• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    rozbalit záhlaví
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    FLIPPER: Super, dík! Prověřim. Jinak už mam naplánovanej špacír po Supramonte a Golfo di Orosei, už se třesu;)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    BRANCALEONE: loni na zacatku cervna jsme leteli za circa 4.7k ... Praha - Milano - Olbia a zpet ... letenky jsme kupovali tak 2 mesice predem ...
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    Nejlepší cesta na Sardinii bez auta? Mně to zatim vychází takto: bus do Vídně a pak letadlo do Olbie, tušim Berlin Air nebo tak nějak. Celkem 6.000,- zpáteční. Nějaký jiný názor?
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    FLIPPER: Dík, koukal jsem na to. Ale mam obavu, že je to na mě moc těžký. Já jsem spíš obyčejnej turista, na skály ani nemam žádnou výbavu.
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    Jinak bych byl vděčnej za jakýkoliv tipy na treky po Sardiniii. Díky předem!!
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    Nevíte někdo, kde sehnat co nejpodrobnější turistický mapy Sardinie (Supramonte)? Kdyby někdo měl a chtěl se toho zbavit, rád odkoupim. Pošta. Dík.
    FREEPIDA
    FREEPIDA --- ---
    Korsika - Bavella

    FREEPIDA
    FREEPIDA --- ---
    Korsika-Bavella

    FREEPIDA
    FREEPIDA --- ---
    korsický flegmatický tur

    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    MRQ: Hezke hezke:), ja byl ve vrcholnem lete, jiz ma druha navsteva na tomto prekrasnem miste, ktere opravdu povazuji za evropsky raj:). taky pridam nejake fotky http://sisinecek.rajce.idnes.cz/Korsika_2009/
    MRQ
    MRQ --- ---
    nějaké foto z GR20 a i jiných míst korsiky = museli jsme cca v půlce kvůli zvrtnuté noze výšlap ukončit ... takže celý výlet se bude časem opakovat ;)
    http://picasaweb.google.cz/tomas.machovsky/Korsika09?authkey=Gv1sRgCOaq0YH1yuDNUw#

    druhá půlka výpravy to došla v pořádku, vyfluslí ale byli pořádně ;)
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ahoj všem, taky jsme se teď vrátili z korsiky a taky jsme nadšení, i když jsem na ni měli jenom týden a to je sakra málo. Souhlas s
    REN_REN: přelom září/října fakt super, turistů pomálu. Od místních jsme se dozvěděli, že v červenci/srpnu k běžným 250 000 obyvatel přibyde 5-6milionů turistů, což si fakt nedokážu představit. Jeden den jsme přecházeli kousek GR 20 a potkali jsme asi 20 lidí - kdo jste tam byl v sezóně, jak to může fungovat? Po těch úzkých cestičkách se musí chodit ve frontě, ne?
    Jinak spali jsme každou noc jinde, dvakrát v horách na chatě (taky lepší teď po sezóně, z většiny chat odchází po začátku října správce a zanechá ji opuštěnou, ale otevřenou a vybavenou vším potřebným - matrace, plyn - a člověk za to neplatí 10 E), a dvakrát v kempu (v Bonifaciu jsme přisli asi v 21:30 a nikdo po nás peníze nechtěl). Jinde spaní bez problémů, našli jsme dobré místo i v Bastie, ale chce to chuť hledat a nebýt moc náročný na komfort.
    Rozhodně Korsiku můžu každému jenom doporučit. Hory jsou úžasný, došli jsme téměř na vrchol Monte Cintu (kolem 2700 mnm) a zvládli jsme to dobře, i když jsme oba takoví počítačoví povaleči.
    Ještě poznámka k dopravě - téměř celou cestu jsme stopovali a šlo to velmi dobře, na Korsice není velkých silnic mnoho, takže není těžké najít místo, kde všechna auta jedou vaším směrem. Brali nás téměř bez vyjímky místní a setkávání s nimi bylo velmi příjemné.
    REN_REN
    REN_REN --- ---
    TABO: ruzne, ale vzdycky pod strechou, v posteli s perinou :) kempy, hotely, chambres d´hotes.. jo a jednou jsme teda spali na mori v kajute pri ceste na sardinii :))
    TABO
    TABO --- ---
    REN_REN: a kde jste spali? dalo se v zari nejak i mimo kempy, na plazi, nebo tak?
    MRQ
    MRQ --- ---
    REN_REN: a co teprv ty hory! taky jsme byli... paráda
    REN_REN
    REN_REN --- ---
    projeli jsme zhruba celou: Bonifacio, Porto Vecchio, pres horsky masiv l´Osledale a Bavellu do Corte, pak na zapad do Porta a pak na sever pres Calvi a Galerii do St. Florent a z Bastie jsme odjizdeli..

    vrele doporucuju, konec zari ideal - stale 27-30°C, teply more, nikde zadny davy turistu, prazdy plaze..
    REN_REN
    REN_REN --- ---
    právě jsme se vrátili z korsiky a musím říct - nad všechna má očekávání! PECKA!! :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jinak nějaký rozumy okolo treku Sellvagio Blu na Sardinii jsem shrnul tady - http://www.velehory.cz/zeme/italie/po-vapencovych-utesech-nad-golfo-di-orosei-selvaggio-blu
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    já tam byl na konci září a vývoj počasí v horách byl každý den v podstatě stejný ... ráno modrá obloha, dopoledne kumulace oblačnosti okolo hřebenů hor a odpoledne zataženo případně déšť až bouřka ... večer se zase vyčasilo ...

    potom dole u moře se počasí během dne neměnilo ... bylo buď celý den hezky nebo celý den zataženo ... tak půl na půl ty dny ...
    YANKEEE
    YANKEEE --- ---
    hehe, na začátku října :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam