• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAMPANELLAMoc pěkný komáři teda
    OMI
    OMI --- ---
    JEDI: Tohle je klasický případ takové "typologie pozpátku": http://starysvitek.blog.cz/0801/sluzebnici-svetla-indigo-kristalove-deti-duhove-deti
    Autor vytvořil názv, definoval kategorie, popsal znaky... a teď už bude jenomlidi rozhazovat. Nedozvíš se tam žádné kriterium, které by předem řeklo kam člověk "patří". Všechno je to gumový. A proto nepoužitelný.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VXP: /oni fakt praskaj ve vzduchu? i moli? kdyby praskali i moli, tak to chci!/
    VXP
    VXP --- ---
    ja jsem si domu poridil takovouhle lampu a od te doby mam od komaru a ostatniho hmyzu pokoj... proste tam prileti, ozve se prask a je klid :D

    JEDI
    JEDI --- ---
    GAF: zkus najit link, celkem by me to zajimalo..:-)
    BLAF
    BLAF --- ---
    Uf uf...
    GAF
    GAF --- ---
    JEDI: četl jsem jí někde na internetu těsně potom, co jsem si všimnul, že někteří lidé, co měli oči třeba světle hnědé je mají po několika letech téměř černé. A bylo to přímo tajemství, jaktože mi to nedošlo dřív.
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    OMI: Ale jo... Rozhodně bych tu diskusi nenazval "poloodborná" :-)
    OMI
    OMI --- ---
    (BAM, zase klepu potmě a prd vidim)
    OMI
    OMI --- ---
    NESMELY: hele, bráchu mohho děda zajali na ruský frontě, když jim celou noc a půl dne nosili bedny s pásy do kulometu, až už kulomet nešlo skoro zvednout víc přes horu mrtvejch ruskejch vojáků a nakonec se kulomet zavařil. Pak pár desetiletí stavěl ABM a ruská města a pak se chvíli objevil ve vlasti a zmizel bezestopy. A vypadám jak Ivan, otec je ryšavý, já modrooký blonďák. A teď mi řekni, co se z toho dá usuzovat o mojí povaze.

    To je furt to co řikám: vzali jste vzhled a k němu vybíráte dominantní znaky, které vás zaujaly a vytváříte nějaký "typ". To je novinový horoskop, to není typologie.
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    OMI: Myslím si, že mu došlo, že když se na někoho těma svejma pichlákama podívá, Že ten dotyčnej uhne. No sviňáctví maj asi v rodině pač děda u SS. Takže to nějak zkloubil. No teď nad tvou otázkou přemítám, pač jsem asi narazil na jednoho človíčka-komára, kterej zatím neškodí. Ale je to zatím larva, třeba se ještě projeví.... :-)))
    OMI
    OMI --- ---
    NESMELY: A je svině protože je komár, nebo je svině rpostě proto že je to hajzl a vypdá jako komár?
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    JEDI: Plně s Tvými teoriemi souhlasím. Mám takovýcho šéfa. Je to svině až na půdu. Gestapácký chování když může.
    OMI
    OMI --- ---
    JEDI: Prostě děláš z typologie zodiak.
    Typologie nás učí, jaký znak co znamená. Obvkle znamená.
    K tomu musíme přemejšlet o tom, jak se to celý sestaví v osobnosti, respective v celém konetxtu geopolitických kulis a sociálního možností a bůhvíčeho dalšího co osobnost determinuje a může ji ponoukat či zlomit.

    Najít si poetick znějící zviřátko a k němu hledat nějaké znaky. to je práce pozpátku, to tě jenom odvede od nějakých výsledků. Budeš se soustředit na hledání společných znaků, zatímco abses to naučil se musíš nimratv jednotlivých detailech onkretních lidí a tyhle škatulky mít jen tak pro zapamatování Nikdy se to nedá shrnout na celistvej typ.
    Když mluvím o "krysích očičkách", což je to co teď ty, jenom ty je redukuješ na modrý, je to jen pro nadný výklad, kterej si každej umí představit. Není to nějaké vymezení psychotypu "krysa", to bych se připravil o výklad všech ostatních znaků, které mi teprve mohou pomoci si udělat obraz o povaze člověka.
    Vmezit si archatyp a do něj se pokoušet lidi napasovat je nesmsl.
    OMI
    OMI --- ---
    MIDORI: Ty vlevo jsou krásný a ty vpravo nejistý. Asi by bylo zajímavý se poučit co to bylo za situace, ale moje zvědavost není předmětem dne.
    Já myslím, že ty jsi spíš oběť než pachatel nějakejch lumpáren. Běžný lidský taktiky odečteme a zbyde ním normální oběť lumpáren, která by se sice chtěla stát schopným mizerou, aby na ni nikdo nemohl, ale prostě na to nemá.
    Pohled krysáckýho parazta? Mizera co čeká koho zase obrat a pokud možno podrazit? Tak to mi teda ukažte. Lupmárny v pocitu ohrožení, ano. Ale kurvárny z přesvědčení? Ani omlem.
    JEDI
    JEDI --- ---
    OMI: pronikavy neznamena pichlavy.
    videl jsem par lidi s pronikavejma ocima, ze si clovek sednul na zadek, ale nebyly pichlavy.

    pak jsem videl par lidi s pronikavejma ocima, ale pichlavejma, ta pichlavost tu pronikavost snizovala, zastinila a v tech ocich byla videt jak bych to rekl, neco jako tupost. ve smyslu zbran v rukou silence.

    JEDI
    JEDI --- ---
    MIDORI: ty vlevo jsou vic komari.
    OMI
    OMI --- ---
    MIDORI: Důvod?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    OMI: zkus me ignorovat
    OMI
    OMI --- ---
    zase přiznejme si narovinu, že když ta se na někoho koukneš, taky se přijde dost nesvůj. Prostě jak je nějaká pátravost a analytičnost v tý bytosti, jsou to pronikavé oči, s tím mic nenadělíme.
    JEDI
    JEDI --- ---
    OMI: poloviční komár = něco jako, že ten člověk má potenciál být komárem, nebo že se komárem stává. Ve smyslu dvě tváře člověka.
    možná ten termín "skrytý žid" na to sedí.

    je to co google dal, z toho co jsem si tak vzpomnel.
    ad spojitost: oči komárů jsou tvrdý až zlý, pohled šílence, nemocného člověka, člověka něčím posedlého.

    co se týče stahování zorniček, zkusím vyfotit někoho bez blesku a reflektoru.

    nesouhlasím s tím, že celebrita nemůže bejt hodná, a musí odbejvat zástupy somráku.
    Jsou "hodné" celebrity, které nemají takové šílené oči a mají je modré. Najdu pár příkladů. To, že nejsou "hodné" vnímám jako nedostatek flexivility v sebereflexi viz záhlaví klubu, což je pravděpodobně základem pro tu "šílenost".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam