• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Bechtěrev, revmatoidni a juvenilní artritida a vůbec
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    jojo, zlata horka vana.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    kazdy den jsem vdecny, ze mi zatim staci pri IV. stupni rano horka vana a cviceni.

    drzte se, myslim na vas ;)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ulevi.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    CUTTER: sirny koupele sou docela dobry. sira samotna dodavat v ramci nakoyho doplnku je taky celkem dobry. konopny mazani jediny, co me nejen trochu rozhejba, ale i ulebi od bolesti.
    CUTTER
    CUTTER --- ---
    HOEZO: Ta síra vůbec nesmrdí. Jak se to ale rozmíchá a vypije, je to děsivě hořký. Mě k tomu ještě ten Hrdlička (asi to byl on - nevím, vyzvedávala manželka) doporučil brát tuhleto: http://hrdlickovamedicina.cz/produkt/homeopatikum-msm/, že prý mi to zabere dřív. Dal mi to k tomu v ceně. :-) tak jsem zvědavej.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    CUTTER: o tom zadna, ja mam zase konopny mazani z lekarny prodavany jeste pred legalizací, a s tim obsahem skutecnyho konopí si taky moc nejsu jistej .D ale "smrdi" to podobne, stejne jako by mohla ta tvoje síra ,)
    CUTTER
    CUTTER --- ---
    HOEZO: Pravdu díš. Ale vyzkouším na to cokoli. :)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    CUTTER: nezkoušel, ale osobně jsem hodně skeptický k přípravkům, které mimo jiné všech zázraků mají i: působí na některé druhy rakoviny, je řešením alergií, mírní deprese nebo působí proti některým parazitům...
    CUTTER
    CUTTER --- ---
    Zkoušel někdo tohle?
    Prášek: MSM 1000 g | Hrdlička – přírodní medicína
    http://hrdlickovamedicina.cz/produkt/prasek-msm-850-g/
    Myslím, že to celkem funguje. Čas ale ještě ukáže...
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    nevite, kdyz ma nekdo casecni invalid duchod - muze u toho byt v zahranici?
    vito o prirodnich/zdarma termalech ve spanelsku, severni italii? ja vim jen o Santa fe u granady
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    Neshanite nekdo s castenym.duchodem,kde by vam stacilo cca.19000cistyho. Sekretarka na FAMU. V patek ho.e office. Po-ct odmakat cca.30hod.smlouva je na plny uvazek,ale timto plnenim
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    CHOLE: sakra, takovou praci bych presne chtela...skoda. doted jsem delala na umelecke vysoke skole, takze zkusenosti s detima a jejich vedenim mam:) take s vedením střediska vnitru instituce.
    chci jet na zimu nekam k termalnim pramenum (asi řecko) a po navratu na jare, v lete hledat praci. doufam, ze s invaliditou 1. stupne to pujde jednoduseji. a doufam, ze termalni prameny prirodni a na delsi dobu mi pomohou vic nez lazne na 4 tydny v unoru. jak pise Zwooky, masaze na chvili i jine procedury vcelku nesmyslne. prijela jsem z lazni s uplne rozdivocelou pateri a sla po mesii na dalsi mesic na neschopenku:(
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    ZWOOKY: a dojmy a rozmary? i co se tyka okoli, zazemi a vyziti.
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    Je zde nějaká slečna s ozp tedy alespoň invalidita I.st. Nabízím možnost zaměstnání na plný či zkrácený úvazek ideálně nástup září. Jedná se o práci v malém příjemném kolektivu ve vedení mateřské školky. Více u mě ve zprávě.
    ESFX
    ESFX --- ---
    *kortikoidy ne kortizol - pardon
    ESFX
    ESFX --- ---
    Potýkala jsem se s revmatoidní artritidou od 20 let. Původní diagnóza zněla borelióza, 3 týdny na infekčním oddělení, 3x denně nitrožilně antibiotika. Výsledky boreliózu neprokázaly, CRP a ostatní krevní hodnoty nadprůměrně vysoké i nadále - tudíž zánět v celém těle. Otoky v kolenou, týdenní punkce byly na pravidelném pořádku. Dostala jsem se do ordinace na revmatologii, lékař předepsal hormonální léčbu kortizol - diagnóza revmatoidní artritida. Všechny klouby v těle zasaženy - lokty, kotníky, zápěstí, klíční kosti. Noční bolesti, ranní rozhýbávání, bolestivá chůze, nemohla jsem zvednout ani ruce při česání vlasů. Bylo mi řečeno, že nebudu moci mít děti, prognóza více než špatná, invalidita. Následně mi byla gynekologem diagnostikována rakovina děložního čípku. Biopsie a konizace děložního čípku operativně odstraněno. Vše po třech letech ustoupilo díky naprosté změně životního stylu, skončení vztahu, rozvod, pravidelné sportovní vodní aktivity, soulad a harmonie sama se sebou a seberealizace sebe samé.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    MONOTYPEK: co tady zensky kolem chvalily, tak Karviná a hlavně Jáchymov, ten je pry nejsilnejsi, tak neves hlavu
    CHOLE: dik, trosku jsi me uklidnila, uz jsem tady hazela flintu do zita, ze jsem tady zbytecne
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    DA_ANDRACKA: parafín je dobrý, teplo na kosti obecně v zimě je vhodné. Není vhodný na otoky ale jinak ano. Nejlepší je z procedur individualní TV, rašelina masáž, a skupinový tělocvik i v bazénu, elektroléčba je taky dobrá ideál elektro a biolampa magnety k ničemu. Pojišťovny to dost skrouhly a ty dobrý dražší procedury jsou čím dál míň, v posledních lázních jsem to měla dost stejný tkz asi ani doktor s možným přepisem nic nezmůže. V lázních jde i o spomalení celkového tempa a relax. Já většinou využiju čas a cvičim i sama na pokoji. Každopádně je potřeba počítat se zhoršením přijde vždy a u každého z dlouhodobého hlediska je zlepšení.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    i z pracovních důvodů jsem se rozhodl lázně teď neřešit. nejdřív až na zimu či jaro 2018. prý pro mě bude jen Jáchymov. když by tam byly takovéhle cachtačky, tak bych to bral jako fajn relax měsíc, ale mám obavy, že tam chtějí se mnou cvičit a to by mohlo bolet a rozjet mi záněty jinde než je kontrolovaně držím :))
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    CHOLE:
    BALVAN42:
    tak jsem ted nastoupila v laznich Luhacovice s psoriatickou artritidou a jsem myslela, ze nejvetsi lecebna sila bude v koupelich v nejake lecive vode, pricemz ja i kolegyne tady ma koupele v uhlicite vode 12 x za celou dobu, parafin 6, individual TV 7x, raselinovy zabal s masazi 7x, ..zbytek nejake vyrivky a perlickove koupele (v obycejne vode). tak si rikam, zda mi to jako vubec ma sanci pomoct. jestli nepoprosit doktora, aby vyhodil ty vyrivky obycejny a nedal vic uhlicitych koupelí.
    meli nekde podobny procedury?
    co ten parafin? ten vam sedel?
    obecne jsem myslela, ze na zanety neni horky zrovna dobry....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam