• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COURTZahradní jezírka
    TAZZ
    TAZZ --- ---
    AGOG: Jak to bude velké? Já kopal své první jezírko ve 12 letech. Je to tvar přibližně elipsy 1.7x1.2m, hloubka 60 cm, polypropylenová folie. Druhé je pak trochu větší - 2.5x1.5m, hloubka 1.5m, betonové.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak já se brzo přidám, už kopu :) No brzo, nevím jestli to letos dokončím, spíše příští jaro, je to moc práce pro jednoho.
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    Prosim vas nemate nekdo prembozeny koi kapry shanim 3ks asi tak 15cm thx
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SMOOKE: takze samodomo? ja prave chtela neco kouúit, aby to jezirko bylo hezky a ne moc zasrany, ale vubec se nevyznam v tom co je potreba....
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    tak pod 1.1m uz puda nepromrzne (proto se vodovody davaji do teto hloubky) a filtraci? No doma mam udelanou piskovou (kameny + sterk) filtraci z velkeho sudu+ prepad. Samotny pisek na filtraci moc nedoporucuju snadno se zanasi a je s tim moc prace.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Želva nádherná bezproblémů přežije v jezírkách o hloubce 150cm a více. Několikrát se nám stalo, že na vodě jsem potkali několik želv v řekách :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SMOOKE: no ja to taky nevidim, hlavne s tim jak jsou kolisave zimy. ale cetla jsem nekde navod ze lze doprostred bazenu dat na dno sud - tim udelas velmi hluboke misto kam az to nepromrzne a tam zelvy muzou prespat. ale riskovat to radsi nebudu=)

    a co ta filtrace? to je hlavni co me zajima.....
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    LIMONADA: pro zelvu bych doporucoval kaucukovou folii a prezimovani zelv venku, v nasich podminkach nevidim moc uspesne...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    koukam ze diskuze je trosku mrtva, ale i tak to zkusim...
    planuju na zahradu jezirko urcene pro zelvu nadhernou, mozna do budoucna pro dve.
    dost si hraju s myslenkou udelat ho tak aby v nem zelvy mohly i prezimovat, ale nevim jestli je to uplne dobry napad, idealne bych to videla pro pobyt zelvy od dubna do rijna.
    takze par veci co sem si nacetla - cim vetsi tim lepsi, nutny vylez pro zelvu (nejaky pozvolny aspon nekde), nutne ohrazeni (chci esteticky, asi kuly). zelva nadela pri krmeni celkem bordel, a rada bych jezirko udrzela ciste - samozrejme muze byt nejaky kal u dna.

    takze dotazy: je lepsi koupit jezirko plastove, pripadne set plastove jezirko s filtraci, nebo je lepsi delat foliove a koupit filtrac zvlast? jak to udelat? do jake castky se vlezu? kdyz si kameny posbiram, pisek doma nejaky mame na podklad....
    jde samozrejme o to, ze zelva ma celkem ostry drapy a bojim se aby folii neproskrabla...
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    HOLATKO: esiva je to to co myslim, tak musis vytvorit "filtr"; vetsinou je to plastova nadoba, ve ktere je nekolik druhu materialu s velkym povrchem, kde ty bakterie ziji a krz to cerpadylkem zenes vodu. cena je vysoka kvuli ty plastovy nadobe, cerpadlu a vytvoreni toho systemu (nejaky potrubní systém). je to vetsi zasah. zvlast pokud chces aby ti trubky nevedly pres okraj jezirka vrchem tak budes muset vic "hrabnout" do toho jezirka jako takového.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    COURT: Normálně tu záplatu přivaříš ke zbytku fólie buď horkým vzduchem nebo žehličkou (přes celofán) a bude to držet jako předtím
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COURT: záležív na tom, jakou máš folii, ale většina z nich se dá opravit záplatováním, kvalita by měla zůstat stejná - koneckonců, když tu folii pokládáš, tak taky lepíš jednotlivý pruhy k sobě.
    HOFER123
    HOFER123 --- ---
    nevite nekdo, kde se da koupit za rozumnou cenu jezírková fólie plus izolační geotextílie pod ní? popřípadě místo, kde to svaří přímo na míru. jižní čechy ideální... díky
    HOLATKO
    HOLATKO --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s pěstováním čistících bakterií? nebo třeba nápady jak by se to dalo praktikovat. Moje jezírko je tak trochu větší, ale rád bych, aby v něm voda byla o trochu čistší. Dělám v zahradnictví a musím říct, že rozdíl v jezírkách před a po použítí bakterií je opravdu velký. Tak jsem si říkal, že bych si je sehnal, ale když jsem to konzultoval se šéfem, kterej by mi je dal za nákupku, zjistil jsem, že by mě to vyšlo asi tak na patnáct litrů, což si asi zas tak úplně dovolit nemůžu. Možná, že je pěstování bakterií v domácích podmínkách nezvládnutelné, ale i tak by mě zajímalo jestli o tom někdo neví víc. Díky!
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    SMOOKE: Ah. Thank you, captain Obvious :D
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    MORIARTY: chlape je rozdil mezi karasem a koi kaprem- karas je plevelna ryba, ktera je schopna prezit o moc vic nez koi kapr, kterej diky slechteni je dost slabej
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    SMOOKE: Fajn, domluvime se, myslim ze to nebude problem.
    MORIARTY: Zhruba podobne to vypada u nas...
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    Detska moje mile, prosim vas vsecky, jesti se chcete kojaku zbavit ja bych si opravdu nejake vzal... Jeste takle pred zimou - posta dikes
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já koi kapry nechci, i jinak se mi tam ty prasátka za rok už ani nevejdou. Rozmnožuje se to strašnou rychlostí. Z původních dvanácti karasů je jich tam asi čtyřicet.



    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    TERRANCE: uvar jim kolinka preci jenom je to japonsky sladkovodni prase :) a ja bych nejake do jezirka bral
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam