• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    XANAX
    XANAX --- ---
    Zdar, někdo nějaký tipy na freecamping dostupnej pro obytku na Korsice?
    Připadne naky fajn campsites?
    Díky!!!
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    Ahoj, je tu nekdo kdo zije trvale na Korsice prosim?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    byl jste pls někdo na Sardinii v druhe pulce listopadu? Sehnal jsem naky super levny letenky a cca. na tyden se tam pojedu mrknout. Pocasi predpokladam dost promenlive, loni byly naky tajfuny ;) Doporucite nekdo nejaky trek na 3-4 dni? Diky
    STORM2
    STORM2 --- ---
    zdravim, zitra vyrazim na GR20, jdu od severu. nekdo kdo se taky chysta? pripadne nejaky last minute info o kterym bych mel vedet?

    jsou dve veci ktery se mi nepodarilo s jistotou zjistit:
    - jak je to se shelterama ted mimo sezonu. vim ze jsou otevreny celorocne, bez obsluhy, ale nepochopil jsem jestli jsou ted zadarmo nebo se i mimo sezonu musi platit.
    - jak se v rijnu v horach pohybujou nocni teploty. podle meteofrance je tam v noci kolem 15 stupnu ale to se mi nechce zdat...
    STORM2
    STORM2 --- ---
    MEDWYN: cau, tady mas lonely planet italy, kapitolu o sardinii v pdf. bohuzel mam jen edici 2008. http://uloz.to/xQYUx7pk/italy-sardinia-v1-m56577569830517639-rar
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Nemate nekdo papiroveho nebo ebook pruvodce po Sardinii na pujceni? Praha. Letime tam za 3 tydny jen tak s malym kufrem a zrovna planujeme vylety. Zaciname v Olbii. Nejake tipy, co za 5 dni na miste musime videt? Nebo tipy na nejaky budget ale dustojny ubytovani? Pocitame i treba na dva dny s autem... Diky diky!
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    FLIPPER: to lezeni jsem uz vykoumal - v podstate odejdes z gorolitze na golgo a sejdes do cala sisine kolem reciste a nemusis lizt nic. to je varianta, kdyz tam nikoho s lanem nepotkam.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    LOPIN: šli jsme to v květnu 2009 a bez horolezecký výbavy, obsahující mimo jiné dvě alespoň 40m dlouhá lana, to nejde projít. mimo ta slanění, která nejdou obejít, jsou tam i lezecký úseky. od nápadu projít to sám, bych tě chtěl důrazně odradit - je tam spousta rizik, který dokážou tenhle špacír proměnit v boj o holej - nedostatek vody, záměrně špatné značení, nehostinný povrch vápencové kry, vedro, téměř žádný lidi etc - nikdy jsem nešel extrémnější trek.

    více tady - http://www.pohora.cz/pohora/po-vapencovych-utesech-nad-golfo-di-orosei-selvaggio-blu/

    průvodce v poště.

    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ahoj sel nekdo selvagio blu? chtel bych to dat, ale useky s lanem nejak obejit, protoze nemam moznost s sebou vzit, takze budto nekoho potkat a slanit na jeho lane nebo to obejit. Pripadne nejakyh mapky planky, mam z netu, ale kdybyste mel nekdo treba pruvodce, tak bych rad pujcil. diky
    KATCHENQA
    KATCHENQA --- ---
    Pár free fleků z naší cesty po Sardinii
    Na plážích se dá přespat téměř všude, opuštěnější je určitě víc severní a hlavně západní pobřeží. Vnitrozemí je téměř bez turistů, krásná příroda. Spali jsme především na pláži, občas i v autě a neměli jsme nikde žádný problém, celkově italové jsou v klidu :)

    Cala Sarraiana
    41.086744, 8.984201
    Na severním pobřeží, možnost spaní v autě na parkovišti nebo na některé z krásných malých plážiček v celé zátoce. Snad nejkrásnější místo z celé Sardinie.


    Spiagga della Frana (poblíž Palmadula)
    40.766148, 8.167013
    Pláž na SZ pobřeží. Na útesu se dá kempovat a pěšinkou se dostat na tuhle pláž. I přes den byla opuštěná ale hodně tam foukalo.


    Lago del Temo (Monteleone della Roccia)
    40.468807, 8.537401
    Klidné místo u jezera, kousek od Alghero. Dá se zaparkovat v sadu, ale asi bych tam nebyla více dní, jezdí tam rybáři.


    Bláž u Bosy
    40.333431, 8.434395
    Malinká pláž, na kterou se musí sejít z parkoviště - docela dálka. Na pláži jsou trochu řasy, ale téměř nikdo tam neni a v noci je tam klídeček :)


    Pláž u Marina di Torre Grando
    39.899306, 8.529599
    Kousek před Oristanem je dlouhá písečná pláž, příjezd je za městem Torre Grando a pak už se dá jít kamkoliv. Není to bůh ví jak krásný, ale v klidu se tam dá přespat.

    Costa Verde
    Costa Verde je na západním pobřeží a je to hodně pustý a je tam spousta krásných míst, kde se dá přespat. Občas jsou tam jen prašné cesty. Krásná pláž je třeba u opuštěného hotelu - Funtanazza (39.614892, 8.467026).

    nebo pláž Scivu (39.494671, 8.413706), která je více turistická a platí se parkovné 5 EUR, ale je tak obrovská, že už za útesem není ani živáčka a je to tam nádherný. Navíc vychlazený pivo v baru a sprcha taky nemusí být k zahození :)


    Poloostrov u Murta Maria
    40.917325, 9.631540
    Západní pobřeží pod Olbií je turističtější, nicméně i tady se dá najít boží pláž kousek od města Murta Maria. Cesta je horší, takže my s Octavkou a Fordem Galaxy jsme to vzdali a zaparkovali cca 500 m od pláže a šli pěšky. Pláže jsou tu 2 a obě nádherné, přes den docela oblíbené, ale v noci klid.


    Piniový lesík před Orosei
    40.341911, 9.685583
    Okolo celé pláže se táhne řeka a než se silnice úplně vzdálí od pobřeží je tam vstup na pláž s nějakým barem a před ním je piknikový areál v borovém hájku. Je to kousek od pláže a dá se tam zajet autem, kempovat a grilovat u velkého kamenného stolu.
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    KOCKODAN: imho zapad, vychodni pobrezi je rovny a tudiz se tu soustredi vetsina prumyslu. Tzn zapad divocejsi s mensim obydlenim. V kempu sme spali jen jednou a to ve vnitrozemi, kemp moc hezkej, takze jinak kempy nemuzu hodnotit.
    KOCKODAN
    KOCKODAN --- ---
    nazdárek,poradíte ještě prosím, jestli lepší západ či východ ostrova? eventuelně nejlevnější:) ale dobrý kempy?půjdeme totiž pěšky, předem děkuji a pěkný den ubrečený:(
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ahoj, nemeli byste na pujceni pruvodce/mapy supramonte a orosei na sardinii? dekuju
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KOCKODAN: my jsme neměli problém, akorát na jedné pláži nás vyhodil asi její boss, ale tam stejně strašlivě foukalo:)
    KOCKODAN
    KOCKODAN --- ---
    takže normálka:)))),né díky a Pan Bůh Oplat:))))))))))))))),DĚKUJU TI
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    KOCKODAN: když nebudete někomu na ocich tak to vůbec nereste a spete kde je libo
    KOCKODAN
    KOCKODAN --- ---
    nazdárek lidičky,potřeboval bych vědět prosim vás,jak je to s volnym pospávánim venku na Korsice?jedeme tam s přítelkyní koncem měsíce a rádi bys me to věděli aby nás tam někdo nezačal Prudit:(,předem díky a at se dáří LIDI:))))
    KETA
    KETA --- ---
    MEY: jak tam budete dlouho? my jeli obytňákem a snažili se objet celý ostrov, ale všechno stihnout nejde :) byli jsme tam až od půlky do konce září, takže i na hodně oblíbených místech bylo lidí pomálu
    Mně osobně se nejvíc líbily pláže na SV pobřezí - Costa Smeralda (smaragdové pobřeží - a to doslova). Konkrétně jsme zakempovali na Porto Taverna.


    Dál na JV je u národního přírodního parku městečko Cala Gonone. Odtud jezdí výletní lodě mj. na Cala Luna. My si teda dali párhodinový trek a přespali pak v tý jeskyni. Romantika hadr :)




    A na SZ je výběžek a městečko Stintino. Taky nádherné pláže.
    JANEGAS
    JANEGAS --- ---
    MEY: ještě jde o to co tam chcete dělat, zda koupání, nebo surfování nebo památky?..
    JANEGAS
    JANEGAS --- ---
    MEY: jih je nejlepší z celý Sardinie, je tam málo lidí a tepleji krásný velký pláže! ubytujte se dole a jezděte okolo po plážích když pojedete nahoru je to více zalidněný a jede se docela dlouho je tam jedna dálnice která vede uprostřed směr nahoru a buď po ní což je rychlejší pokud chceš na sever, ale nic moc neuvidíš.. nebo se dá jet mimo ní a to se jede nádhernýma horama fakt pecka.. kupte si mapu a koukněte na místa okolo kde budete.. s mapou sami odhadnete kde by to mohlo být pěkný.. koukejte na výšku protože z tý cesty horama je to k moři většinou dost daleko z kopce a zase zpět. Dle je to fakt nejlepší ;) kdyžtak koukni ke mě na fb na fotky a nebo klidně napiš co by vás zajímalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam