• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    Asi nejznámější indický tanec Bharatanátjam vznikl v Tamilském městě Thandžavúr. Jeho názvev je vlastně složeninou slov BHAva (výraz), RAga (hudba), TAla (rytmus) a NATJAM (dramatické umění). Je založený na pět tisíc let starém spisu - Nátja šástře.Tanec je založen na šedesáti čtyřech základních krocích (adavu), polohách rukou (hasthamudra) a výrazech obličeje (bhávabhinaja). Má tři složky - nritta neboli samotný tanec, kdy se opakují rytmické prvky, nátja neboli abhinaja, což je dramatické umění, plné gest a výrazů obličeje. Nritja je pak kombinací obou předchozích.
    vsechno zajimave na nastence,postupne pridavame
    "Srandičky,srandičky...A co takhle nějaké adavu?"
    rozbalit záhlaví
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: v čem tancuješ? jak jsem psala OLEJOVKA asi bych si vzala normální triko, ale zase když tam chodí vyšperkované slečny, abych nebyla za chudou příbuznou :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Ručník není nutný, u nás ho nikdo nemá, důležité je savé oblečení ;)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PERTAKOIN: zatím mi jen přišla SMS a email, že se začátek posouvá...
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Tak jsme ten problém se špatně vypsaným kurzem dneska probrali, trochu se nad tím rozčilovali a nakonec se dopátrali toho, jak to původně bylo zamýšleno a jak se to musí poladit, aby to tak taky bylo. Takže v současné chvíli to vypadá asi takhle:
    Kurz "začátečníci" by se správně vůbec neměl jmenovat začátečníci, ale "mírně pokročilí" a je určený pro moji skupinu a skupinu, kde je Tramin. Nikdo, kdo na baratanatyam ještě nechodil by tam být neměl, protože už se nemá šanci chytat. Skupina s Tramin už totiž prý má probranou skoro celou techniku co my a neumí jen Puspanjali, na které by měli mít nějaký seminář nebo doučování nebo tak podobně. Na tomhle už by se nemělo nic měnit.
    Nevím, jak to budou řešit s úplnými začátečnicemi, které tam jsou přihlášené odhadem asi čtyři, doufám, že se aspoň pořádně omluví a nabídnou nějakou kompenzaci, protože tohle se jim fakt nepovedlo :(
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    spíš přemýšlím, že si vezmu k pandžabí kalhotám obyčejné tričko, minule mi bylo docela horko...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    zacina se uvodnim pozdravem, ten uz znas.
    Pak se projede adavu. V pulce se jde na zem a cvici se mudry a pak zase nejake kombinace. Vem si piti. Rucnik snad ne ;) pokud se nechces sprchovat po hodine.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    jak probíhá hodina? nějaké poznámky kapitána? třeba, že si mám vzít ručník? :o))
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PERTAKOIN: to je můj hlavní problém - paměť... asi si budu muset při hodinách dělat poznámky... málokdy domů donesu víc, než "a takhle divně musím držet ruce" :o)
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    OLEJOVKA: Když se najde místo a společný čas, tak klidně vysvětlím a pomůžu se vším, na co si vzpomenu. I doučování je trénink a trénink je potřeba ;)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PERTAKOIN: zase už ve mě začíná vřít žluč... dosti COT, kdo se nabízí dobrovolně jako doučování? :o))
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: No, jak znám Michala, tak možná pojede rychleji, ale určitě nepřipustí, aby to někdo nepochopil.... no, je to otázka, jestli chceš začít a nebo riskovat, že další začátečníky otevřou až zase za rok nebo dva, já bych do toho šla.

PERTAKOIN: No, nás se do sněhobílého sálu vešlo 12, tak si myslím, že 8 je v pohodě, u začátečníků to jde, horší to bylo, když nás ve štěpánské v tom pidi sále jelo 8 lidí svaradžátý, to je plné otoček, skoků a toček.

TRAMIN: No, cot je sice fabrika, ale zase to funguje, mám zkušenosti s menšími studii a cot je fakt spolehlivý, lepší dohodu mám jen s Renou ze Zambry, ale to je úplně jiné studio a hlavně je to jen jedna učitelka. Mimochodem, nedokážu si představit Michala, jak si dělá stránky, prezentaci, reklamu atd., to je dost vopruz, když jsi tanečník a chceš jen učit.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TRAMIN: Je to vypsané do Lucerny do Sněhobílého, to taky není žádný obr sál
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    achjo. no uvidime. Uz takhle je nas na to misto akorat. Leda ze by nas presunuli jinam. Treba na Vaclavaku jsou vetsi saly. A to nas dokonce chteli v COTu zrusit, ze je nas malo.
    fakt fabrika. Lituju, ze Michal neuci jinde. Ted uz utikat nebudu, ale je to skoda.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TRAMIN: To je docela dost... Proč vás teda spojujou s náma, nás je myslím 8, to se tam ani nevejdeme, jestli od vás budou pokračovat všichni plus se třeba ještě někdo přidá... Mám pocit, že tentokrát to v COTu fakt zvorali :(
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dve sariholicky, dve z bollywoodu,jedna duchodkyne a asi ctyri co se nedaji zaradit.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TRAMIN: Kolik vás tam je?
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TRAMIN: Bohové, no to bude něco
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PERTAKOIN: doufam.
    me uz lezlo na nerva, kdyz si vzala holcina penizkovy vrsek a pri kazdem pohybu to zvonilo. A jedna chodi na orient, bollywood a k nam. V jednom stylu obleceni...
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TRAMIN: tak třeba je to s takovýmhle přístupem brzy přestane bavit a odpadnou... jako nic ve zlém, ale tak to prostě je, ne všechno sedne každému.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PERTAKOIN: nas docela zdrzuje (a ted se nechci nikoho dotknout) hlavne mensinova cast nasi skupiny, ktera se porad zasekava na vecech, ktere nejsou k pochopeni, ale nauceni se. Nekteri nepochopili, ze tohle neni orient, kde staci prijit jednou tydne na lekci a hotovo.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TRAMIN: No tak to bude fakt sranda, protože my už umíme celé to základní Puspanjali. Teda ne že bychom ho zvládaly naprosto perfektně a občas se některá někde nezasekla, ale to bude ještě trvat než to budeme umět dokonale. No to se ještě nasmějeme, ale tak holt v nejhorším uspořádáme nějaká hromadná vzájemná doučka a ono to nějak půjde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam