• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MISERY
    MISERY --- ---
    RUSALKA: Proč? Jakou? Nechápu :(
    SIKY
    SIKY --- ---
    RUSALKA: tak tohle je hodně dobrý!!! :D
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    SIKY: Krom toho jsem si to o vikendu pustila v aute a dosla mi dalsi vec.. Doslo mi, proc ma Jouza v tom konzumu na hlave cepici.. :D Achjo ;)
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    SIKY: cože fakt? a dumky jakože je zadumaná? a já ještě myslela, že to je dunky žálky, s dlouhým:)
    ELS
    ELS --- ---
    SIKY: Ahaaa :)))
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    SIKY: ..aha, tak díky za upozornění :D..
    SIKY
    SIKY --- ---
    Právě mi byla zbořena další dětská konstanta... Leontýnka v Ať žijí duchové prý nezpívá DUNKY, žalky, nýbrž dumky, žalky... Sice to dává smysl, ale... .(
    KATRINN
    KATRINN --- ---
    SIKY: Tak už nad takovejma věcma pár let nepřemýšlím, ale musím přiznat, že tohle jsem si myslela doteď...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mě zas naši chtěli asi dostatečně odradit od manipulace se zakázanýma lahvičkama, tak mi máti na dotaz odpověděla, že slovo "hořlavina" znamená, že když se to vylije, tak začne hořet. Docela dlouho jsem tomu věřila a přemýšlela, na co takový hrozný věci máme doma. Na té lahvičce jsem si to přečetla sama, ale já jsem uměla číst od školky, neřešila jsem to třeba v páté třídě :o)
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    by mě teď zajímalo jak ta legenda vznikla
    SIKY
    SIKY --- ---
    Radím prostudovat auditko, nedávno se tu špičky banánů řešily vcelku dost intenzivně :) Nebyla jsi jediná, neboj. Jde o rozšířenou legendu :)
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    RUSALKA: v podstatě celé rané dětství, pak odlupování špičky přešlo v automatiku bez přemýšlení :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    KIKOLKA: Ehm, co to je pomerne dlouho? :D
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    a ještě mám jednu stálici mého dětského nebe: naprosto bezelstně jsem věřila své matce, když mi s vážnou tváři, aby mě odradila od konzumování takové té černé špičky banánu, tvrdila, že právě v té špičce se líhnou malé zmije
    vydrželo mi to poměrně dlouho
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    SIKY: jojo :) závanělo mi to něčim hrooozně zakázaným, za co by se dáda měla stydět :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    KIKOLKA: Hehehe :) Měla jsem podobnou dekukci. Akorát jsem si myslela, že U Sila je hospoda, kterou vlastní Sil :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Ja jsem si treba jako mala myslela, ze kdyz mam stejnou pihu na predlokti ale i na pazi, tak ze byla puvodne jedna a ta se mi kdysi jako razitko obtiskla na ruku :D.
    Potom jsem se bala tou rukou nekam sahat, aby ta piha se neobtiskla jinam..
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    moje vlatní dětská dedukce, na kterou jsem si vzpomněla, když jsem tu písničku nedávno slyšela....dáda patrasová - včera večer u sila - všichni známe píseň o prvním polibku dády..v refrénu zpívá "včera večer u sila, já to prvně zkusila, jamtadádá jamtadádá mám to za sebou..."...jsem si řikala, ten SIL musí bejt teda přísnej frajer, když to u něj dáda zkoušela....až o něco později mi došlo, že to je TO silo

MUCKER
    MUCKER --- ---
    mi zdřevění jazyk když budu lhát a že budem v roce 2000 všichni nománě lítat do vesmíru
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    PUPEK: Podobné hry znám. Ségra se sestřenkou mě vylákaly pod příslibem hraní na indiány, a pak ze mě učinily zajatce, připoutaly ke stromu, daly roubík a šly řádit na půdu, kam jsme měly zákaz vstupu.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    já věřil svejm o 8 a 7 let starším bratránkům, takže jsem skončil párkrát zamčenej ve sklepě, zatimco oni se šli najíst, utíkal jsem z lesa před zlodějema, který ukradli dědovi auto a na jeho místo postavili uplně stejný, lezl jsem do cizího otevřenýho auta, abych sešlápl tu páčku vlevo dole, aby se to auto náhodou nerozjelo, bušil jsem na prababiččíny dveře a řval "tady gestapo" ..........měl jsem to pestrý
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    ELLIE: A Angeliku celá třída považovala za děvku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam