• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    CATT
    CATT --- ---
    NICTUKU: stb hlásí dobrý signál na mux1 nebo na mux2?
    mux1 je vysílaný s vertikální polarizací, mux2 horizontálně.

ale jestli je to dva měsíce, tak je to podivné
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    Jeden dotaz: nevim jestli to je pokrytim, nebo cim jinym jeste???, ale doma mame signal podle vseho ok(set top box hlasi dobry signal), ale nechodi nam poradne mux2. Pokud se nepletu(nova, prima, nova cinema, cool, barrandov)? Pritom mux1 bezi jako bic. Uplne bez problemu. Lokace: Praha Modrany(dolni, ta vilova ctvrt dole u reky, Obchodni namesti, atd. ...). Jsme klasicky analogove pichli na spolecnou antenu, ze zdi to vede rovnou do set top boxu(Digipal 2) a dal do tv. Deje se to asi 2 mesice. Nejsem s to tenhle problem vyresit.
    Za pripadny rady dekuju.
    JEANPIJON
    JEANPIJON --- ---
    Ahoj, vsichni, resim podivny problem s DVB-T v MUXu NOVA, u nekterych starsich filmu zrejme posilaj nejaky jiny format audia a moje HTPC neni schopny ho prehrat (resp jede jen zvuk...:/ ) nesetkal se nekdo s necim podobnym? Snazil jsem se rozebrat ten TS, ale osobne jsem nebyl schopne najit zadny viditelny rozdil (vzorky funkcniho a nefunkcniho TS mam, kdyby je nekdo chtel videt...) Diky moc, Jean
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARASAN: o to nejde, jde o to že ve špičce jede snad 20x do hodiny ve dvou směrech tj. 40x rozpad. Ano jezdí tu ještě 15 tak ať nekecám jednou do minuty se to posere... :/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LIQUID_SOUND: wov! jiny linky nez 22 nic nedelaji ?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARASAN:
    MUXX:

Aha tak už mi vysvětlili vo co jde. Když mám před barákem jezdící 22 tramvaj... :( Projede - rozpadne - projede - rozpadne... :/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LIQUID_SOUND: jinou antenu.
    MUXX
    MUXX --- ---
    LIQUID_SOUND: rozpada se ti vsechno. ja mam podobnou mrdku a rozpada se mi obcas HD a vypadava mi CT24. jinak dobry
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LIQUID_SOUND: mimojiné to neni nai na prodlouženym kabelu, je to napřímo. Lítám tu jak kokot i s tim monitorem a furt se to rozpadá. :( :( :( Ještě mě napadá dotaz, že i kdybych našel nějakou polohu anténu, kde to bude fungovat nevadí, že to prodloužim o třebas 5m ten anténní přívod? Díky
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Mám tu tuhle HAMA anténu http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/2702/2702080-pokojova-antena--26quot-3Bhama-26quot-3B-1.jpg a furt ale furt to vypadává. Tak jednou za 10 sec. Nevim už co s tim, dal jsem to snad všude v pokoji. Monitor mám tenhle http://www.alza.cz/27-lcd-lg-m2762d-pz-d139106.htm

Je to fakt na vyhození z vokna, nedá se na to dívat. Nemá někdo nějakej nápad kam s tim? Jinoi anténu? Jsem na Břevnově v Prg.
    PRCEK23
    PRCEK23 --- ---
    HURDA: Obávám se že zásuvka, která by vyhovovala tvému zapojení neexistuje (možná proto ji nepoužili). To že je zásuvka "průchozí" znamená pro TV, ne pro napájení. TV zásuvkou sice prochází, ale má jiné poměry útlumů pro stupačku a odbočení. I kdybys vyřešil napájení jinak, TV napojené v zásuvkách budou mít nejslabší signál.
    HURDA
    HURDA --- ---
    A je potřeba aby trafo bylo na konci nejdelší větve?
    (někdo nám to tak tvrdil, myslim, že proto to instalovali, tak jak to je...)
    YNZA
    YNZA --- ---
    aby vubec takova existovala
    mozna dopadnes tak ze do te krabice narves normalni T a bude po***eli
    ja vygooglil jen koncove zasuvky co jsou pruchozi :/
    HURDA
    HURDA --- ---
    YNZA: yop, při prolézání nějakých fór jsem to našel. ani v jednom směru to neprojde :-/

Jaký označení by měla mít zasuvka, kterou to projde? Jak to poznám v krámu? kde to koupím?
    YNZA
    YNZA --- ---
    u ucastnicky zasuvky se predpoklada napajeni mezi ni a antenou, proto je asi pro napajeni nepruchozi - tle kontroluj mozna ze to nejaka jina mit bude
    HURDA
    HURDA --- ---
    Takhle nějak u nás vypadá televizní rozvod, dělali nám ho nějaký odbornící - najatá firma

Problém byl, že to neudělali moc pěkně a tak jsme při přestavbě chtěli schovat rozbočovač co je na trase trafo - zbytek sítě (červený čtvereček vpravo) do zdi. Původní krabička se do standardní krabice neveje, tak jsem v OBI koupil věc - co byla popsána jako průchozí zástrčka pro anténu (dva vstupy pro koax vzadu - vepředu konektor) - když jsem to zapojil, tak to nefungovalo - televize měli signál, jako když je vypojený napájení dole ze sítě.

Moc se v tomhle nevyznám, jaký parametry mám kontrolovat, na co si dát pozor?
    CORNY
    CORNY --- ---
    MARASAN: omlouvam se deldete
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    VLASTIS:
    MARASAN: to zkusim v sobotu, je to televize v praci v cekarne, zas tolik se do toho nehrnu :D Hlavne kdyz do ni jdou videa z pocitace ...
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    z vlastní zkušenosti vím, že jsou i v Hlavním městě situace, kdy to bez aktivní antény nejde a jsou i situace, kdy ve vesnici za Prahou stačí kus svářecího drátu ... polarizace je snad jasná ;-)
    CATT
    CATT --- ---
    Já kdysi pořídil aktivní anténu ještě k analogové televizi. Bohužel po zapojení zrovna na některých kanálech generovala brum, takže obraz byl dost mizerný. Ve městě bych se až na výjimky na aktivní anténu vykašlal, je to vyhazování peněz. Buď stačí kus drátu a když ne, tak koupit kvalitní pasivní anténu a správně ji natočit (btw Praha má vertikální polarizaci MPX1 a 2, tedy anténa nasvislo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam