• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Pokročilé tanečnice a mírně pokročilé od Michala jsou zvány do domu jógy v Hlavicích na tancování s Mistrem Ujwalem, Michal ohledně toho dneska posílal nějaký mail.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    MURRIEL: Mohla bys to trošku rozvést?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Jede z vás někdo do Hlavic?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dnes jsem si dala v Ganze bokem gunguru. Dve rady rolnicek na ruzne barevnych podkladech ze sametu. Vaze se na snurku. Cenu jeste nevim,ale libi se mi.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: tentokrát se už nebudu hrnout mezi prvními přihlášenými a počkám až proběhne ten veletucet obvyklých změn... časy, místa, pokročilost a tak vůbec
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: A jeho mistr taky ;)
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    TANAIS: Dík.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ADAM_KADMON: kathak tančili původně pouze muži. Je to původně chrámový tanec (stejně jako bharat, jestli se nepletu). A není to jediný tanec, který tančej muži. Třeba kathakali taky. V Indii je to pořád běžné. Tady tolik ne.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ADAM_KADMON: ano muzou,ale neni to tak obvykle. Nas ucitel je muz ;-)
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    tančej i chlapi? mam pocit, že jeden z idickych tancu byl určen pro muže jako ztělesnitele šivy natarádži? víte někdo co to je za styl a učí se to ještě/u nás?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MOLLY: já od tý doby, co jsem na mateřský, taky netančím... dělám k tomu školu a ještě divadlo a kathak bych do toho nestíhala..
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    TANAIS: no, to je škoda, já jsem celej rok ve skotsku... sice tady nejaka skola, kde ucej kathak a bharat natyam je, ale je to ponekud daleko a i to i lekce neco stoji, a ja tu ted jako student v cizi zemi moc penezma nehyrim :-)... ale je mi to lito
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MOLLY: kvůli penězům. Teď už je v Londýně, přijede, je to jisté. Letenku už má. Přelom října, listpadu.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAHLAH: tak stojí to 1.200,- Dneska jsem se ptala Ivany :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: prihlasenych je pet lidi
    TACHWOOD
    TACHWOOD --- ---
    Ale možná, že je lepší učitelkou než tanečnicí...i tak to někdy bývá, ne? Máte někdo osobní zkušenosti?
    Zajímalo by mě i to jak probíhají její hodiny, přece jen je to v centru pražského ISKCONU, tak nakolik tam hraje roli oddaná služba:)...
    TACHWOOD
    TACHWOOD --- ---
    chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tanci Rasabihárí deví dásí, kterou jsem našla na nástěnce jako..imho nejlepší učitelku tady v čechách...
    zajímám se o BharataNatyam zatím bohužel pouze teoreticky, protože kurz v COT, který jsem chtěla navštěvovat, zrušili pro nezájem..je to asi tak rok zpátky a teď jsem s miminkem na mateřské, takže na to není čas..:(
    Jen mi přišlo,že Rasabihárí je tak nějak..nevím , jak to přesně napsat, ...tvrdá...neupřímná, nastavená... omlouvám se za ty výrazy...ale při srovnání tanečnic typu Medha Hari apod..je to pro mě velkej rozdíl...naprosto chápu, že technika tance se liší , zkušenosti také, i místo kde žijete, ale nasazení a prožitek je věc jiná...zvláště pak, když poslouchám jako úvod, kde všude byla a kdy zas do Indie za svou učitelkou pojede...Nemyslím to jako negaci, jen by mě zajímal váš názor...
    Zamyslela jsem se jen nad tím, jestli Rasabihárí není nejlepší učitelkou u nás je proto, že je jediná....
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: jako v devět večer???
    no fakt:
    St 1.10. - 28.1.09 20:30-21:30

tak vám nevím, mám jim dát další šanci? co když nás zas bude málo a oni nás někam připlácnou?
    navíc je to dost do noci, v deset chodím většinou už spát, ale takhle se v deset dostanu na půl cesty domů a mrtvá
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    TANAIS: jé, v květnu tu měl být a nepřijel... tak a teď ho taky prošvihnu.... škoda....
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    TANAIS: ufff, to asi bude nad moje finanční možnosti, kor když jsem za půl roku kurzů dala 2400... Ale zase Sandip... Kdo ví, kdy se taková příležitost zase naskytne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam