• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    VEROUNKA: :) , kraaasne pokoukani :P , akorat by to chtelo v lepsi kvalite :(
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: dík, těšim se na to
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ano. hodina a pul pekneho pokoukani
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: to má hodinu a půl :) !
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: no možná že vlastně jo. Teď, kdyžs to popsal - nojo, není to vůbec špatné. No jo, to neni. Je to už hodně dobrý v porovnání s tenkrát.

Jen zase u mě bylo ještě víc předtím (tak do 16) a to jsem měl vědomý chování taky zhruba 100% Tak mi to nějak nejde do hlavy. I když o co jde, když je tu ta vipassana třeba...
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: Někteří lidé se s tím plným vědomím asi musí narodit, jinak by to museli chápat, ale moc tomu nevěřím. 40-60% času, kdy je vše bezprostředně otevřené a žádný stres, mi nepřijde vůbec špatný.
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: Ha ! Takže ty o tom něco víš !

Kamarád říkal, že on má zapnutý vědomí furt. 100% času, v jednomkuse, pořád.... A proto docela nechápal moje někdejší problémy s tím, že jsem se dost (mno ehm většinu) času pohyboval v nevědomém jednání, jakoby ztracen nebo co.

Teď mám vědomí zapnuté tak hmm, z 40-60 procent probdělého času. A začíná to být dobrý rozdíl, panečku. Teda toho bez nočního spánku (pro Meyrinkovce a jiné "probuzení-hledače" :)))
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: Nejtěžší imo je si tu ladnost udržet alespoň po většinu času, pohybujíce se v místech střetu různých hmotných zájmů :)
    GAF
    GAF --- ---
    MALKHUT: dyk jo - to je poněkud složitě vyjádřené, časem to asi budu schopný říct líp. Proto se jdu o tom s lidma bavit, což jsem doposud spíš vůbec nedělal.
    GAF
    GAF --- ---
    MALKHUT: Ty vnímáš nějakou složku člověka, cosi co jde "zevnitř" a dalo by se to u každého člověka najít stejně, jen někdy to u člověka záhadně chybí ?
    MALKHUT
    MALKHUT --- ---
    nebo nevim, mozna nechapu co na tom resis, ale tak ja jeste spim, to me trochu omlouva
    GAF
    GAF --- ---
    MALKHUT
    MALKHUT --- ---
    GAF: nojo, nektery z lidi co se venujou "duchovnu" pusobej tak nejak klidne a prijemne
    GAF
    GAF --- ---
    MALKHUT: Hele to jo - ale ne všichni příjemní lidé mají to s tou měkkou náplní pod hladinou, proudem či duší.

Jestli mě chápeš - příjemní mi jsou lidé, co maj to s tou duší cítit, ale nemluvím ani tak o příjemných lidech, spíš o tom fenoménu toho čehosi uvnitř.
    GAF
    GAF --- ---
    Jo a aby to bylo poplatné tomuhle klubu:

Většinou je to hodně cítit (plynule, jemně nebo jinak skoro "viskózně a vodovitě") u lidí, co se takhle zabývají vnitřním světem, duší, já nevim... transformací vědomé :) ? Mysticismem, buddhismem a podobně. A hmm, trochu smutné je, že u lidí nábožensky aktivních jsem tam "uvnitř" mimo tohle cítil většinou i něco ostrého, co tam jakože nepatří nebo co...
    MALKHUT
    MALKHUT --- ---
    hmm coze? hmm jakoze ti nektery lidi jsou prijemny a hmm nektery ne? hmm tak to ma snad kazdej ne? hmm? .)
    GAF
    GAF --- ---
    Mám pocit, že s některými lidmi jsem asiže, hmm, duševní sourozenec. Maj takový hmm, klidný ladný proud pod vším tím co jsou na první pohled vidět nebo cítit nebo slyšet. Myslím tím v jejich chování, ale řekl bych ze všeho nejvíc, že takhle se projevuje duše. Že je to její první vnímatelný projev asi jako první projev těla je, že je vidět. A že tudíž její projevy jsou vidět pak na tom jak vypadají, co jim je vidět na očích nebo jak se chovají.

Legrační je, že když se o tom zmiňuju před nima, neví tak docela o co mi jde.

A zvláštní taky je, že mám neodbytný pocit "takhle je to správně a kdo to nemá, s tím je něco na pováženou". A že když se podívám na sebe, tak to právě nevidím tak docela, akorát to cítím něco jako "to je být doma"

Když se takhle podívám do ostatních lidí (třeba nejdřív neznámých) tak to tam někdy vidím a někdy je to třeba jen málo. Někteří to tam buď nemají nebo to tam necítim. Většinou mám s takovými lidmi taky pocity nebezpečí nebo že jsou to tací "kterým bych se prostě radši vyhnul".

Hmm, znáte to někdo ?
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    VEROUNKA: :-))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    neco pro obveseleni :)

aneb jak to vypada, kdyz nekomu chcete porad cpat, ze ho mate radi :)))
    http://www.youtube.com/watch?v=1cH8hfobcUs&feature=related

s velmi vtipnou vetou na zaver :D
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    diky, a diky za pochopeni :))) zitra sthnu a omkrnu :)
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam