RANGDROL: nevim co s odletem a stehovanim :))) to neni zadna teorie, ke ktere bych se hlasila :) jeden z tech vykladacu nostradama, jehoz par vykladu se setkalo s uznanim, protoze se splnily, rikal, ze nas po roce 2000 ceka narustani mnozstvi sekt - s tim se neda nez souhlasit. a kazda prijde s nejakym takovym svym paradigmatem. me osobna jakakoliv dogmata nesedi, ani nabozenska ani jina filozoficka, teoreticka :) jsem za, ze dimenze existuji a my je bud vnimame nebo ne, nic noveho nevznikne, to by dost odporovalo i pojeti ruznych casu, tak jak jsou mimo nasi 3D :) kdyby ovsem zalezelo zcela na nas, zda je muzeme zit ci nikoli, cili zda se jim otevreme nebo ne, zili bychom je jiz patrne "dlouhy cas", odpocitavano v nasi realite, kdyz bychom chteli. neni-liz pravda? patrne se tedy nejedna o takovehle vyhradne svevolne individualni pocinani :) aneb vesmir se opravdu jevi jako zivy organismus. i v nasi realite bychom mohli najit mnoho takovych veci, ktere bychom mohli pouzit jako "duvody" toho, proc tomu tak neni - proc nektere zpusoby ziti vyuzivat neumime. coz teprve potom z pohledu vsech dimenzi vesmirnych, kterych muze byt mnohem vice nez 5 :)
TILOPA: ja nevim, ja se na tyhle spekulace moc nezameruju. ziju tady a ted a ziju to, co ziju tady a ted. moje vnimani se meni, napriklad vminani casu, moznosti, jak neco poznat, schopnosti, jak neco uchopit a vnimat. co bude kolem nejakeho pomyslneho data znameho z mayskych a jinych kalendaru, tim se po pravde receno moc nezabyvam. citim jenom zmenu odehravajici se nejenom "pred" myma ocima, a to je to, cim ziju, a co se snazim sdilet s ostatnima, kteri citi neco podobneho. samozrejme bych ti tady na povel mohla vyseknout nejakou "vlastni" predstavu ragnaroku, kdyz by sis to moc pral, ale nepotrpim si prilis na utikani do fantazii a scifi filmy :), navic by to nebyly predstavy moje... takze ti nemuzu odpovedet :)