• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zkousel jste uz nekdo tento prvni dostupny DVB-T2 tuner?
    Specifikace pinnacle PCTV Nano Stick T2 290e - Heureka.cz
    http://tv-tunery.heureka.cz/pinnacle-pctv-nano-stick-t2-290e/specifikace/#section
    Uvazuji o koupi - mohl by to byt dobry gadget, v Praze se uz DVB-T2 vysila.
    TURBO
    TURBO --- ---
    zdravím, mám jeden asi hodně lamovskej dotaz a prosbu o pomoc :) Obecně toho o DVB-x moc nevím, tak možná budete mít pocit, že melu blbosti ;)

Máma má už pár let doma UPC (tedy DVB-C), k tomu STB a teď cca 2 roky LCD TV od ECG (ECG 32 FHD 52 DVB-T).
    STB má Handan CV-5000 CiNX iL, propojení jen scart+anténní výstup. V STB dekódovací karta pro placený programy UPC.

Všechny programy od UPC měla naladěný na tý TV, čemuž moc nerozumim, měl jsem za to, že se musej přepínat na STB, kde se vlastně i ty kódovaný kanály dekódujou díky tý kartě. Leda, že STB všechno cpal anténím výstupem do digi tuneru v TV, pak bych to ladění a přepínání na TV chápal ...

Někdy v týdnu jí doma vypadla elektřina. Po zapnutí TV prý bylo k dispozici jen pár kanálů (imho ta základní nabídka UPC) a na ostatních kanálech zrnění (imho spíš asi černo).

Po autom. naladění programů na TV (v režimu DIGITAL TV) najde jen nějakých 10-12 kanálů (ok, přesnej počet neznám, ale imho je to ta základní nabídka).

Z ničeho nic to funguje jenom tak (tak jak jsem myslel, že to ani jinak nejde), že se TV přepne na danej vstup (kam je zapojenej STB, v tomhle případě scart) a kanály se pak přepínaj ne na TV ale na STB.

Tohle máma ale nikdy nedělala a vždycky měla plnou nabídku programů a to snad i na původní a docela starý CRT TV Orava.

Dokáže mi někdo říct, co je tohle za haluz a jak z ní ven? Mám podezření na tu TV, kde se po výpadku napájení samozřejmě určitě smázlo nějaký zásadní nastavení, ale nevím, na co se zaměřit. Nebo je problém v STB? Na něm ale přepínání programů normálně funguje a podle mámy je tam asi +- to, co tam bejt má.

Jak dosáhnout zpátky toho, že by se ty programy opravdu přepínaly jen na TV, ale přitom tam byla nabídka všech, tedy i kódovanejch (přes kartu v STB dekódovanejch) kanálů?
    LEETO
    LEETO --- ---
    Mezi nejakym starym HW sem nasel tuto kartu Pinnacle PCTV SAT CI a MAtrix revolutions Cam Modul. Vim ze me fungovala na FTA kanaly. Myslite ze to jde pouzit k prijmu UK sky ? pripadne ma to nakou cenu se toho zbavovat ? diky
    CATT
    CATT --- ---
    HURDA: zvuk je celkem zanedbatelný. s čtyřmi kanály čt se tam pohodlně vejde celý český rozhlas. výhoda mpx čt je, že můžou dynamicky rozdělovat bitrate, takže pomalé filmy na dvojce dostanou nižší, než fotbal na čtyřce.

v mpx2 je to horší, tam je kanálů pět.

s tím druhým kanálem dabovaných věcí je to složitější, protože na to musí mít práva a navíc by museli vědět, že to diváci ocení. když vezmeš aktuální sledovanost coolu, tak se jim další investice prostě nevyplatí
    YNZA
    YNZA --- ---
    VLASTIS: naprosto te chapu :D pak tedy zbyva proste konstatovat, ze pro par lidi, kteri by tomu rozumeli to naprosto nema smysl. Stejne si kupujou origo dvd v UK po netu :D
    HURDA
    HURDA --- ---
    NECROMAN: To vim, ptal jsem se na datový toky třeba Veřejnoprávní multiplex je 19Mbit/s - jde mi to kolik toho využijou - kolik na obraz a kolik na zvuk. Je tam MPEG2 a MP3 ale na jakejch bitratech to můžou pustit jsem nějak nedohledal

YNZA: Už dřív tady běhalo duální vysílání - ale technicky byl problém u televizí kde se zvuk míchal a nešla vypnout jedna strana. IMHO by to primě Cool mohlo přinést pár lidí na víc. časem by mohli ušetřit za dabing...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    YNZA: cimz se nijak nelisi od jinych hrdych narodu

sry, ale musel jsem ..
    YNZA
    YNZA --- ---
    HURDA: nereknu ti co by to stalo, ale jeden zvuk navic by se tam vesel vsude naprosto v pohode. problem bude spis s pravama na ten zvuk a s ceskou nevzdelanosti, ktere se prezdiva narodni hrdost (imo polovina naroda neumi ani poradne cesky natoz jiny jazyk)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HURDA: mno tak cela zapadni pulka CR uz bezi (skoro vyhradne) na DVB-T, a docela bez problemu. Oproti analogu mame 9 kanalu (nebo i vice, kde je dostupny multiplex 3 nebo i 4), kvalita v pohode, jako bonus i digitalni radia, jen ten obsah vysilani je porad stejny.
    HURDA
    HURDA --- ---
    Je tady někdo z aktuálně fungující TV na DVB-T?

Kolik by je stálo pustit navíc jeden jazykový kanál? (Myslim prostě poplatek za šířku pásma ne za práva) Jaký jsou tam vlastně datový toky? Kolik je obraz? kolik je zvuk?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MUXX: To je dobra pointa s tim HD, to mne nejak nenapadlo.
    Jeste 2 lame dotazy, to ze mam SD settopbox s kartou mi nepomuze vyhnout se koupi toho CA modulu, right?
    A kdybych k tomu nekdy v budoucnu chtel nejakej DVD-rekorder (nebo neco podobnyho), musi taky umet DVB-C, nebo uz si to dneska zvladnou nejak vyrikat pres ten co bude v TV?
    MUXX
    MUXX --- ---
    DAVIDOWITCH: tak "velka nova telka" je i http://www.mall.cz/plazmove-televize-uhlopricka-108-131-cm/lg-50pj350. kazdopadne pocitej s tim ze pokud koupis telku bez dvb-c tak stejne bud budes muset koupit hd settopbox nebo si nechat ten sd a koukat na sd
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MUXX: Dik. Ja sem koukal na nejaky spis vetsi (treba http://www.alza.cz/47-lg-47ld450-d162059.htm ). A to vypada ze zbaveni se settop boxu by vyslo na pomerne dost penez (tak 5-6 tisic navic za 46" s DVB-C), takze si to asi odpustim.
    MUXX
    MUXX --- ---
    DAVIDOWITCH: hledas neco s "DVB-C" v popisu. rozhodni se jaky rozmer a jestli plazma nebo lcd.

namatkou http://www.mall.cz/lcd-televize-12-18000-kc/samsung-le32c650?v=442587
    k tomu karta upc http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-moduly.htm

a mas to bez settop boxu na jeden ovladac.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Ja se zeptam nejspis velmi nejapne.
    Premejslim (po dlouhy dobe) o koupi slusny televize.
    Doted sem mel ultralevny CRTcko a k tomu UPC set top box (na kabelovku v praze, nikoliv satelit).

Rad bych poridil peknou velkou novou telku, a rikam si ze bych se mohl umet toho settop boxu zbavit. Co hledam za vlastnost televize aby to slo?

A mozna k tomu pridruzena otazka, videl sem nejakou LG televizi, ktera si s tim settop boxem nejak "povidala". Vypadalo to do znacne miry tak, ze nebylo treba prepinat programy na settop boxu ale menu v televizi vedelo co settop box umi za programy a slo prepinat dalkovym ovladanim televize. (ale az tak moc sem to nezkoumal, je mozny ze tam byl nejakej jinak zdroj signalu co jsem nezaregistroval). Tusi k tomuhle nekdo neco?

PS: S cenou bych se rad drzel spis hodne pri zemi, rekneme 10-20k
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    začátečnický dotaz: mám kabelovku od UPC a otravuje mne jejich set top box. Jde vůbec nějak obejít?? - TV má CI slot (SAMSUNG UE22C4000)
    Díky předem za radu
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Pridali jsme katalog montaznich firem DVB-T i satelitni techniky s vyhledavanim podle mista bydliste, mozna to nekdy nekdo doceni. :)

Digitalník.cz - katalog montážních firem
    http://www.digitalnik.cz/montazni-firmy/katalog-montaznich-firem/
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: tak po vcerejsim testu toho nakami:
    - s NTFS si asi neporadi, ani kdyz jsem na ext. 2,5" disku udelal FAT32 partisnu..
    - ale z flesky prehral big-bang-theory.avi i s titulkama v srt UPLNE BEZ PROBLEMU a fungovala i diakritika v titulkach!
    - to zarizeni me za ty prachy docela prekvapuje..
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    zdravim, budu shanet dvb-t tuner, a mam nasledujici pozadavky
    - usb pro pripojeni ext. HDD, idealne s podporou NTFS, ale i FAT32 by se asi zvladlo
    - aby umel z pripojenyho disku prehravat filmy v avi, a ze by zvlad i titulky? srt
    - varianta primo s HDD? nebo sachtou na HDD? at je to all-in-one
    - kombinovany s DVD prehravacem? at je to all-in-one
    - HDMI vyhodou

rozhodujici je pomer cena/vykon, DVB-T+DVD kolem 2000 dohromady, ext disk do 2000,- all-in-one reseni tedy do cca 4000,-

pokud se v tom nekdo pohybujete tak bude asi jednodussi rict co je dobrou volbou.
    prozatim jsou tipy
    - DVD PŘEHRÁVAČ Hyundai DV-2-X 708 DU
    - DVB Tuner Gogen 137 TU

dekuju za odpoved..

jinak ted doma zkousim tadyten nakami http://www.mironet.cz/digitalni-dvbt-tuner-nakami+dp111599/ a menu v cestine, prijemny uziv. rozhrani a za ty prachy to asi neni zly..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam