• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKSKYBORDER COLLIE Fanclub našich šikovných miláčků...
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    AMISH: sám mám mírně agresivní borderku takže jsem toho dost nastudoval a viděl a zde jsem našl především aroganci a rady nerady. Klobouk dolu musim ale dat zato kdyz vidim jakou si Desensky vybudoval karieru. Jeho image je dokonala.
    Skoda ze se nedaj koupit akcie.
    ZAKELINA
    ZAKELINA --- ---
    JAYBEE: Ono to k tomuhle věku dle mně prostě patří. Nemáš možnost ho vzít do práce? Jak to vypadá přes víkend? Chodíte ven stejně jako přes prac.týden? Narážím na to, jestli je to problém nedostatku pozornosti nebo venčení..Můj pejsek je teď ve třech letech pohoďák, předtím se choval jak šílenec, když videl psa, celý se klepal jak ho chtěl očuchat, teď si pejsky vybírá a někdy si je ani nevšimne...má své kámoše :-)
    AMISH
    AMISH --- ---
    HONANEK69: můžu vědět proč?
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    AMISH: no zde bych rady ohledne borderek radsi nehledal.
    AMISH
    AMISH --- ---
    JAYBEE: doporučuju tuto poradnu, sama odtud čerpám info pořád. http://www.psycholog-psu.com/poradna/index.php
    najdeš tu rady od výchovy přes všelijaké problémy, které tě trápí
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    BLACKSKY: Jinak, nerada bych se pasovala do pozice nějakého odborníka, jsou to jen mé osobní zkušenosti. Bohužel jsem si s Rendym vyžrala hodně nepříjemného, počínaje prostydnutím, až po přetrhané vazy v kyčli.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    JAYBEE:
    Okousávání věcí a sebe: Začala bych tím, že ho ráno pořádně utaháš. Já jsem to třeba řešila tak, že jsem ho nechala vyvenčit a pak ho vylítat za klackem, popřípadě jsem cvičila poslušnost. U 3 měsíčního prcka to nedá takouvou práci, jako až bude větší. A odpoledne to samé, hned jak přijdeš z práce, tak šup ven. Ale pozor, vždy dohlídni, aby opravdu vykonal potřebu, jsou to troubové a pro samou zábavu na to mnohdy zapomenou. Když ho ráno utaháš, naučí se přes den odpočívat.

    Čůrání doma: tím hodně dárečků myslíš 1-2 kaluže? Pokud chodíš domů na oběd, tak je to počítám 4 hodiny po prvním venčení a to by měl rozhodně vydržet. Jak to je o víkendu, když jsi doma? Jak často chodíš ven? Já jsem to u prcka řešila taky, čůral co 20 minut a nakonec se z toho vyklubal zánět močáku. Lehával si u dveří a pod nimi táhlo, takže ležel v průvanu. Jestli nechává bobečky - pak je otázkou, kdy ho krmíš? Bohužel možnost a jejich řešení je hodně a z tvého popisu není moc poznat, jak velký to je problém.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZAKELINA:
    BLACKSKY:
    Ahoj, resim ted problem s navyknutim na delsi pobyt doma sam. Mam 3 mesice staryho prcka, stiham pres obed chodit vencit ale i pres to nechava dost 'darecku' jako by byl na me nastvanej ze s nim nejsem vic. Tak nevim jestli je to tak jak si myslim nebo proste to chce jen cas aby si zvyknul ze poletovat bude rano a vecer a hlavne o vikendech. Jo a jak ste resili okusovani veci a sama sebe? Ja fakt mam obavy ze se nudi a uz nevim jakou hracku mu poridit .
    ZAKELINA
    ZAKELINA --- ---
    BLACKSKY: Taky mám doma borderáka, sice křížence, ale je to aktivka :-)...chodím do práce na plný úvazek taky a naprosto s Tebou souhlasím. Dlhé venčení, hry, někdy ho beru do práce, ale všimla jsem si, že je dopoledne zvyklý spát, takže jsme si krásně sedli
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    SHRIMP: Já sama mám doma (byt v Praze) 4-letého, velmi aktivního bodreráka a chodím do práce na plný úvazek 8,5, to znamená, že je sám cca 9,5 hodiny. Chce to ale ráno dlouhé venčení a po příchodu z práce to samé. Není to ale jen o procházkách, ale je velmi důležité zaměstnat i mozek. Když jsem si ho pořizovala, nikdy jsem nechtěla mít nic společného s opičinami jako jsou panáček, popros, kotoul.. Ale borderka mě k tomu nakonec přivedla sama (bohužel né každý den je stvořen k pobytu venku) :D Ve spojení s nějakým psím sportem je to ideální. O víkendech ani nemluvím.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Tak i sem :) Mimča k odebrání, dva klučíci s PP po úžasných rodičích ještě volní :o)





    Více tady http://www.uniskynopolis.org/cms/stenatka-c25/
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    SHRIMP: s tim že bude zavřenej problém neni ale potom bude chtít určitě hodně vyběhat a to že hodně:) asi bych v tom případě nebral vrch z pracovní linie...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Aaa vytecne, ze je tu Border auditko :) Tento vikend si jedu pro 8 tydnu staryho krasavce, prvni moje BC, tak snad to vse zvladnu. Nahodou, nevite nekdo o "psi skolce" v praze nejlepe na metru B pravy breh Vltavy, kam bych mohl prcka brat za dalsima prckama?
    SHRIMP
    SHRIMP --- ---
    Dobrý den, s přítelem zvažujeme pořízení stěněte colie, váháme jen z důvodu že oba dva budeme muset pejska nechávat po dobu naší práce doma samotného (byt), nemáme domek se zahradou, chtěla jsem se zeptat jak tento typ psů snáší být takovou dobu sám doma, když mu pak budeme věnovat čas odpoledne po návratu z práce a zaměstnáme ho, bude to pejskovi stačit ? všude se píše že tento typ psů vyžaduje velkou pozornost a že to jsou workoholičtí pracanti a nesnášejí nudu. Kdyby jste mi někdo poradili, nebo měli nějaké rady byla bych ráda... kdyžtak do pošty moc děkuji :-)
    DASA
    DASA --- ---
    SATHIK: krásní krásní, štěnda i rodiče, ale já mam v barvě jasno :-)
    Nevíte někdo něco o CHS Z trnitých akátů?
    border kolie štěňata prodej psi fenka štěňe koupím prodám s pp | o nás
    http://www.border-kolie-vojkov.wbs.cz
    Čekají teď štěňata, dokonce 2 vrhy, nejspíše i HB. Jen jsou jejich stránky tak trochu prázdné a než se zeptám chovatelky, zkouším zjistit něco o štěňatech z jejich chovu sama. Bohužel krom jednoho psa z vrhu A nikde nic :-/ Ani na bcccz.cz. Z posledních dvou vrhů tam neni info ani uchovnění ani u jednoho potomka :-/
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    DASA: sice ne hnědobílé, ale člověk nikdy neví, co mu padne do oka :) tady čerstvé mimča od dvou naprosto úžasných borderek.. http://www.uniskynopolis.org/cms/stenatka-c25/
    DASA
    DASA --- ---
    SARICEK: Díky, to jsem taky našla, ale přes půl roku věku už je hodně a pak ještě tady http://www.tender-flash.com/planovane_vrhy.htm Ale i ty 4 měsíce už jsou dost :-/
    SARICEK
    SARICEK --- ---
    SARICEK: I když to vypadá na nějakou "velkovýrobnu" a štěně je teda už dost odrostlý :-/
    DASA
    DASA --- ---
    LUCIFERKA: pokud seženete, tak dejte vědět. Poslední týdny koukám, kde se plánují/narodila štěňátka, kde by byl ve vrhu hnědo-bílý kluk a pořád nenacházím, nebo už je zamluveno a nebo se i přes předpoklad hb prostě nenarodí. Ráda bych pořídila naší Lexie společníka. A taky potřebujeme posilu do flyballového družstva :-)

    Nebo nevíte někdo o vrhu v téhle době, kde by se mohla vyskytnout hnědobílá štěňata?
    Zamilovala jsem se tady http://speedydream.wgz.cz/unnamed-18/ ale bohužel pozdě :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam