moje_radosti_a_strasti_na_onom_svete.mp3
    http://rapidshare.com/files/134327083/meyrink_-_neviditelna_praha.mp3
    http://rapidshare.com/files/134327844/meyrink_-_obrazy_vepsane_do_vzduchu.mp3
    http://rapidshare.com/files/134328929/meyrink_-_vypareny_mozek.mp3
    http://rapidshare.com/files/134329664/Meyrink_-__hav__voj_k.mp3 (Žhavý voják)

Krom toho tu mám toho Edu Tomáše plus ta dvě DVD s přednáškami TV/Lucerna. Jendo mi furt stávkuje, ael jsem jedinej, ostatním běhá dobře. Asi je to osobní :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam