• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    YNZA
    YNZA --- ---
    esli ma skutecne jen IN, tak asi nezbejva nez tam dat tecko (rozbocovac) a jeden konec tecka jde do boxu, druhej jde do videa, a z videa pak do tv
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    YNZA: přesně nevím, můžu zjistit až budu u našich. Je to značka Wave, má pouze anténní vstup a dva scarty.
    YNZA
    YNZA --- ---
    MARTIK: presny typ toho boxu?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj, rozhodli jsme se koupit set top box (stb) a mám k tomu pár otázek. Koupili jsme nakonec typ s 2x scart a 1x vstup pro anténu.

1) Jak to zapojit tak, abych mohl nahrávat na videu program ze stb a zároveň sledovat jiný program přes stb?

2) Jelikož jsem anténu ze stěny šoupl do stb, tak na tv už samozřejmě nenaladím analog (konkrétně polský program u nás na ostravsku).

Současně to mám zapojené takhle:
    S DVD nehnu. Má jen SCART výstup, musí jít do TV. Pak musím nějak k TV připojit VCR. Teď to mám přes anténu.

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Jinak filmy bych stahnul v hd kvalitě a na pořady se díval přes net z archívu, ale mě neposlouchejte, já na tv nekoukám ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MR_DAN: tata tu o2tv ma a fakta to dobře, kvalita je bych řek jako kvalitní dvd-rip. Internet souběžně funguje dobře. Taky by měl, za ty prachy :)
    Co se mi podařilo zjistit, musí k tomu bejt ten jejich STB. Z něj je výstup pouze scart. Je tam hdmi, ale ten se nam nepodařilo rozchodit a podle Telefonica zatím není kompatibilní se všemi tv, ale prý na tom pracují.
    Streamování funguje i přes wifi, odzkoušen ap a klient Ruckus
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CATT: ok, diky za info, co jsem hledal na netu, tak jsem taky vicemene dospel k tomu, ze ten STB budu potrebovat
    co se tyce spolecne anteny - majitelem domu jsou odbory a bydlim v nebytovem prostoru (atelier) - imho jsem zrovna ten posledni v baraku, kterej bych si v tomhle mohl vyskakovat, ale zeptam se
    kazdopadne zadna spolecna antena neexistuje, kazdej ma svoji a signal ma v baraku akorat jeden byt, kterej ma nejaky hodne sikovny misto nekde uplne na konci strechy
    CATT
    CATT --- ---
    Potřebuješ set top box na dekódování IPTV. Není mi známo, že by existoval program na počítač, který by to uměl dekódovat. Ostatně je to je prostě normální ethernetový kabel - do jedné zásuvky zapojíš počítač, do jiné STB a ten si to z těch IP paketů dekóduje.
    Ani televize se zatím žádná neprodává s tímto tunerem - jednak tuším že to není úplně standardizované a druhak je zatím malé rozšíření, takže by se jim to nevyplatilo.

Kousek od Karláku asi nebydlíš v rodinném domku, takže bys měl mít společnou anténu. Pokud z ní leze špatný signál je třeba kontaktovat správce/majitele, aby sjednal nápravu. Je povinností majitele objektu zajistit všem obyvatelům televizní signál.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MR_DAN: abych to trochu vysvetlil, tak krom informovani se hledam zpusob, jak se vyhnout nakupu STB :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ahoj lidi,
    mam takovy hrozne divny dotaz, ale pokud by odpovedi byly pozitivni, tak by mi to moc ulehcilo zivot
    bydlim v miste (kousek od karlaku v pze), kde chytam analog primu jakz takz a novu tak napul, ale digitalne si ani netuknu ... mam odstineny zizkov, ze strahova to celkem jelo
    takze protoze brzo zacnou vypinat analog, tak asi vidim jedine reseni v O2TV, neboli televizi od telecomu pres ADSL - nevite nekdo, jakym zpusobem ta televize z te site leze? vim, ze z routeru mi povede klasicky sitovy kabel, ale kdyz ho strcim do pocitace, tak muzu pomoci nejakeho klasickeho programu, ktery prehraje streamovane video, koukat na TV, nebo potrebuju ladit tj. tuner/STB?
    a co LCD monitory/televize? vim, ze spousta z nich ma DVB tuner, ale nevite nekdo o takove, ktera ma i RJ45 samicku prave na tohle streamovane video?

doufam, ze tu nejsem OT, kdyztak me prosim poslete do prislusnych mist, dekuji :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    omg iz vim cimtoje odesel mi rozbocovac se zesikem, prenasi to jen ten 25k, 40k uz proleze jen 6% wtf 2
    YNZA
    YNZA --- ---
    nevi nekdo nejakou informaci ohledne mux2 a mux3vysilanych z brno-hady?
    podle tle tabulky (http://www.radiokomunikace.cz/vysilaci-sluzby/digitalni-tv-vysilani/prehledy-vysilacu.html)
    s tim nic nedelali, presti mi tyto dva muxy zmizly, proste no signal at ladim jak ladim. mux1 jede normalne. wtf?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    snad tady za tyhle hloupaty otazky nedostanu RO, nebo dokonce BAN :D
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    HONZIK96: dix v tom byl problem, vrtal sem se v tom snad dve hody a uz to mam, skoda ze si mi to neposlal drive hodne by mi to ulehcilo praci.:) ale zase sem se hledanim jak na to, dozvedel spoustu dalsich veci.:) dik.:)
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    JAVOR: nekdy nestaci vybrat spravnou druzici, ale musis nasatvit i spravny transporder, ze ktereho jede UPC
    http://www.satcentrum.com/clanky/1911/paty-transponder-pro-upc-direct/
    pod clankem je tabulka
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    ahojik, mam problemek s AZBOXem, nemuzu ho naladit, pokazde se to zepta jakou druzici to ma hledat tak vyberu tu kde je UPC, najde to milion programu jen ty upc tam nejsou.. mohl by mi nekdo dat nejaky navod jak pro blbce abych to zvladl.? uz se s tim peru dva dny googlim a nic..
    BATY
    BATY --- ---
    Cau. Mel bych takovej špek a zajimalo by me jestli nekdo nema podobnou zkusenost a jak ji popripade vyresil.

Mam Leadtek WinFast DTV Dongle (DIB3000). Nejnovejsi ovladace a ten program na prehravani WinFast PVR2 (http://www.leadtek.com/eng/support/download.asp?downlineid=144&downline=WinFast+DTV+Dongle). Jedu na Vistach.

Kdyz spustim program, koukam na telku a treba spustim firefox, modra smrt - restart. Kdyz jen zapnu komp a pusitm WinFast PVR2 a koukam, nic nemackam, tak stejne treba za pul hodiny modra smrt...

Tak se chci zeptat, jestli tu nekdo nema podobnej problem s timhle kouskem a pripadne jak ho vyresil... Az prijdu domu, chci zkusit nainstalovat jinej prehravac, asi ProgDVB 6.03.03, jestli to treba nepomuze...

dik
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    no a kdyz ty nejsou dostupne ke koupi - tak jakou alternativu ? ::
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja bych doporucil digipal2 :) mame doma nekolik a spokojenost, stabilita atd
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: doporucite nejakej set-top-box na DVB-T v cenove hladine 1000 az 1500,- kc ? .. vhodne by bylo 2xSCART a coax -- jinak vcelku zadna funkce neni potreba, dulezita je spolehlivost, neprehrivani a funkcnost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam