• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: klades si zajimave otazky;)myslis ze jsou rozumem zvladnutelne a ze takto dostanes odpoved?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    TILOPA: ale ale... vzdyt to jsou jenom spekulace, jak si lidsky pojmenovat veci, ktere nezname, a radi bychom treba :) je to tak dulezite? :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    to je nahodou vubec mozna i dobry zacatek pro kazdyho, kdo trpi... uvedomit si, ze kazdy fakt ma! svoje "strazny andely" (a neberte me prosimvas zase za slovicka :DDD). to je ulet sam o sobe... ze jsou ty "bytosti", ktere nas porad provazeji a vzdycky nam pomahaji (ovsem vtip je v tom, ze si jich musime byt vedomi)
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RUSTIKANN_KARA: ad Jsoucno.. čili na počátku bylo jen Jsoucno, tudíž jak si mohlo být samo sebe vědomé ? Zdá se že nemohlo, tudíž nebyl nikdo kdo by si byl sebe vědom..že ? Odkud potom vzešel impuls se rozdělit ? kdo ho vytvořil ?

a další věc, kde se vzalo ono Jsoucno samo o sobě ? Bylo vždy ? Proč ? Důvod ? Kde byl původ ? A pokud bylo vždy, tudíž neexistoval pro něj čas ani prostor, kdy tedy došlo k pojetí myšlenky se rozdělit ? Jak mohlo dojít k tomuto rozdělení, když nebyl čas, to si najednou řeklo ted to udělám ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: ja je taky miluju :DDD vzdycky kdyz nevim, komu bych to svoje miluju te rekla, tak to rikam jim :))) stejne se to nikdy nemuze vyrovnat tomu, jak miluji oni nas :D
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: pro me to bylo fajn v tom,ze se me opakoval zazitek ,ktery jsem mel pred tydnem a drive jsem ho mival casteji a predtim jsem ho mival,kdyz jsem byl maly a lezel jsem v postylce-tj.vnímal jsem přítomnosst stejných andělů krásné purpurové barvy a jejich láska je na posrání s prominutím:))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: taky myslim, ze proto je to raj jenom pro "cisty" duse. takze, ciste teoreticky :))) by mohlo byt ukolem pred tim, nez chceme do raje vstoupit, timto zpusobem svoji dusi vycistit. tedy aby opravdu nebylo nic, co bychom pred nekym, treba ani sami pred sebou, chteli skryvat.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    a bylo to mimochodem prave po te andelske terapii :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: to znam :) nikoli z thajske masaze, ale taky jsem si myslela, ze takhle velka a extaticka radost uz se neda prezit :D
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RUSTIKANN_KARA: to je hezke, opravdu :) nic noveho pod sluncem, ale prave proto me ten walsch bavi :) dokaze ty veci tak hezky pripominat :)

presto mi vsechny tyhle teorie o tom, proc existuje svet utrpeni a duality, pripadaji - a ted nic ve zlem - trochu rouhacske. uprimne receno me zamer panaboha aka velikeho Jsoucna a jedineho Byti v nas vsech, zas az tak moc nezajima. me staci, ze je :) a ja se v nem rada najdu :) nechci mu tzv. vkladat nic do ust :DDD

cetla jsem zrovna vcera, jak vznikla smrt, cas a umirani ve svete, kdyz Velky Praduch (jedna se o indianskou baji), sestrelil dve ze tri slunci, ktera tehdy existovala. tak zustalo lidem jenom jedno Slunce, ubyla jim energie a zacaly umirat. tim ale byl vyresen problem prelidneni lidi, protoze tu predtim vsichni zustavali navzdy a hrozilo, ze jim uz Zeme bude mala :)
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RUSTIKANN_KARA: duše, tak tedy začneme, kde se vzala ?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: akorat pokud neco skryvat chces,muze to byt dost neprijemny;))))))))
    ja jsem vcera dostal luxusni thajskou masaz a zazival sem tak extaticky pocity,ze se to nedalo vydrzet.s kazdou dalsi casti tela zarila ma esence vic a vic,mel jsem pole jak slon a svet me prisel jako raj,ale v takovym stylu,ze to bylo az desivy;)))
    bylo to tolik radosti,ze me malem puklo srdce
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    TILOPA: :))) to byl vtip samozrejme :) ja si dovoluju (mozna az moc :D) mit takovou predstavu, ze duse je striktne individualni mozna... (buh, ten to vi :D) treba taky jenom v tomhle svete :)
    RUSTIKANN_KARA
    RUSTIKANN_KARA --- ---
    VEROUNKA: nedá mi to.. :)

"Tak proč tu tedy jsme ?

„Začněme tady. Duše - vaše duše - vždycky ví všechno, co lze vědět. Neexistuje nic, co by nevěděla. Vědomost však nestačí. Duše se snaží prožívat a zakoušet.

Například můžete vědět, že jste velkorysí, ale dokud neuděláte něco velkorysého, nemáte nic než myšlenku. Můžete vědět, že jste laskaví, ale dokud svou laskavost neprojevíte, nemáte nic než představu o sobě samých.

Jedinou skutečnou touhou vaší duše je proměnit svou nejvznešenější představu o sobě samé ve svůj nejkrásnější zážitek. Dokud se myšlenka nebo představa nestane zážitkem, všechno je pouhá spekulace. Přemýšlel jsem o sobě dlouhou dobu. Déle než si všichni společně pamatujeme. Déle než věk vesmíru násobený věkem vesmíru. Tady vidíte, jak mladá - jak nová je moje zkušenost.“

Opět ti nerozumím. Tvoje zkušenost ?

„Ano. Dovol mi, abych ti to vysvětlil takto: Na počátku existovalo jen Jsoucno, a nebylo nic jiného. Jsoucno však neznalo samo sebe - protože Jsoucno je všechno, co bylo, a neexistovalo nic jiného. A tudíž Jsoucno... nebylo. Neboť v nepřítomnosti něčeho jiného Jsoucno není.

Tohle je ona velká nicota, o které hovoří mystikové od počátku času.

Jsoucno vědělo, že je vším, co existuje - to však nestačilo, neboť znalo svou dokonalou nádheru pouze rozumově, nikoli ze zkušenosti. Toužilo po prožitku sama sebe, neboť chtělo poznat, jaké to je být tak nádherné. To však bylo nemožné, protože slovo „nádherné“ je relativní výraz. Jsoucno nemohlo vědět, jaké to je být nádherné, dokud se neobjevilo to, co není.

V nepřítomnosti toho, co není, neexistuje ani to, co je.

Rozumíš tomu ?“

Myslím, že ano. Pokračuj.

„Dobře.

Jsoucno vědělo jen to, že neexistuje nic jiného. A proto nikdy nemohlo poznat samo sebe zvnějšku, to jest z nějakého bodu mimo sebe. Žádný takový bod prostě neexistoval. Existoval jen jediný referenční bod uvnitř Jsoucna, a tím bylo toto „Není Je“. „Ne-Jsem Jsem“.

Přesto se Jsoucno rozhodlo, že skutečně pozná samo sebe.

Tato energie - tato čistá, neviděná, nepozorovaná, neslyšená a tudíž nikomu známá energie - se rozhodla zakusit sama sebe jako dokonalou nádheru, již byla. Proto si uvědomila, že bude muset použít referenčního bodu uvnitř sebe samé.

Dospěla k správnému závěru, že jakákoli její část musí být menší než celek a že jestliže se rozdělí na části, každá část se bude moci dívat na zbytek celku a uvidí jeho nádheru.

A proto se Jsoucno rozdělilo na části - a v jediném úžasném okamžiku se stalo tím, co je toto, a tím, co je ono. Tyto části poprvé existovaly odděleně. A přece existovaly současně. Stejně jako všechno ostatní.

A tak se najednou objevily tři prvky: To, co je tady. To, co je tam. A to, co není ani tady, ani tam - ale co musí existovat, aby mohlo existovat tady a tam.

To je ona nicota, která obsahuje jsoucno. To je ona prázdnota, která obsahuje prostor. To je ono všechno, které obsahuje všechny části.

Rozumíš tomu ?“

Myslím, že ano. Věř mi nebo ne, ale tvé vysvětlení je tak jasné, že si opravdu myslím, že tomu rozumím.

„Budu tedy pokračovat. Tuto nicotu, která obsahuje jsoucno, nazývají někteří lidé Bohem. To však není přesné, neboť to naznačuje, že existuje něco, čím Bůh není - to jest všechno, co není „nicota“. Ale já jsem vším -vším viditelným i neviditelným takže východní definice Boha jako Velkého neviditelného není o nic přesnější než západní definice, která říká, že Bůh je všechno viditelné. Správné pochopení mají ti, kteří chápou, že Bůh je vším, co je, a zároveň vším, co není.

Tím, že Bůh stvořil to, co je „tady“, a to, co je „tam“, umožnil sám sobě poznat sám sebe. V okamžiku této ohromné exploze zevnitř stvořil relativitu - největší dar, který si Bůh kdy dal.

A tak se z nicoty zrodilo jsoucno - tato duchovní událost je v naprostém souladu s teorií, které vaši vědci říkají teorie velkého třesku.

Když se celek rozdělil na části, vznikl čas, neboť určitá část byla nejdřív tady a potom tam - a doba, kterou trvalo dostat se odtud tam, byla měřitelná.

Stejně jako se začaly definovat viditelné části ve vztahu jedna k druhé, začaly se definovat i neviditelné části.

Bůh věděl, že k tomu, aby mohla existovat láska - a k tomu, aby si mohl uvědomovat sám sebe jako čistou lásku - musí existovat také její protiklad. A proto stvořil velkou polaritu - absolutní protiklad lásky - všechno, co není láska - to, čemu dnes říkáme strach. Jakmile začal existovat strach, mohla existovat láska jako něco, co je možno prožívat."

Hovory s Bohem
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    VEROUNKA: to zní jako že u toho stolu potom bude určitý počet duší co se reinkarnují ? kolik jich je ?.)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: je, tos mi hodil rukavici :) zrovna dneska jsem se vratila nejakou shodou okolnosti k tomu, co se tu rozebiralo - jak ze to ma vypadat ten svet v pate dimenzi :) rikala jsem si dnes, ze ro je opravdovy rajsky svet, v nemz je videt vse a lide pred sebou nemohou (a nechteji) nic skryvat :) to je mozna pro me takova jedna z predstav pate dimenze :) nebo spis "idealniho sveta" :D
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    TILOPA: no, to mas samozrejme pravdu, co rikas o tech dimenzich, nebo spis te dimenzi... me slo spis o to poukazat na to, ze jsme sami zodpovedni za to, co tu prozivame. nemuzes nad nekym mavnout rukou jenom proto, ze jeho kvalita vedomi je proste takova a takova.... z cehoz te neobvinuji, aby bylo jasno :) ale kdyz ma nekdo potize, tak to chce vic individualni pristup :) myslim aspon. i kdyz na konci (tedy tech potizi :) ) bychom se meli setkat vsichni u jednoho stolu (kulateho samozrejme :DDD)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: na tom jde dobre pznat vyvoj jedince a je dulezity se toto naucit,protoze pokud se rozsiri vedomi a mam moznost videt auru,je v ni videt vsechno-pocity,myslenky,posuny vedomi,tam uz se nikdo potom neschova
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    "dalsi vec, ktera zpusobuje, ze cloveka neco boli, je velky rozdil mezi tim, co clovek rika, a tim, jak clovek zije. teprve kdyz jsou tyhlety dve veci v absolutnim, ale opravdu absolutnim souladu (tj. moje nejskrytejsi myslenky jsou presne to, co rikam ostatnim lidem, a ani pred sebou, ani pred nikym dalsim neskryvam zadny zlomek z niceho, cim se v mysli zaobiram), pak taky kracim vstric stesti."

souhlas - to je úskalí většiny lidí
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    "Neexistuje nějaká lepší nebo horší dimenze mimo nás samotných, i na zemi prožívá jeden peklo, jiný se božsky raduje, je to o kvalitách vědomí co jsou ukotveny v těle, to je způsob jakým prožíváme naše životy" - tak je psáno na Desce Dimenzí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam