• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem

Rakovina děložního čípku je druhou nejrozšířenější nemocí u žen hned po rakovině prsu.
    Virus, který se za onemocněním téměř ve 100 procentech skrývá, se nazývá Human papillomavirus (HPV). Jedná se o velice běžný virus. Existuje více než 100 typů HPV a většina z nich je neškodná. Pohlavním stykem se šíří okolo 40 typů. Můžeme je rozdělit na dvě skupiny podle rizikovosti: na nízce rizikové a vysoce rizikové. Méně rizikové typy vyvolávají např. genitální bradavice, ty rizikové však způsobují změny buněk na povrchu děložního čípku, z nichž se může vyvinout rakovina. Mezi vysoce rizikové typy patří zejména HPV 16 a 18, které jsou zodpovědné za více než 70 % případů rakoviny děložního čípku na celém světě, a dále typy 31, 45, 35, 51 a 52. HPV infekce probíhá bez příznaků a změny na děložním čípku způsobené HPV virem odhalí až gynekologické vyšetření.

MONICARDIO --- --- 15:27:45 4.8.2008
    Ještě k tomu záhlaví, sice jsou maligní a premaligní změny čípku velmi rozšířené mezi ženami, ale narozdíl od rakoviny prsu, zas tak často se na něj neumírá, neb naštěstí máme prevenci v podobě gynekologických prohlídek a cytologií, na prs se bohužel umírá stále dost často.. na ten mamograf či sono prsů jen tak všechny nad 45 let nechodí, jak by mohly.

Něco jako pravidla... :)

Než položíte dotaz, použijte tlačítko HLEDEJ je to docela zázračná věcička... :) Další způsob je projít celou diskusi a najít si tam to "svoje" :o)

Jakékoliv VĚCNÉ připomínky prosím do pošty. Budu se snažit vyhovět, pokud to půjde :o)
    Tak díky všem, snad nám ta diskuse k něčemu bude.

A jinak ještě uděluji řád děložního čípku MONICARDIO, bez níž bychom to tu rovnou mohli zabalit :))) Takže velký DÍK!

PREVENCE

rozbalit záhlaví
    PAPAYA
    PAPAYA --- ---
    SHMAIDA: jj, 3500..1.dávka, pak po měsíci 2. a po 6měs. 3...
    musim říct, že je to dost nepříjemný očkování..dost to bolí..nevim proč, ale každá dávka mě fakt bolela (nejsem žádná cíťa, spíš naopak)..píchá se to do ramene nedominantní ruky a bolí to tak 3 dny určo..ale nechci nijak strašit samozřejmě, přežít se to dá!
    žádný vedlejší účinky jsem neměla...akorát, že nesmíš minimálně den cvičit (páč pak to bolí ještě víc- vlastní zkušenost :) )
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    KACENKA22: 3.500 Kč jedna dávka a musí být 3. myslím v rozsahu dvou měsíců

PAPAYA: a jak to snášíš? nemá to nějaké vedlejší účinky?
    KACENKA22
    KACENKA22 --- ---
    Kolik to stoji? slysela jsem kolem 3000 a jsou tri davky??
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONICARDIO: super, díky moc!

PAPAYA: no, já zatím čekám na výsledky nálezu... a doktor mi doporučil očkování ... přemejšlela jsem nad tím docela dost... stojí to přece jenom hodně peněz, ale do zdraví má velký smysl investovat....
    PAPAYA
    PAPAYA --- ---
    MONICARDIO: super! to se bude hodit... moje poslední cytolka nedopadla nejlíp, tak jsem zvědavá na další kontrolu...

Jsem taky čerstvě po očkování- uvítám i názory ostatních, co si o tom myslíte atd... :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    vím, že není příjemné o tom mluvit, je to přeci jen soukromá věc každé z nás... ale na druhou stranu, vždycky pomáhá, když člověk ví, že v tom není sám...

Budu ráda, když se s námi podělíte o svoje zážitky, strachy, rady, postřehy, cokoliv, co vás napadne....

víc hlav, víc ví :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam