• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMGKostýmy, výroba a údržba - Star Wars a další
    TENRAI
    TENRAI --- ---
    Ahoj,
    nemáte nějaký tip, kde koupit nalepovací knír a vousy, které vypadají realne? Co si budeme povídat, ve všech obchodech typu ptakoviny.cz etc sice umělé porosty jsou, ale ani trochu nevypadají opravdove.
    Díky :)
    ESY
    ESY --- ---
    XMRAVENECEK: mam ji jen pro sebe.. proc ji nekoupis ?:)
    XMRAVENECEK
    XMRAVENECEK --- ---
    Ahoj, nemáte náhodou prosím někdo k zapůjčení či přenechání masku koně? Nejlépe dvě, případně masku opice či jelena :) Praha, dojedu si. Potřebuji k překvapení 19.10. :)

    PERY352
    PERY352 --- ---
    Mám dotaz měl by někdo nápad nebo rovnou šablonu jak jednoduše vyrobit tohle http://fc09.deviantart.net/...2/139/0/d/dead_space_advanced_helmet_w__light_by_wolfenmen-d50aytc.jpg stačila by mi z kartonu nebo tak, ale nemám ponětí jak se helmy vyrábí nikdy sem to nedělal.
    TOMG
    TOMG --- ---
    POZITRON: tohle neoprén nebude, spíš něco s velkým podílem syntetických vláken. To je dotaz spíše na švadlenu, aby ti doporučila vhodnou látku. Případně pohledat na netu, jestli k těmhle kostýmům nejsou nějaké podrobné informace, z čeho je vyráběli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOMG: star trek tng skant. moc nevim, z ceho to usit, tak me napadl neopren... ale to je asi blbost, spis nejaka silnejsi nemackava latka? vubec se v latkach nevyznam. kazdopadne potrebuju ji az v srpnu, takze casu dost.
    TOMG
    TOMG --- ---
    POZITRON: Uniforma z neoprenu? Tak neopren bych hledal v potřebách pro vodáky či potápěče ne?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nevite, kde bych koupila neopren? cernej a modrej? procesavam ty internety a nikde nic... jestli sem tenhle dotaz nepatri, klidne me smazte... potrebovala bych si usit uniformu.
    DAVEXTROOPER
    DAVEXTROOPER --- ---
    TOMG: Moc moc dík.. už to jak si mi řekt tu pepakuru, tak jsem našel na youtube tohle video http://www.youtube.com/watch?v=nAm94ALLFeo a to my všechno vysvětlilo a takhle to asi i udělám :-) ( Má to 5 dílů včetně toho laminování atd... :-) )
    TOMG
    TOMG --- ---
    DAVEXTROOPER: to se taky dělá víc vrstev a mezi ně dá zevnitř skelná tkanina, pak to i něco vydží. Ale zas to bude mít svoji hmotnost. Rozhodně to není pevné tak, aby to fungovalo jako reálná ochrana, na kostým to však stačí.
    DAVEXTROOPER
    DAVEXTROOPER --- ---
    Jo ahá takže ono jak se to přetře tak to ztvrdne.. něco jako sádra jako? :-) Zkusím to to by mohlo být časově náročné, ale né nějak extrémě obtížné.. Viděl jsem jak takhle dělaj helmy Mastera z Halo, jako vystřihovánka, ale nechtělo se mi věřit, že to vydrží. :-) Dík za radu.
    TOMG
    TOMG --- ---
    DAVEXTROOPER: ne vytiskneš si vystřihovánku na papír, kterou získáš z papakury a to po slepení postupně přetřeš pryskyřicí a případně potáhneš zevnitř skelnou tkaninou či aspoň obvazem. Z venku se to potáhne tmelem a přebrousí do hladka.
    Hlavně si ujasni rozdíl mezi laminem (myšleno plast určený k potahování dřevotřísky) a laminátem, což je kompozitní materiál nejčastěji složený z nosné látky (skelná tkanina) a pojiva (epoxidová či polyesterová pryskyřice). Obecně většina kostýmů, která má základ v papírové vystřihovánce z pepakury se takto dělá, takže k tomu je tutoriálů spousta i na youtube. Stačí jen hledat.
    DAVEXTROOPER
    DAVEXTROOPER --- ---
    Jakože z toho udělam takovou kaši co pak ztvrdne? :DDD Protože jsem Lamino nikde neviděl jedině jako desky, ale to předpokládám hledám špatně... Není na to někde nějakej tutoriál? ( pokud možno spíš video, když by to mělo bejt v Ajině.., nebo alespoň obrázky...abych to pochopil na 100% )
    :-)
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: do jedny jsem dokonce primichal lamino s piskem :D stim kdyz buch nekoho prastil tak ho zlomim na x kusu :]]
    TOMG
    TOMG --- ---
    JOSE_MAT: taky to není pouze papír, ale většinou se to následně laminuje, tmelí a brousí.
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    ESY: papír? a nerozpadne se to, když v takový masce dýcháš, nebo se v tom spotíš?
    ESY
    ESY --- ---
    DAVEXTROOPER: papir je dostacujici :] nejelepvnejsi a nejjednoduseji zpracovatelnej
    DAVEXTROOPER
    DAVEXTROOPER --- ---
    Je to drahé, ale na 405th.com to dělaj stašně složitě a hlavně na to maj speciální věci, které se mi nechce fakt kupovat. Jako je například taková ta malá ruční pilka. Samotné ty pěnové kostky vyjdou na 900. Ale nehledal jsem nijak pořádně takže určitě najdu i levnější.
    Nicméně mě napadl ještě polistiren. Ale musel bych ho pak nějak potřít, aby nedělal ty nepříjemné skřípací zvuky atd... teda jestli něco na to existuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam