• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMGKostýmy, výroba a údržba - Star Wars a další
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    OK počítej se mnou.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: To asi jo, ale asi až vyrobím nové formy na novou helmu, protože tu aktuální co máme hodlám vyřadit a nahradit tou novou. Ale netuším kolik bude cena, to budu vědět, až budou první vylisky a první složená helma, protože ji budu skládat podobně jako ty filmové, tedy včetně nástřiku barvou.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Bylo by možné si od tebe nechat udělat jen přilbu, nemusí mi ani sedět ale jen jako model, byla by doma na čestném místě...
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: Sice je to náročnější na přípravu, ale ušetřís si s tím pak práci a můžeš to použít na jiný kostým jako základ.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: taky moznost no ;]
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: No víc profi je si udelat odlitek těla a bastlit to na tom :)
    Tohle budu řešit u toho Red Guarda.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: to zazivam ja u halo kostymu :] nastesti jak delam zaklad z papiru tak vzdy muzu postavit novej a potom si ho az sedne vylaminovat a upravit:D ale i tak je to blazinec
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: U stormtroopera je často problém, že se nevyplatí mít několik velikostí forem, pro dané díly, protože bys to neměl kam dávat a je to dost drahé a časově náročné na výrobu, tudíž se dělá jen jedna univerzální velikost, co má trochu přesahy a to se pak upravuje na dotyčného. U klonů má třeba Kevin z toho webu jak sem psal níž jednu velikost a na pár dílů má jejich krátší varianty. Masakr je, když chce kostým někdo, kdo je příliš buclatý :)
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    No v tom případě máš co dělat aby to fungovalo, ale většinou je nesedící zbroj z velké části daná špatnými rozměry toho kdo je uvnitř a nebo tím, že někde ušetříš 2 cm pancíře tam kde je ho třeba pro připevnění něčeho jiného
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Ješte lépe je to vidět v HDTV verzi, kde vidíš jak mají ty části pancíře zkroucené, občas se jim otevírá zadní část lýtka Když mají zbraň v pouzdře, tak to solidně tahá za opasek. V několik záběrech mají i prohozené lýtka a není to vinou převráceného záběru, ale i to tam je.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Snaha o filmovou věrnost je jasná, proto jsem spíš mluvil ověcech, které nejsou vidět a spíš řeší způsob upevnění a pospojování než samotný tvar.
    Ta pohyblivost je dobře vidět hned na začátku Ep. IV kdy odstřeleným otvorem vyběhne parta zmrzačených chrobáků s evidentně zablokovanými klouby schopná držet zbraň jen ve dvou polohách a neschopná pořádně otočit hlavu
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Ke stormíkovi nepotřebuješ standartně nic, backpack mívají jen sandtroopeři a to je v principu jen taková krosna s pár krabicema.
    Kloni backpack mají, ale to je taková plastová krabice na zádech.
    U té munice, zrovna v SW je munice energetická, tady žádné náboje a stormtroopeři by měli mít zásobníky, jak jsou na opasku ty krabičky. Jenže to bys musel předělat celý ten opasek ať se chá reálně, ale už nebude vypadat jako ve filmu a snaha kostýmů je vždy co největší podobnost s filmem, nezávisle na tom, jak blbě se v tom bude chodit a bude to nepoužitelné. :)

    Jinak s tou pohyblivostí a pohodlností máš samozřejmě pravdu, ale jen do jisté míry, protože vycpat se to dá, jakmile konečně složím toho sandtroopera co mám rozdělaného, tak ho pak budu zkoušet a co bude možné to předělám. Navím mám možnost si libovolný díl vyrobit znova a zkusit to jinak.
    Problém je, když zjistíš, že na větší poholdnost bys musel šáhnout do tvaru dané části a už si na hranici, že to buď nebude vypadat jak má a nebo to bude ještě ok, ale nejde to bez modifikace forem. Což je výrazně víc práce než jen vylisovat náhradní díl.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    No ona je otázka jak velký batoh k téí zbroji potřebuješ, Když pojedu podle SW d20 který docela intenzivně hrajeme tak jídlo řešíš tabletkami, na kterých vydržíš i týden, trochu vody můžeš mít na zádech , tak denní dávku, munice v podstatě žádná, neb jeden zásobník je 100 ran a reálný palbný průměr, podkle zkušeností z iráku nebude víc jak 400 ran, taže vlastně 4 malé baterky. No a víc nepotřebuješ, protože zzbroj za tebe udělá zbytek a to co ne od toho tam jsou tanky a podpůrná vozidla.
    POdle mě by tam šly udělat malé vychytávky, které nebudou vidět, takže těmi ověřeními projdete a přitom to bude pohyblivější. Třeba náholenice, je-li pevná z jednoho kusu tak máš problém, lae kdž to vytažení na koleno odstřihneš a uděláš pohyblivé na nýt a zezpoda upravíš pohyblivost kouskem kůže, tak to vidět nebude a přitom se chůze zlepší (todle je finta z římských náholenic)
    Další otázka pohodlí je v tom, ajk se pod to vycpeš, asi to chce vycpat ramena a zesílený bederák a mohy hodit na jakoby podvazkový pás a pak ještě přivázat k overallu
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: To sice jo, ale pořád to máš vymyšlené jednotky a vymyšlené brnění na efekt :) A to si vem, že podle filmů, by stormterooper měl bez problémů vydržet v tom brnění i vakuu nějaký krátký čas, pokud by bylo třeba :)
    Vím jak se v tom plastovém armoru chodí, i když váží par kilogramů, takže pokud by to mělo do 40 kg, tak je to i bez batohu nepoužitelné, si říkám, že i to středověké brnění bude pohodlnější :)
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Výstrj podle mě lze na to navěsit jednoduše: pokud by to bylo z pevného matroše tak prostě uděláš chytky a přezky rovnou na zbroj a budeš to věšet rovnou na zbroj. Když vezmu z vlastní zkušenosti malou polní a výstroj celkově na Wehrmacht 43, tak toho moc není. Když uvážíš, že tady ta pěchota (Storm i Clone) je defakto mechanizovaná (ATAT apod.) nebo aeromobilní (Gunshipy a LAAT) tak vlastně velkou polní tahají akorát z jednoho destroyeru na druhý a do pole to nevozí protože tam to zvládnou s malou a bodybagem
    TOMG
    TOMG --- ---
    Jediný podstatný rozdíl je v tom, že kloni mívají běžně na zádech backpack a jelikož jsou dost často nějak natření, tak narozdíl od stormtroopera, kde to stačí jen slepit případně jěště snýtovat, je nutné ty jednotlive části vypasovat na nositele, pak slepit a vytmelit spáry. Až je to pořádně vybroušené, tak se to stříká základovkou a až na to se dělá nátěr podle typu jednotky včetně případného opotřebení a poškození.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: No jedna věc je samotný pancíř a druhá věc dodatečná výstroj, která je v batohu a na popruzích tak, aby se v případě potřeby dala odhodit na zem. U plechu si říkám, jak bys to chtěl dělat? Vyrobit formy/kopyta a vyklepávat to z plechu podobně jako brnění?
    To už bych se spíš přikláněl k té sandwitchové konstrukci z kevlaru a neřešil konkrétní filmový kostým, ale spíš zkusil navrhnout něco vlastního s ohledem na to, že se to má nosit.
    Ti kloni sice vypadají líp než stormtroopeři, ale tady je zásadní problém, že tady původně ani ILM neřešilo reálné kostýmy, ve filmech jsou pouze digitální, to až fanoušci z toho vyderivovali reálný kostým, který je do jisté míry podobný jako stormtrooper, když vemu z jakých částí je to složeno, jaký se používá systém popruhů. Liší se to krytkama na kolena a lokty. Ale celkova konstrukce celého armoru je podobná.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Tak průstřelný to je ale jinak více měně nezničitelný. Ale na reenactment by to byla bomba. Ale jinak to udělat z kevlaru a podložit tenkým pancířem tak 4 mm na extrémních místech (hrudník, hlava) a kloubech. Ale je důležité se vejít max do 40 kg neb jinak bude trooper boje neschopen viz příručka US Marines
    : pěšák nesoucí více jak 40 kg je boje neschopný.
    ESY
    ESY --- ---
    CHUCPE: 40 K neni zas tak moc... ale de o to jestli by to nekdo vyuzil... a bojim se ze zasah kulky by byl neprijemnej... ;D
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    No když jsem to viděl tak mě napadlo na to použít 1 mm max 1.2 mm plech a pak ho nechat vykalit, výsledkem bude papírově tenká zbroj z oceli která se nebude muchlat a bude nejvýš pružit, jenže by tě to stálo tak 40 k.
    Finta kalení je v tom, že normálně má hlubokotah 16 Rockwellů a to kalení tomu dá něco okolo 50 tedy kvalita nožové čepele. Mám z toho plátové rukavice na šerm a je to nezničitelné i při velmi tvrdém nasazení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam