• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    Asi nejznámější indický tanec Bharatanátjam vznikl v Tamilském městě Thandžavúr. Jeho názvev je vlastně složeninou slov BHAva (výraz), RAga (hudba), TAla (rytmus) a NATJAM (dramatické umění). Je založený na pět tisíc let starém spisu - Nátja šástře.Tanec je založen na šedesáti čtyřech základních krocích (adavu), polohách rukou (hasthamudra) a výrazech obličeje (bhávabhinaja). Má tři složky - nritta neboli samotný tanec, kdy se opakují rytmické prvky, nátja neboli abhinaja, což je dramatické umění, plné gest a výrazů obličeje. Nritja je pak kombinací obou předchozích.
    vsechno zajimave na nastence,postupne pridavame
    "Srandičky,srandičky...A co takhle nějaké adavu?"
    rozbalit záhlaví
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Myslím, že nějaké stránky měla Jana (holka, co s ním dělá bharat. leta - jezdí s ním za Mistrem do Indie..... mimochodem, setkali jste se s Ujwalem.

BLACKSPIRIT: Taky to znám, po pár letech vystupuju jen pro přátele a jen párkrát do roka, mám tak možnost přijít pokaždé s něčím jiným a neopakovat se.

add stránky.... nevím, jestli se to nebude bít s Centrem, mohl by třeba s tím mít problémy, mají tam pro tanečníky dost přísná pravidla.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: zatim asi ne.pokud se ti do toho vylozene nechce
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    mi přijde furt stejnej... asi nemám dostatečný odstup, jen pár let :o))

beru to tak, že každého je tolik, kolik je třeba... problém je, když se snaží jít někdo proti původnímu záměru... ale to by se projevilo úbytkem energie např.
    Michal jí má na rozdávání :o) navíc je to jen jeho věc...

vraťme se k Bharata Natyam... myslíte, že má smysl udělat mu nějaké stránky? udělala bych jednoduchý skelet a administraci a mohly bysme to společnými silami doplňovat...
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    no a taky ono je vystupovat a vystupovat, kdyz je to pro kamarady, tak mi to vzdycky pochvalej a kdyz je to pro vetsi obecenstvo, tak se vzdycky cejtim nejak hur, i kdyz potom opravdova pochvala je fakt k nezaplaceni:)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    no ja se s nim zas tak nevidam, mozna protoze jsem ho videla s nekolikaletym odstupem, tak to bylo o hodne drastictejsi, ale urcite mu to rikat nebudu, slibuju:)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: když nevystupuje jen v kšandách, tak to není poznat... a za sebe musím říct, že mu závidím tu hybnost, jsem k němu chodila na orient a on je snad celej z gumy, jinak to není možný :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    BLACKSPIRIT: Prosímtě, hlavně mu to neříkej, díky pár "velice upřímným" poznámkám na jeho štíhlost nevystupuje a trochu se stydí, celkem to chápu, mám podobný problém (mě je zase tak nějak hodně). Je to celkem škoda, protože je skvělý tanečník a nevystupovat jen díky pár poznámkám nějakých holek na internetovém fóru je fakt smutné, ty poznámky byly prý fakt drsné:(
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    v tom pripade bych mu doporucila snad aby zacal chodit do solaria a jist hodne mrkve:DDDD a mozna nejaky samoopalovaco pripravek:DD
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    BLACKSPIRIT: Michala vídávám opáleného jen, když se vrátí z Indie, ale brzo to vybledne...... mimochodem asi to bude znít divně, ale on fakt dost jí....

BLACKSPIRIT: No, v Lužický je koberec, tam by ta Indie byla fakt drsná;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    hodiny probihaji v Lucerne ve Štěpánské.takže ve druhém patře nad zemí. Na hodine nas bylo asi sest nebo sedm. V merunkovem sale. Sal ma velike zrcadlo vepredu.Po leve ruce nepruhledne okno kvuli svetlu a dvere, ktere se otviraji pro lepsi vzduch. Na prave stene je jedno mensi zrcadlo a vstupni dvere.
    Hodina probiha nasledovne. Uvod tvori pozdrav a jakasi "modlidba" stejne jako na seminari. Pak rozcvicka a protazeni tela. Nasleduje zopakovani adavu (kroky), ktere zname. Je jich pet zatim. Pak zakladni postoj se zapojenim rukou. Pouzivame pataka,tripataka a kataka-mukha. Procviceni techto pozic ve trech rychlostech.
    Pak sedneme na zem na podlozky a procvicujeme mudry jak jdou za sebou (je to na nastence). Pak vstaneme a projdeme si nejtezsi kombinace ktere zatim zname. (ano to je to slavne noha stoji ruka dopredu,k sobe,dozadu a nebo dopredu,doboku,dozadu zpet) Proste to co nam neslo.
    Hodina konci stejne jako zacala a je prostor pro dotaz nebo pro sprchu a odchod.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    jak to vůbec vypadá teď v sálech v Lucerně? tam rpý přebudovávali... a předtím byly některé sály dost podivné
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    to jo zvlášť na václaváku, pěkná snobárna, Lužická je mnohem příjemnější
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    BLACKSPIRIT: to víš, stoprocentní underground, co chceš víc? :o)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    to je taky hustý, řekla jsem si že tam už nevlezu, učit se Indický tanec v podzemí:)))
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: i proto mají vetšinu kostýmů stylizovanou "na vílu" :o) jsem si jen představila co by na sebe musel navléct Michal :oD
    popíšeš, prosím, jak probíhá hodina? se pokusím ve volnu aspoň trochu procvičovat, abych až nás v září sloučí s vámi, moc nezdržovala...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    to psala nejaka krasobruslarka, ze ma barvu jako zivy clovek jen diky solariu. Jinak slunko skoro nevidi.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    to máš těžký, když je COT v podzemí, vypadají holt ti, co tam učí déle jako mrtvolky :o)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    no to chápu, ale má barvu pergamenu, vždycky na to fascinovaně zírám,
    možná by měl jíst něco, co mu tu barvu dodá:))) tohle je určitě na hraně,
    brzo se vytratí jako duch
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    BLACKSPIRIT: to nebude tim...jestli je vystudovany baletak, tak musi mit nejake uzasne geny co mu brani pribrat. Znam vic takovych lidi. A navic se porad pohybuje.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    hlavně by se Michal mohl občas pořádně najíst...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PERTAKOIN: zacatecnici ale nevi se jak to bude pokracovat dal.mame za sebou 3 hodiny v delce 75 minut
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: No, jestli jsi nadšená z Michala, tak až se setkáš s Ujwalem, budeš hotová, přijede už v září.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam