Když už mluvíte o operacích v souvislosti s androgyny (zejména
ARGANNAH), co je pro vás tedy "skutečný" androgyn? Jakou váhu má tvář/postava, jakou druhotné pohlavní znaky, a jakou psychika? Souvisí s tím nějak i oblečení?
Pro mne takhle na internetu, když mluvíme o obrázcích, tedy fyzické stránce věci, je androgyn (resp. androgynní osoba) ten, nad kým zaváhám, jestli je to muž, nebo žena, především podle obličeje. Čím víc váhám, tím víc androgyn. Ne když vypadá jako to druhé než co je, ale když se nemůžu rozhodnout. Druhotné pohlavní znaky mě nezajímají a popravdě mi spíš ruší/vadí, když jsou vidět.
Crossdressing mě v tomhle tak neoslovuje, ať jde o transvestitismus, transsexualitu, recesi nebo marketing. Chci váhat, bere mě snaha o maximální možnou neutralitu, balancování na ostří světů. Převlékání jednoho za druhé pro mně není androgynie, už to ztrácí to kouzlo představy bytosti, která je obojím a ničím zároveň. Crossdressing někdy zaujme kouzlem klamu nebo tím, že to prostě vypadá dobře (třeba Pejic v těch svatebních šatech), ale už je to něco jiného.
Ve světě živých lidí pak nabírá na zajímavosti ta psychická stránka. Někdo se snaží oblékat (nebo i vypadat, když k tomu má fyzické předpoklady) genderově neutrálně proto, že se tak dlouhodobě cítí, chová... To je pro mne nejvíc androgyn. Bez ohledu na druhotné pohlavní znaky.