• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: zvyky, stereotypy v tomhle pojetí.
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: jo jasněěěě, a ono se může v člověku zvrtnout právě to s myšlením co jsem zač. Že potom si začne myslet, že jenom ego je to "já jsem". A to se stává možná jako fenomén nejčastěji.

Brrr, tak to by bylo nanic... No i když. Ono takový člověk to vlastně vůbec nemusí poznat a špatně mu taky být nemusí. Hmmmmmmmm
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    se s dovolenim z tehle diskuze vzdalim, pac me to opravdu pripada ted jenom jako bohapuste plytke a nudne filozofovani :) toz treba i poklidne filozofujte dal :)

nicmene budiz blahoslaven kazdy, kdo pochopi podstatu archetypu ;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: nice;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: nu, ego tedy rozhodne neni celym JA. o zbavovani (potreni) ega se v duchovni literature prevazne hovori v tom vyznamu, ze je ego pouze soucasti tohohle ja (to je ten z kolektivni jednoty vynaty a mozna jenom iluzorni subjekt :) )
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    tedy rikam - je to potreba - coz plati samozrejme pouze pro ty jedince, kteri jsou si tohohle vedomi. ale tak je tomu se vsim :)
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: takže vpodstatě zvyky, říkam to dobře ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    myslim, ze zdravy clovek se rozhodne ega zbavit nechce. ego je potreba akorat definitivne integrovat, tj. ucinit ho i na vedome urovni zakladem skutecne existence subjektu, kterym zdaleka neni jenom ego (ego je zpusob tehle existence ve vazbe k hmote, asi tak nejak na zpusob duchovnich emanaci ve hmote). takove integrovane ego samozrejme nejprve musi byt zdrave. ale pak muze pusobit jako dobra zakladna pro dalsi "individualizovane" vrstvy ducha srocene v nasem JA JSEM :), kterezto jsou potom na ruznych urovnich mostem k mene individualizovanym formam vedomi, mostem s bohem.
    GAF
    GAF --- ---
    Mně to přijde, že kdo tohle říká se chce zbavit nějaké složky toho ega. Ne celýho. Třeba že má tendence se nasírat i v malých příležitostech a ty horší třeba už ho rozkládaj. Třeba má někde v mozkodrátech zásek a ten dobarvuje jeho ego do hustých a těžkých a únavných podob co mu berou energii kam se podívá.

Tak je nasnadě, že si to nějak odzásekuje a když už to jde, že to tím kdysi zaseklým místem proudí tak už má docel dobré ego. Třeba takhle, no.

Ale zbavovat se celýho ega. To nevim proč. Třeba i takoví se najdou, co to chtěj nebo potřebujou. Může být pěkný nebýt vůbec řízený zvyky a přesto nějak divotvorně eeee, možná právě proto nějak divotvorně, používat třeba intucii či co.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: Ego je archetypální zvíře v člověku, uvíznutí ducha v hmotě. Ego převádí podněty vnějšího prostředí do emocí. Kdo je ovládán egem, má velmi předvídatelné reakce typu podmíněného reflexu. Žádné zvíře není apriori špatný.
    Takhle nějak to cítím :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    :))) chces se ptat, co je iluze a co neni? ;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    jeste jedna otazka do pranice;))))
    kdo si myslite,ze se chce zbavit ega?neni to zase jenom ego,nebo spise iluze ega(souhrn urcitych jevu)ktere se snazi touto hrou prezit a zivi se s ni?protoze jenom tak muzou existovat,ale jakmile prijde pochopeni,laska a prijet,jiz dale nemaji smysl?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    CHORCHEOS: hm, rekla bych, ze traumata, ktera se vraci, zpracovana nejsou. ale ona je to prace povetsinou na dlouho, takze ... s nadsenim do toho :))) navic to neni nezabavne :))

uz jenom treba mit "v sobe" neco, co myslis, ze nejsi ty (ego), a tohle usmernovat, jako by to bylo neco, na co se divas zvenku, to nezni moc dobre ;), me teda osobne... ale treba to takhle, jak jsem to napsala, necitis, ze jo :)
    GAF
    GAF --- ---
    RANGDROL: aha, vlastně tak no...
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: hele, člověče a co když to je tak, že ego je správná věc jenomže se lidem často zvrtne jeho používání a jak se to - jeho složení ?

(já totiž nevěřim, že ego je apriori špatný)

A každopádně, jako co teda je ego ? (možná že nevim, o čem mluvíš, protože si termín ego špatně vykládam)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    jeste trochu reklamy

od rijna poradam tento kurz v praze a jeste je jedno volne misto;)

http://www.lifesource.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=30
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    hm, sám v sobě cítím ego asi jako nástroj. Uvědomuju si ho, ale zároveň si uvědomuju, že to nejsem já, takže ho obvykle mohu usměrňovat.
    S tím uzdravováním traumat je to takový zrádný, leccos jsem si již odžil, mělo by to být za mnou, ale mají tendence se občas vracet, mršky :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    tedy rikam ja (aby bylo jasno) :))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    pac cokoliv jinyho je filozofie. a jakakoliv filozofie bez impaktu v praxi je stejna ztrata casu jako treba hodinova diskuze s jirim paroubkem :) nebo mnohdy nejakym "kamosem" na baru ;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL:
    zjednodusujes, ale je to vystizny, strucny a v zasade spravny, co k tomu taky jinak rict.

CHORCHEOS: ta otazka sama o sobe je takova zradna, ja bych se v tom nebabrala, kor kdyz jako priklad uvadis nejake jine lidi, a co ze oni delaji... tak se asi odpovedi nedoberes. vetsinou si lidi mysli, ze kdyz nekdo nema ego, vypada to jinak, nez jak ty popisujes (treba lidi, kteri se rozdaji).

no podstatny asi je, co je ego v tobe, jak ho citis v sobe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam