• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    rozbalit záhlaví
    2MEK
    2MEK --- ---
    Tak mi to nedalo, hodil jsem to do vyhledavani a ta Panda se porad necha pod 900 Kc za den, to je jeste docela hratelny. Ale to auto je fakt prtavy, ne kazdej by se tam narval. A taky to do kopce jede tak 50 kmh :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    UGLUGF: Byl jsem tam (severovychod) cca 8 let zpatky s podobne starym synem a vubec si to bez auta nedokazu predstavit. Kazdej den jina plaz, auto na parkaci hned pred ni, easy. Cenove to tehdy vyslo na par korun, ale mel jsem Pandu :)
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    UGLUGF: Jen ještě doplním, že poptávám dopravu za účelem výletů - mezi městečky, k jeskyním, plážím, apod. Plánujeme semi-aktivní dovolenou, jak jen nám to synek dovolí. :)
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Poprosím o váše zkušenosti.
    Na konci září letíme s ženou a (tou dobou) 10 měsíčním synátorem na 14 dní na Sardinii (přílet Cagliary). Do teď jsme byli zvyklí se během cestování ohřát najednom místě max 2-3 dny, ale tentokrát kvůli malýmu plánujeme pravděpodobně co týden to jedno ubytko.
    Ještě nemám Sardinii úplně nastudovanou, ale předpokládám, že budeme chtít začít na severovýchodním pobřeží. Plánovali jsme si půjčit auto, ale když jsem viděl ty ceny + když vezmu v potaz, že ho pravděpodobně nebudeme používat každý den, napadala mě možnost se po ostrově pohybovat jejich regionálními spoji (vlak + bus, taxi). Pokud bychom jeli ve dvou tak vůbec neřeším, ale takhle s prckem raději prověřuji- máte zkušenost jako moc dobře infrastrukturá regionálních spojů na Sardii funguje? Dá se spolehnout na jízdí řády? Jakého dopravce byste doporučili? Máte zkušenost se sazbami místních taxikářů? Kolik si jsou schopni říct za delší trasy (30km)? Z Cagliary na sever počítám, že se dostanem TRENITALIA vlakem, dál jsem se zatím nedostal.
    Budu rád za jakýkoliv feedback.

    Děkuju
    VELADA
    VELADA --- ---
    TATEREZA: toe jak český dráhy.. pes fixně za 30.. takže když jedeš z Horní Dolní do Dolní Horní par kiláků, platíš třeba 20 korun ty a pes o půlku víc :-)))
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    VELADA: jasně no.
    ale za psy jsem ale zaplatila víc než za lidi (docela vtipný:), takže bez nich by ta cesta byla cca o třetinu levnější a kdybych měla trošku otevřenější možnost návratu, tak koupim taky last minute na místě....myslím, že by bylo možný se tak vejít do 150 tam i zpět...
    VELADA
    VELADA --- ---
    TATEREZA: asi sis už sama odpověděla.. 200€ jen za to se tam dostat? Za to já naplnim třikrát nádrž a dojedu z Čech k Atlantiku.. Na ostrovech čekej v obytkách jen takzvanou střední třídu. Pro socka travellers to je prostě drahý.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    dík moc všem.
    nakonec jsme ani tam ani zpátky kabinu neruvali (asi se musí koupit lístek víc dopředu).
    jeli jsme teda obě noční, jednu jsme spali nahoře na palubě venku v nejzapadlejším koutě na karimatkách a zpátky v nějaký restošce na gauči.. a zvládlo se to nějak v pohodě. žádný kotce jsme ani nikde nenašli (corcsica ferries a grimaldi lines).

    jinak po cestě tam jsme kupovali lístek až na místě (cca dvě hoďky před odjezdem), protože jsem nevěděli, jak to stihneme, a byl mnohem levnější, než se dal sehnat na netu (pod 100 euro pro dva lidi, dva psy a velký auto). naopak zpátky jsme nákup nechali na poslední chvíli a potřebovali jsme stihnout jeden konkrétní trajekt, tak se cena vyšplhala na 180..

    jinak sardinie super! ale byli tam jen samý důchodci v obytňácích, žádný mlaďoši:) čím to?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TATEREZA: jeli jsme cestu tam bez kajuty přes den, byl to hroznej vopruz jak pro nás, tak pro psa. Cestu zpět jsme jeli s kajutou přes noc - mají speciální kajuty s linem na zemi pro lidi se psy a za nás osobně stokrát lepší. Normálně jsme se vychrapali a ráno nás vykopli.
    Jen ať už pojedeš jakkoliv, tak psa předtím pořádně vyvenči. Nahoře na palubě je pro psy místo na potřebu - tak 2x1 metr s kaminkama a dvěma tyčema na ochcani. Můj pes to radši držel...
    FEEX
    FEEX --- ---
    TATEREZA: kajutu netřeba, naopak do kajutu nesmí, kromě speciál pet kajuty, správně by měli být zavření na horní palubě v takových kotcich, většinou ale není problem si s nima najít nejsky místo stranou na v vnitřní palubě, obecně lepší jezdit nočním trajektem. V aute zůstat nesmí..
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    TATEREZA: jeli jsme se psy na korsiku a žádná kajuta netřeba, i když už si tedy nepamatuji společnost.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    zdárek, nemáte někdo info o tom, jak je to na trajektu na sardinii se psem? respektive s dvěma psama, velkejma. vidím, že je tam můžu na lístku nakliknout a napalí to cenu. jde to tim považovat za vyřešený? někde jsem totiž četla, že se psem si člověk musí povinně koupit kajutu, ale na ofiko stránkách jsem nic takovýho nenašla...a jaká je pak ta cesta případně bez kajuty? musej bejt zavřený v autě nebo je tam můžu vytáhnout? moc díky za všechny poznatky:)

    a pak se zeptám, jestli nemáte někdo aktuální zkušenost s cestováním trajektem teď od 1. září, kdy tam platěj covid pasy...
    DYNK
    DYNK --- ---
    KRYSIK: Potkal jsem tam v kempech letos par polaku a nemcu v obytnakach na italskych znackach, takze predpokladam, ze pujcovna tam bude. Nicmene vyzkousel bych i https://indiecampers.com/, coz je neco jako P2P pujcovna. Treba by mohla vychazet rozumne.
    KRYSIK
    KRYSIK --- ---
    VELADA: poslal jsem pár poptávek a pod 600€ na 5dní jsem se nedostal.. takže auto a kemp..díky
    VELADA
    VELADA --- ---
    KRYSIK: z jara jsem koukala na Sardinii na ceny aut a je to strašná darda. Jakože minivan 800 € na týden a podobny humory..
    KRYSIK
    KRYSIK --- ---
    Vypadá to na mrtvé auditko, ale třeba někdo poradí... někdo nedávnou zkušenost s půjčením karavanu na Sardinii? Díky
    HANYSEK23
    HANYSEK23 --- ---
    Ahoj. Nejel jste někdo v poslední době na Sardinii? Zajímá mě jak trajekt a kolik je tam lidi. Díkes.
    ADRIENE
    ADRIENE --- ---
    Restonica, Lac de Melu

    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    LUISA: no dost se to tam klikatísamy serpentyny,ale na většině cest se vytočite. Ja byl s bremerem-6m bez problemu a vyhnul jsem se bez problemu i autobusum a nakladakum. Obcas je i jednosměrka na dohled=vidiš jestli ten usek nekdo jede v protisměru. V zimě je doprava malá,v lete narvano,ale i spousty obytnáků.Taky se v horach kde neni videt za roh,troubí do zataček,stejne jako treba v asii. Jinak s tou prací-my zkoušely něco najit a behem 4měsícu jsme zbirali chvilu jen kiwi. Vsude jinde chteli domluvu 2měsice předem. Přes "pole empolois" se da zkusit taky ale my neměli to stesti- ostatně jsme spíš cestovali-tracky,plaze apd. A nezapominej ze pro mandarinky si musi dojet nakladak/kamion a ti se vytočit i otočit někde musí. Nekde mam i kontakty na nějaký farmy-kdyby byl zajem zkusim dohledat. Taky sa chystam ,ale to zavisí na vyvaření dodavky a stk-coz asi do zimy nevyjde.
    No a ještě je dobry umět francousky-to byl dost duvod našeho neuspěchu s prací. Taky jsme se třeba domluvily s farmařema a po měsici dvou kdy jsme se měli začit, tak že už maji plno....
    LUISA
    LUISA --- ---
    ahoj, planujeme jet na mandarinky na podzim na korsiku...jedeme ale obytnejma nakladakama..nejmensi 7,5m..zaslechla jsem, ze je tam problem se silnicema..resp. ze je docela mozny,ze se nevytocime..nevite o tom podrobnosti..nejsou treba pole s madarinkama nekde na okraji a do vnitrozemi se treba vubec nemusi? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam