jeste pred par mesicema jsem se vetsine teorii na tohle tema bud vysmival, nebo jsem se skepticismem nechaval unaset tak daleko jak to jen slo ... Kdyz se ted na to kouknu, to samotny, to co ja sam prozivam, je presne to, cemu jsem se v tech metaforickejch textech vysmival ...
a nevericich tomasu je hafo... jako by slo o nejakou viru nebo co...
duchove zeme se probouzeji, o tom zadna :) ale je pravda, ze mnozi, kteri jsou od toho zatim hrozne daleko, protoze sami chteli, z toho maji bohuzel jen cim dal tim hlubsi depky, a to me samotnou zatim dost mrzi... ale zase jsem optimista v tom, ze kdyz ma kazdy sanci, bude lip pro vsechny. nic neni mym vetsim pranim :)
je to presne o tomhle: Potom nastane čas, kdy už byste se k sobě navzájem měli začít chovat s čistými úmysly. Vše, co vás dovede k negativnímu myšlení, cítění, konání, byste měli okamžitě po zjištění čistit, odpouštět sobě i jiným. Ten, kdo tuto dobu nepochopil, jel stále ve starých kolejích, ten se bude s jinými energetickými vibracemi potýkat těžce. – a zaludnost toho, jak je mnohym hure nez driv, je mimo jine taky v tom, ze nikdo nema approvement na to do niceho nikoho nutit, jako napriklad k vecem, ktere jsou dobre k tomu, aby nekomu bylo lip, a taky ma kazdy svou cestu, a nektere se od sebe dost lisi. ale jsem optimista a doufam, ze kdyz uz ne na uplne vsechny, aspon na moje kamose, ktery mam fakt rada, tohle nakonec ceka... i kdyz na sobe musi zamakat kazdy, jinak by to mohlo byt mnohem vetsi ouvej nez driv. ale zvladneme to vsichni :) drzim nam palce :DD
ty ciste umysly jsou velmi prospesne temer az skoro ze sobeckych duvodu. jen malokdo si zatim zcela prakticky ve svem kazdodennim konani je vedom toho, ze zijeme v tak tesne jednote, ze hranice individuality dusi jsou vicemene iluzi hmotne reality, nebo te reality, kterou nyni pojimame nasimi smysly. In Lak'ech Ja jsem Jiny Ty. mayove a toltekove a spoustu dalsich indianu, jen malo jeste odtrzenych od ziti v Gaie :), tohle vedeli moc dobre, a prakticky to aplikovali ve svych zivotech. mnohe deti, kdyz se narodi, tohle vedi take. ale posleze se od rodicu nauci neco jineho, a vidi, ze tak svet funguje, tak se zaradi. ale Ja jsem jiny Ty plati, napric vsemi svetovymi spolecenstvimi, tak jako tak. proto je take, mimo jine, velmi cenne mit cistou mysl a ciste srdce, protoze to, co cinime nasi mysli ostatnim (nemusime jim ani ublizovat vnejsne, staci, ze si neco nemileho pomyslime), tim ublizujeme vzdy zaroven i sami sobe.
pro pochopeni tohohle se ve sdilene zkusenosti mnoho delat neda, takze je i mezi duchovne uvedomelymi a pokrocilymi ve vlastnich zivotnich zkusenostech, stale dost tech, kteri si neco jineho mysli, a neco jineho konaji, kteri ironizuji uvahy ostatnich, nebo kteri si mysli, ze jsou neco lepsiho, nez ostatni a ze maji patent na pravdu. ja takhle muzu zit jenom svuj vlastni zivot, neprislusi mi jednak se vmesovat do zivota nekoho jineho, a zaroven ani nemuzu prenest takovou vec, jako je zkusenost. tu potrebuje kazdy zazit sam. a kdyz ji nema, ja ho ji nenaucim. ze zkusenosti pak plyne i znalost. nic me ale nezastavi v tom, abych aspon jinymi moznostmi, ktere mam, treba vzajemnou komunikaci, neschovavanim hlavy do pisku a tak dale, davala komukoliv, svym zivotnim prikladem, jednu jedinou vec, kterou muzu: moznost k zastaveni, zamysleni a moznost k otevreni srdce. cim nas takovych bude vic, tim se budeme mit vsichni lip. protoze Ja jsem jiny Ty :)