• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALAndrogyni + Hermafrodité
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    ITHIL: To máš pravdu, to mi úplně vypadlo :-D
    Už jsem strávila nejedno cestování Prahou tím, že jsem studovala, kolik ženských identifikuju za ženy vlastně jenom kvůli oblečení, líčení, šperkům a delším vlasům. Bylo by možné, že ty všudypřítomné modelky nezkreslují jenom představu správných tělesných proporcí, ale i toho, jak vypadá ženský obličej?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Vzhledem k tomu, že výraznější tloušťka způsobuje hormonální nerovnováhu, která se nezřídka projevuje i navenek (náznaky ňader a vysoký hlásek u chlapců, ochlupení mužského typu u děvčat), tak vlastně asi i jo.
    ITHIL
    ITHIL --- ---
    já bych tu otázku možná ještě rozšířila i když až trochu ad absurdum. dají se za androgyny považovat některé obtloustlé postavičky sportovně oblečených čechů s květákem na hlavě? často mám opravdu problém určit co to sakra je ať se dívám z jaké chci strany a poznám to až podle hlasu. párkrát se mi povedlo se i parádně seknout, ale to především u obtloustlých dětiček, při oslovení.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    ARGANNAH: Tak každý na to má svůj pohled, mě právě zajímalo, co je to třeba podle Tebe.

    Loni na nějakám festivalu jsem na téma lidí mimo škatulky muž/žena viděla moc pěkný dokument, bohužel si nemůžu vzpomenout na jméno. A to bylo hlavně o vrozených fyzických anomáliích a psychice. Jenom o vzhledu to tedy být nemusí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PERTAKOIN: No, já nevím... Kdybychom brali ohled jenom na obličej, bude androgynní víc než polovina dospívajících (pod tím mejkapem jsou ve většině takoví svěží chlapecko-dívčí). A kdyby jenom na psychiku, můžeme za androgyna označit i superchlapa, ze kterého teče testosteron, nebo vykřivkovanou sexbombu, stačí když se tak budou cítit a navléknou se do nějakého neutrálního oděvu... To se mi nezdá ani jedno.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Když už mluvíte o operacích v souvislosti s androgyny (zejména ARGANNAH), co je pro vás tedy "skutečný" androgyn? Jakou váhu má tvář/postava, jakou druhotné pohlavní znaky, a jakou psychika? Souvisí s tím nějak i oblečení?
    Pro mne takhle na internetu, když mluvíme o obrázcích, tedy fyzické stránce věci, je androgyn (resp. androgynní osoba) ten, nad kým zaváhám, jestli je to muž, nebo žena, především podle obličeje. Čím víc váhám, tím víc androgyn. Ne když vypadá jako to druhé než co je, ale když se nemůžu rozhodnout. Druhotné pohlavní znaky mě nezajímají a popravdě mi spíš ruší/vadí, když jsou vidět.
    Crossdressing mě v tomhle tak neoslovuje, ať jde o transvestitismus, transsexualitu, recesi nebo marketing. Chci váhat, bere mě snaha o maximální možnou neutralitu, balancování na ostří světů. Převlékání jednoho za druhé pro mně není androgynie, už to ztrácí to kouzlo představy bytosti, která je obojím a ničím zároveň. Crossdressing někdy zaujme kouzlem klamu nebo tím, že to prostě vypadá dobře (třeba Pejic v těch svatebních šatech), ale už je to něco jiného.
    Ve světě živých lidí pak nabírá na zajímavosti ta psychická stránka. Někdo se snaží oblékat (nebo i vypadat, když k tomu má fyzické předpoklady) genderově neutrálně proto, že se tak dlouhodobě cítí, chová... To je pro mne nejvíc androgyn. Bez ohledu na druhotné pohlavní znaky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KAIRRA: jasně
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    pro mě jsou nejrajcovnější typy jako Cam Damage (ta mě bere dost)

    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ARGANNAH: ale tak to je podle gusta každého zákazníka, že :) Myslím, že na stupnici od mírného crossdressera po hotovou MtF po operacích s prsama a boky (a to už fakt není nic androgynního) je spousta variant, které oslovují stejné množství variant protějšků. Taky mám velice jemné rozlišování a tenkou hranici mezi tím, co rajcuje a tím, co zničehonic odpuzuje, například "prsíčka" řadím do druhé skupiny :))

    Ale obecněji k tématu, možná záleží na tom, jak člověk sám vyhraněný co do preferencí, pak je přítomnost určitých mužských znaků zásadní nebo podružná..
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRPASLICE: Malá prsíčka jsou na mládencích sexy. Do té míry, dokud to ovšem zůstanou mládenci, tzn. postava do V, žádné boky.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    ARGANNAH: No v podstatě právě na tohle, protože nakolik může být crossdressing v podstatě zábavný (líbí se mi ta paralela s intelektuálkami v oblecích, já jsem při psaní doatzu nějak viděla Toyen v pánskejch montérkách), tak mě to právě zase přijde omezeně zajímavé proto, že si to jenom hraje na androgynitu, tedy klidně se přiznám, že mně osobně by naopak přišel zajímavější, kdyby k tomu měl i dívči vnady, tak mě právě zajímal názor dalších návštěvníků auditka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRPASLICE: Možná jsem přesně nepochopila, na co se ptáš. Ale když už jsi tohle téma otevřela, přiznávám, že tihle chlapci pro mě jsou asi tak stejně androgynní, jako musely být intelektuálky a herečky v pánských oblecích a chlapeckém sestřihu pro muže počátku století. Tzn. je to zajímavé, nové, šokující a trochu příjemným způsobem "zvrhlé", ale druhotné pohlavní znaky jsou zachované natolik, aby to bylo pořád ještě sexy (tzn. nejsou to androgynni, jsou to crossdresseři). Což je vidět ve virtuálních světech, když si někdo udělá androgynního avatara, co vypadá v zásadě jako žena, jenom má jinou nálepku, jež naznačuje, že pod virtuální sukénkou jsou virtuální mužské genitálie - tak to mě nechává naprosto chladnou (a potažmo i high class "androgyni" a transky, co už prošli operačním sálem tolikrát, že jim nezbývají žádné druhotné mužské pohlavní znaky). Stas je super - protože je to pořád viditelně chlapec, ať má na sobě makeupu a dívčích šatů, kolik chce. Až mu přioperují prsa a hlavně boky a udělají z něho skutečného androgyna, zcela mě přestane zajímat.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Mě u těhle chlapeckých modelů dámského oblečení fascinuje, jak je to strašlivé pomezí trasvestitismu a extrémně socio-kulturně modelované androgynity docílené tím, že je svým způsobem ideální žena téměř bez vnějších viditelných pohlavních znaků... i když ono se toho obráceně asi doashuje malinko snáz, jenom mi svým způsobem nevyhovuje, jak se to u případů jako tady Stas, IM_MORTAL:, prezentuje jako androgynita (je mi jasné, že si to Im_mortal nevysmyslela, ale je to přejaté odněkud z popisu fotek). Co Vy na to?
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Stas Fedyanin







    AMAZONKAAA
    AMAZONKAAA --- ---
    Jeste jsem nezaregistrovala tady toho Sveda hrajici si na japonskeho transexuala...
    YOHIO – Free listening, videos, concerts, stats and pictures at Last.fm
    http://www.last.fm/music/YOHIO

    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Stav Strashko




    Moar
    F*ck Yeah Stav Strashko
    http://fystavstrashko.tumblr.com/
    Stav Strashko - Today's Androgynous Guy
    http://androgynousguy.blogspot.cz/2013/02/stav-strashko.html
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    Amra Cerkezovic
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    Stella Maxwell
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam