• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RIMRRBugtracer - Bug tracking system | systém na hlášení chyb
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    RUTHAN: ee, platis ? nevidim nez GPL ....
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    INDIAN: Lidi chvali, ale pomer cena vykon nic moc, takze pod to neplatis z vlastniho, tak proc ne.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    filtr mlci, v praci pouzivame tohle a plna spokojenost ...

    Overview - Redmine
    http://www.redmine.org/

    ja to teda nespravuju, ale je to takovy trac-like s tim rozdilem, ze lze udrzovat bez problemu vicero projektu. navic co velmi ocenuju, je automaticky uzavirani tiketu s commitem na git a asi plno dalsich pluginu ktery sem nem nestudoval
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    HAWKS: Muzes udelat custom field, kde budes mit odbor a ve chvili, kdy nekdo prehodi ten task, tak vedouci toho odboru dostane email nebo ho to hodi do watcheru.

    Pripadne kdyz budou ty uzivatele v tech skupinach, tak ve skupine je nejaky leader a ve workflow by melo jit nastavit, ze dostava notifikace.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    MICTECH:
    dostal jsem za ukol seznamit se s JIRA. Vedel by jsi, zda lze udelat nasledujici scenar ?

    Nase divize ma nekolik odboru (odbor ridicich systemu,odbor dopravni telematiky a odbor novych technologii) Kazdy odbor ma nekolik zamestnancu a vlastniho vedouciho odboru. V projektu vznikne bug,ktery se zaznamena coby issue. Administrator projektu usoudi, ze reseni tohoto konkretniho issue spada na pracovnika jineho odboru nez ve kterem se projekt aktualne resi. priradi tedy issue na pracovnika z jineho odboru, ten o tom dostane upozorneni, ale potreboval bych, aby zaroven dostal info i jeho nadrizeny.

    tedy jinymi slovy, udelat skupiny useru (odbory) a kazda skupina by mela mit sveho sefa, ktery dostane info v pripade, ze na clena z jeho skupiny nekdo prehodi issue.

    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    sorry za tu diakritiku, iPad
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak pravé proto hledá něco na netů jelikož domácí blbnutí me vylecilo..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    RUTHAN: a pak ze s tim nechces mit moc prace :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MICTECH: Dik
    CYBERWOLF: Ja mam server na blbnuti doma, takze to co dela hosting musim sam :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    RUTHAN: mno, muzu rict, ze takovehle problemy s mantisem nepamatuju, ovsem je treba dodat ze jsem to vzdycky resil metodou nainstaluju - funguje - hotovo a zadne brikule jako zalohovani a kdesi cosi jsem neresil (pokud mas na serveru automaticke zalohovani databaze, coz snad kazdy slusny hosting dela, tak delat nejake dalsi zalohovani pro bugtracker mi prijde zbytecne)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    CYBERWOLF: Tak ptam se, jestli je to lepsi?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    RUTHAN: ...a to s tim mantisem souvisi jak?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    RATTKIN: Ja jsem domaci placal, ktery se vyziva v jinym oboru, nikolik nejak nudici se vyvojar, nejaky skript napsat umim, ale neni to neco s cim bych chtel travit cas.

    Pred casem sem zkousel Jiru casto nenabehla, protoze se kdovi proc lockovali nejaky adresare - bylo nutno rozne mazat soubory (casto i editace bylo nekte v configuraky mimo GUI), pak nabihala minuty, nejaky pluginy ji shazovaly - clovek musel zkoumat logy Tomcatu, upgrade nejaky sileny seznam commandu jak v Linuxu.
    Uzivatelsky pekny, ale jinak fakt ne, to radsi ani neresim DB, jelikoz v trialu byla nejaka podivna, ale jinak si ji clovek musel nainstalovat, pripojit a zalohat po vlastni ose.

    Realny pouziti bez nejakyho poradnyho studia me fakt desilo a nikoho komu bych vratil par tisic a volal ho kdyby problem neznam.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RUTHAN: patri to k tem jednoduzsim.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    RATTKIN: A co zalohovani a obnovani zaloh, taky simple, updaty, prehazovani na jine zelezo, opravy po padech, taky?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RUTHAN: mantisbt je jednoduchy i na ovladani, jednoduzsi nez treba bugzilla a je i hostovany http://www.mantisbt.org/hosting.php
    zkus si demo a uvidis. imho to neni tezke na instalaci, ale proti gustu...
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ahoj,
    potreboval bych poradit nejaky mensi bugtracking, eventuelne i projekt tracking system, ktery bezi nekde online a nemusim ho zpravovat, ale dela to nekdo za me, at uz zdarma nebo za uplatu.

    Ne, ze bych si neumel neco naistalovat, ale deji me, ze to pri upgradu rozpadne, nebo ze nebude fungovat zaloha DB atd a tim padem, prijdu o data, coz si nemuzu dovolit. Navic casova rezie na to neco nahazovat a opravovat je desne velka, moje zkusenosti jsou takovy, ze by default se tyhle softy dost sypou..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VIDA: vyborne. je to celkem jednoduchy. doporucuju pravidelne updatovat az vyjde nova verze. ale zmeny se ztrati - zapisuj si zmeny
    VIDA
    VIDA --- ---
    RATTKIN: Projekt máme jeden a to se asi nezmění (problémy kolem správy domu a předávání si úkolů mezi správcovskou firmou a výborem SVJ).

    Na foru mi včera párkrát dobře poradili a pomalu se z naší kudlanky stává čistý a přehledný nástroj i pro nás, nevývojáře :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam