KRISTICH: mel jsem stejny problem a moje pracovni situace byla a stale je stejna, 9h v praci a pes sam doma.
Takze, ty louzicky a bobky vsude po byte jsou nejspis ze stresu ze je sam a ze se mu smecka nevrati, coz se da, u spolecenskeho zvirete jako je pes, pochopit. Mrkni na 'separacni uzkost' a cviceni jejiho potlaceni.
Taky jsem si rikal ze to snad dela naschval, ze se nudi, ale spis to bude z toho strachu ze zustane sam. Takze to chce trenovat prichody, samotu, nakoupit plnici hracky, piskaci hracky, nejlepe vytvorit tri az ctyri serie hracek ktere mu budete menit. Zkuste vsechno, ale hlavne verte ze to nedela schvalne a nedavejte mu to za vinu.
V mem pripade se to u Spajka po cca 8 mesicich uklidnilo ale namisto louzicek a bobku zacal okousavat nabytek a s tim se peru do dnes a uprimne...sere me to :D a vic a vic uvazuju o zmene prace, tak abych mohl byt s psiskem casteji, coz by bylo i pro me lepsi. Je fakt ze posledni mesice se to lepsi a uplne se uklidnil kdyz byl tyden v psim hotelu, takze ted klepyklep, je ok a pevne doufam ze tak to bude i dal.
S tim kotcem ti nevim...nekdo je ma doma v kleci, a ti psi to i davaj, ale spis nez mu delat kotec, tak mu radsi vyhradte mistnost, predsin nebo kuchyn. A dete mu tam treba kartonovou krabici naplnenou papirem a pamlskama nebo hrackama s pamlskama. Bude spokojenej ze bude delat bordel a trhat papir a nachazet dobroty.
Precijen borderka je fakt zatracene chytrej pes a potrebuje makat hlavou, furt neco delat, pracovat. Dejte mu tu praci.
Tak hodne zdaru a pevny nervy, urcite to spolecne prekonate. Verte ze kdyz si delate starosti co ten pes provede, tak to moc dobre citi. U me se treba zhorsoval stav jeho akci tak jak sme byli s pritelkyni rozhadani , fakt ze jo.